Mediagic #32

Humøret mitt er stigende etter en dyp, dyp exphil og exfac-dal, nå sitter jeg og skriver på essayet som skal leveres på torsdag og krysser fingrene for at jeg drar den i havn óg, sånn at jeg kan legge bøkene vekk under senga og konsentrere meg om fremtiden og de fagene jeg faktisk brenner for igjen, i dag åpnet de opptaket for vårsemesteret og jeg falt hodestups pladask for det ene nye emnet, om media og krig og journalstikk, med veldig få studieplasser så jeg kaster et blikk opp mot himmelen igjen, for sikkerhetsskyld, jeg har så innmari lyst på en plass! Ellers har jeg snart rundet alle mediefagene ved hele universitetet, så jeg måtte fylle på med emner fra andre studieretninger óg, og valget falt på retorikk. Har noen av dere tatt noe av det? Jeg elsker jo språk og syns språkets makt er superfascinerende og veldig relevant – i disse propagandatider fra alle retninger, så jeg tror jeg har valgt rett, jeg tror det.

Dere som studerer, hvilke fag tok dere i høst og hva tenker dere om våren?

Åja, og så det jeg egentlig skulle si – her er ukens funn fra Internett: 

Denne filmen, «Kongen av Bastøy» (må sees før 16. desember, da fjernes den igjen!)

Dette blogginnlegget, om forventinger og valg og om vi egentlig er så frie som vi tror

Dette Facebook-innlegget, som skjærer hjertet mitt i biter. LYKKEJEGERE?!

Denne teksten, om at Black Friday er en svart dag for jorden vår….

Denne kampanjen, mot netthets, kan vi ikke gjøre noe lignende i Norge? Jeg er faen så lei all driten som skrives, kan ikke folk oppføre seg som FOLK mot folk? Jeg har begynt å kommentere i kommentarfeltene selv i det siste, og prøver å si i mot de som bare sprer hat og oppkast, og jeg oppfordrer dere til å gjøre det óg, det kan kjennes nytteløst og håpløst ut, men det er viktig at noen gjør det og setter ned foten/tastene og sier at dette? Er faen ikke greit!

Photo: private, Trollstigen, Norway

6 kommentarer

 1. Juneiversen.com

  Bra internettfunn!

 2. Skal ha ex-phil og ex-fac i slutten av uka og lurer på om du har noen tips. Hvordan lære seg pensum ,hva er viktig, hvordan forstå osv??

  1. supermarie

   EXFAC varierer fra fag til fag, så det spørs litt hvilken variant du har? Jeg hadde den som tilhører medievitenskap – og der fungerer eksamen sånn at vi får 2 «store» spørsmål som vi må utdype. Jeg leste med andre ord på ALT, og pugget på begreper og teorier og historie og egentlig det meste. Jeg satt opp en «ordbok» for meg selv, hvor jeg veldig kort forklarte hvert begrep jeg kom over i bøkene, og leste til slutt bare på arkene.

   EXPHIL – her fikk vi beskjed om å lese i bredden fremfor i dybden, så jeg konsentrerte meg om å få oversikt over alle filosofene og hva de står for. Gjorde det samme her – lagde en slags «ordbok» med stikkord til hver filosof «Smart – utilitarist» «Platon – erkjennelse» etc, og testet ut en hukommelsesteknikk jeg lærte av mamma som du finner her: http://www.supermarie.net/2015/11/25/invite-them-home/

   Vet ikke om dette var så veldig til hjelp, men… LYKKE TIL med eksamener! <3 Du fikser det her!

 3. Hadde flervalgsprøve i exphil idag, og må ærlig si jeg gruet meg litt ekstra etter innlegget ditt igår, haha! det var bra, ikke misforstå, men det gjorde meg bare nervøs. men det gikk heldigvis fint for meg, besto jeg og! så det som gjenstår for meg og er innlevering av essayet på torsdag, hvilket emne skriver du om? jeg har om Singer og spedbarnsdrap, ganske interessant om det er lov å si!

  1. supermarie

   Haha, sorry! Det var ikke meningen å skremme noen, men ÅH gratulerer, så bra at du besto! Ja, jeg syns egentlig exphil er interessant, det ble bare så tungt og mye på kort tid, haha. Etikk er superinteressant! Det må være vanskelig å skrive om Singer uten å bli personlig berørt?! Jeg skriver om Smart og Friedman, om hvordan fornuft og følelser har plass i artiklene deres 🙂 Veldig grei og rett frem oppgave! Lykke til med innspurten 😀

 4. Anbefaler å se Cowspiracy, de har den på netflix:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *