Snapchat and the storm

«First off, we want to be crystal clear: The Snaps and Chats you send your friends remain as private today as they were before the update. Our Privacy Policy continues to say—as it did before—that those messages “are automatically deleted from our servers once we detect that they have been viewed or have expired.” Of course, a recipient can always screenshot or save your Snaps or Chats. But the important point is that Snapchat is not—and never has been—stockpiling your private Snaps or Chats. And because we continue to delete them from our servers as soon as they’re read, we could not—and do not—share them with advertisers or business partners.» Kilde: Snapchat.com

Det var en som spurte om jeg kunne si hva jeg mener om Snapchat sin nye oppdatering, som norske medier har gjort om til en storm i et lite vannglass. Mine umiddelbare tanker da jeg leste VG og Dagbladet sine artikler om saken, var at min tid på Snapchat er forbi. Ikke faen, tenkte jeg, om de private bildene jeg sender til de nærmeste vennene mine skal lagres og potensielt sett brukes i alle mulige slags reklamer i fremtiden. Men så klikket jeg meg derimot inn på Snapchat sine egne sider, og leste deres krystallklare oppklaring, og den sier jo ting litt mindre tabloid: private bilder blir fremdeles automatisk slettet, bortsett fra de som vennene dine klarer å ta skjermbilder av, men sånn har det jo alltid vært. Vennene dine kan ingen oppdateringer beskytte deg mot! Sånn jeg forstår SC er det kun bilder som deles på MyStory som kan plukkes opp, og for meg som allikevel har en offentlig og åpen MyStory (fortsatt @superbrud, for de som ikke følger meg enda) gjør det ingen forskjell i det hele tatt. Jeg er allerede klar over at alle kan se bildene mine. Hadde min Snapchat vært privat, hadde sikkert tastaturet hatt en annen lyd, men nå? Så lenge de har informert om dette, og at jeg legger ut bildene mine på MyStory med det i bakhodet, så går det helt greit.

snpapapa

Jeg mener at det er viktigere å fokusere på at uansett hvor man er i det sosiale medielandskapet, må man tenke nøye gjennom de bildene man publiserer, for verden er som kjent GAL og alt kan bli brukt mot deg. Alt, alt, alt. Selv uskyldige selfier i speilet kan bli hardporno, bare spør Therese som ble manipulert fra en relativt uskyldig bikini til splitter naken for alle å se. Bilder på avveie kan ha fatale konsekvenser, så uavhengig om det er Snapchat, privat melding på Facebook, hvor enn du sender eller legger ut et bilde? Tenk – trykk – tal! 

Hva tenker du? Og har du noen gang sendt et bilde du angrer på?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *