Time flies

Gamlebyen


Photo: Gamlebyen, Fredrikstad, Norway

Ting jeg gjorde som liten som fremtidige generasjoner aldri kommer til å skjønne noe av:

– Satt ved siden av radioen med en tom kassett i den innebygde kassettspilleren og hørte på NRK MP3, klar til å kaste meg desperat over record-knappen hvis en bra sang kom på, det fantes ikke noe i nærheten av Spotify hvor all verdens musikk er tilgjengelig når som helst, hvor som helst, hvis du ville høre på de sangene du digget måtte du enten kjøpe CD, eller bli en slave av radio og tomme kassetter

– Spolte tilbake filmene (VHS) etter bruk, sånn at de ble klare til neste gang jeg skulle se på dem

– Trykket fire ganger på 1-tasten på mobiltelefonen, for å skrive bokstaven D

– Lagret bildene mine fra datamaskinen på en DISKETT (!). Og spilte faktisk dataspill fra disketter óg, før CD-rom ble oppfunnet (shit, jeg savner Vikings-spillet!)

– Skrev håndskrevne brev med klassevenninnene mine, som vi leverte til hverandre på skolen, tok med hjem og svarte, og repeat. Datidens Messenger!

– Åh, apropos Messenger – MSN!!! Jeg hadde så mange triks for å få oppmerksomhet der, satt (L) (hjerte-emoji) i statusen for å få vennelista til å lure på om jeg hadde funnet meg en gutt, jeg blokkerte og avblokkerte gutten jeg likte sånn at han skulle se at jeg «logget av og på», og bli oppmerksom på meg og kanskje skrive til meg (fungerte svært sjeldent haha), åh herregud, for en tid!

Husker dere noe fra den tida? Hva gjorde dere? 

7 kommentarer

 1. Kristin

  Åååh, av – og pålogging på msn for å få gutten jeg likte til å snakke til meg! Det var en daglig rutine på ungdomsskolen, haha 🙂 høydepunktet på bilturer til hytta på barneskolen var om jeg fikk låne mammas Nokia til å spille Snake!
  Savner også å ha faktiske brevvenner rundt omkring i landet. Det var såå stort å få et brev i posten.
  Og i gamle dager når det kostet tellerskritt å være på Internett. Og man MÅTTE huske å klikke på «arbeid som frakoblet» når man hadde kommet inn på nettsiden/spillet man skulle være på.
  Elske også at vi slo opp i fysiske leksikon når vi skulle skrive skoleoppgaver.

 2. MSN!! Elsket det. Husker jeg avtalte med klassevenninnene om at vi skulle snakkes på MSN etter skoletid. Og at vi lagret slike bilder som kom da du skrev en bokstav – hadde minst 10 forskjellige animasjoner av «ok». (L) (A), haha!!

 3. Renates Reiser

  Hahahha, kjenner bare at minnene strømmer på her! Husker alle tingene du har listet opp her. Spesielt nummer en. Tok opp sanger til den store gullmedaljen, så jeg hadde kassetter å høre på når jeg skulle trene på den gamle treningssykkelen som stod i boden. 😛 Dessuten var det jo kjempegøy å lage egne «radioshow» med vennene på gamle kassetter ved å koble til mikrofoner.til radioen og ta opp. Oh the good old times. http://www.renatesreiser.com

 4. Hahaha, ååh, minner. Jeg er faktisk ikke misunnelig i det hele tatt på de som vokser opp nå, tenk alt de gikk glipp av! Husker jeg ble sammen med crushet over msn da jeg var typ 11, hahaha, samtalen gikk vel noe sånt som «Du, jeg må spørre deg om noe (A)» – «Ok, hva? (A)» – «Skal vi være sammen? (L)» – «Kan vi godt (L)». Jeg prøvde å play it cool, men var jo fra meg av lykke, hadde de sykeste sommerfuglene i magen husker jeg. Og så sendte han en hel haug med animerte roser. Vi snakket ikke sammen på skolen, det var for flaut, og så slo jeg opp to dager etterpå. Da ble han sammen med en annen i klassen. Hahaha, guud så gøy å tenke tilbake på. Husker jeg var skikkelig forelsket i ham, men er mildt sagt glad jeg moved on!

 5. Hahaha så gøy. Kjenner igen alt, bortsett fra spill på diskett husker vi satt med blyanter i kasettene for å rette på tapen/lydbåndet

 6. Åå, MSN og når det å skrive tekstmeldinger tok en halv evighet. Haha.

 7. Aleksander Eilertsen

  Hahaha herregud. Fra den tiden jeg fikk en kassett av pappa(?) med Man United og DDE låter på? Satt riktignok aldri ved en kassettspiller for å ta opp, men hadde både walkman og flere kassetter. Husker den vonde(!!!) tiden man gikk rundt med discman og den hakket for hvert skritt, i verste fall skrudde seg av… Da jeg var veldig ofte hos far ( i Bergen) og når han lå og sov gikk jeg ut i stua og så opptak fra fotball vm i 1986(!!) og 1998. På VHS. Åh gode tider.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *