78 degrees north

Thomas Dybdahl har blitt min rømningsvei tilbake til Svalbard, det var han jeg hørte på mens jeg gjorde meg klar for et nytt eventyr ute i polarnatten, og nå er kroppen min tilbake i hovedstaden, mens sjelen er søttiåtte grader nord igjen via O og But we did på Spotify. Jeg ser tilbake på en helg jeg nesten ikke tror på selv en gang, Longyearbyen var noe helt spesielt, og det kjennes ut som jeg går gjennom et brudd ved å ha dratt derfra, haha, jeg tuller ikke, jeg kom hjem i går kveld og slang så vidt fra meg kofferten hjemme og dro rett videre ut for å møte jentene, og alt jeg ville snakke om var Svalbard, Svalbard, Svalbard.

2015-12-15 06.13.57 1

Jeg har kastet meg rundt i hele natt igjen, om det er kroppen som fremdeles er i et konstant jag etter nordlys eller om det bare er polarnatten som har rotet til døgnrytmen vet jeg ikke, gjør den det, egentlig? For jeg kan ikke huske sist jeg har følt meg så himla trøtt på dagtid, jeg har vært trøtt hele helgen, jeg har tenkt at det må være mørket som gjør det, og mangelen på dagslys, jeg har ikke sett dagslys siden fredag og jeg kjenner at det skal bli godt å se det igjen, det skal det, dere som bor i mørketiden skal vite at jeg beundrer psyken deres, det er ganske absurd å ikke se et snev av naturlig lys what so ever i løpet av så mange dager, og jeg kan nesten ikke forestille meg hvordan det da er å ikke se det på flere uker, måneder.

2015-12-15 06.13.57 2

I dag er det tilbake til hverdagen som om ingenting har skjedd, det er julelunsj med avdelinga, tenk at det bare er 9 dager igjen allerede, hvor ble det av dagene? I kveld skal jeg få lastet over alle bilder og lagt ut mer om turen min i helgen, en tur jeg skal leve så altfor lenge på. Jeg klør allerede i fingrene etter å bestille en ny tur opp, flere jeg snakket med anbefalte meg helt uavhengig av hverandre å komme opp igjen i mars/april, da kommer lyset smått tilbake og det skal være enda mer magisk en sorte natta. Åh herregud, jeg kommer definitivt opp igjen.

Takk for at dere ble med på tur, superhær! Det er så hyggelig at dere blir minst like gira som meg når jeg endelig fikk sett nordlyset, haha. Jeg gleder meg til å ta dere med på neste tur, det er tross alt bare to uker igjen til vi drar til en helt annen kant av jorda, og jeg gleder meg ikke noe mindre til dét!

9 kommentarer

 1. Det var så masse nordlys her igår, og det var så magisk. Alle sto ute på terrassen og så på masse stjerneskudd og grønnfargene som danset seg over himmelen her på Vestlandet

 2. Vi som er vokst opp i nord er veldig vant til mørket. Jeg merker som regel ikke at solen er borte før den kommer tilbake, så det handler helt sikkert om hva man er vant til?

  Det har vært litt nordlys her på Vestlandet i det siste, og alle er i ekstase. Men jeg vet jo at det kan være tusen ganger finere i nord… Prøver å ikke ødelegge gleden til de andre likevel da 😉

 3. Den følelsen når man bare vil tilbake… Elsk/hat på høyt nivå! Så bra du fikk sett nordlyset 🙂

 4. Er «like-knappen» borte, eller er det bare jeg som ikke klarer å lokalisere den? Hvis den er borte, er det noe håp om at den kommer tilbake? Ser det går ann å dele, men noen innlegg har jeg mer lyst til å like (evt dele og(!!) like).
  Dessuten, d var en liste med de mest poppulære innleggene dine som fanget meg inn/ gjorde at jeg begynte å lese bloggen din. Du hadde det på bloggen din før, «Skyter du en pappa?» tror jeg var øverst på den lista. Likes var kanskje med i vurderingen av hvilke innlegg som kom på den lista? *hint* *hint*

 5. Haha, nvm, nå var den plutselig der den bruker å være igjen 🙂

 6. Madeleine monstad

  Fantastisk å lese om din følelse av svalbard 😀 kjenner meg igjen i det du skriver, etter sommerens tur til longyearbyen 🙂 kan virkelig anbefalle å reise opp dit midt på sommeren 🙂 det er helt magisk å se fjellene, og all naturen der oppe da… Eg ble helt frelst. Og skal oppigjen i slutten av februar en uke…:-D cant wait… 🙂 ofte går jeg bare rundt å tenker på svalbard og gleder meg sykt til å reisebopp igjen

 7. Madeleine monstad

  Opps, den ble postet før eg ble ferdig…:-s qhat ever… Lykke til på neste tur opp dit 🙂 det er en øy til å blu helt forelsket i 😀

 8. Du får jo Svalbard til å høres enda mer magisk ut enn hva jeg har forestilt meg! Har selv vokst opp i Bodø, som ligger rett i grenseskjiktet når det gjelder mørketiden. Solen er i grunn oppe, bittelitt over horisonten, men vi ser den likevel ikke mellom midten av desember og januar. Når været også som oftest er overskyet og dårlig, gjør det at det er lite dagslys vi får på denne tiden av året. Det er likevel aldri fullstendig bekmørkt slik det er på Svalbard. Helt sykt at folk kan leve slik i flere måneder. Selv går jeg inn i dvale når vinteren kommer til Bodø… :p

  Gleder meg til å høre hvor neste reise går! Selv har jeg booket reise til Israel i januar. Gleder meg som en unge til å oppleve Jerusalem! Er likevel bittelitt skeptisk til tilstandene der nede for tiden…

 9. Takk for at du delte turen med oss! Har veldig lyst til å besøke Svalbard selv. Og mørketiden ja, hehe.. er selv oppvokst i Nord-Norge og godt vant med det, flyttet til Japan for to år siden og syns FREMDELES at det er merkelig at det er lyst ute klokka tre nå i Desember, liksom :p

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *