Second try

Det er faen meg en reise i seg selv, det å gå opp til eksamen i EXFAC. I fjor var én ting, jeg åpnet såvidt bøkene, tenkte at «det ordner seg» (merk: det gjør ikke det, når du ikke leser før en eksamen, ingen verdens ting ordner seg da), og selvfølgelig feilet jeg på dét forsøket. I år? Jeg har lagt ned så mange timer og energi i å lære meg det her! Allikevel forlater jeg eksamenssalen med en tung klump i magen og en tanke om at hvis sensor ikke er veldig, veldig snill? Så går det ikke denne gangen heller. Vi får se. Herregud, sensor, vær snill! Jeg vet jeg traff på to spørsmål, på det siste er jeg inne på noe, men treffer kanskje ikke helt, jeg bare håper sensor ser at jeg har lest, og lest, og lest. Og forstått. For jeg har jo forstått, jeg føler faktisk jeg har forstått store deler av faget også, jeg sliter bare med å huske alt jeg har lest når det er så himla mye en skal huske på.

Blindern

Uansett – jeg har fått ut frustrasjonen min på mamma og han fine, så jeg skal ikke kaste opp så mye mer her. Jeg er vel hjemme med en velfortjent kaffekopp og Dr Phil på TV, og er i ferd med å legge EXFAC bak meg – for now (og forhåpentligvis for all fremtid, vær så snill, la meg bestå! Herregud!), og se fremover mot neste eksamener og innleveringer. Men først: en god, god, god helg utenbys sammen med fin fyr og fin fyrs far! Han bor på virkelighetens Flåklypa og liker ikke mennesker (min type mann!), og teknologien er deretter, så det blir en helg uten Internett på meg. Planen er at bloggen skal gå som normalt allikevel, så stikk innom allikevel hvis dere trenger dosa deres mens jeg er AFK*!

Dagens viktigste note to self – og alle andre studenter der ute som måtte trenge det: verden går ikke under av å få en dårlig karakter, eller av å ikke bestå. Virkelig. Jeg vet hvordan alt bare raser rundt deg, og det kjennes ut som hele livet ditt avhenger av en føkkings karakter i et fag, men det er ikke så dramatisk. Virkelig ikke. Det verste som skjer er at du må prøve igjen, kravle deg tilbake opp på hesten og gjøre et nytt forsøk. Det er ikke verre enn dét! Det beste du kan gjøre er å gjøre ditt beste, du KAN ikke gjøre mer enn det. Du kan ikke. Og er det ikke godt nok? Da vet du i hvert fall at du gjorde alt, og du kunne ikke ha gjort noe mer. Det var bare ikke din dag i dag, og det er helt greit, det kommer en ny dag i morgen, og dagen etter der, og hver eneste dag, og neste gang? Da fikser du det. Hvis ikke kommer det alltids en gang nummer tre. Som alle gode ting sies å være.

*Away from Keyboard

9 kommentarer

 1. Solfrid

  Om du traff på minst to av tre må det vel gå bra? Kryssar fingrane og håpar på det beste!
  Høyres ut som ei super helg du har i vente, kos deg!

  1. supermarie

   Nei, for den var todelt – og begge delene må være bestått for at jeg skal bestå 🙁 Jeg tror jeg består den ene delen, men den andre svarte jeg litt lunkent på, så det spørs om det holder! Ååhh, håper det holder. Tusen takk, uansett, og god helg! <3

 2. Jeg krysser fingrene for deg! 😀 Kos deg uten internett, selv nyter jeg prosjektet med ingen nett etter kl. 21. God helg!

  1. supermarie

   Takk, jeg også, haha! JAA, er det ikke deilig?! Kos deg i helgen du også! <3

 3. Krysser fingrene for at den lunkne delen holder! 😀
  Jeg hoppet nettopp ut i breddetest nr 2 (av to) etter bare å ha lest 40 av 200 sider, fordi ingenting av det gikk inn så jeg ville heller bare blir ferdig med det. Trodde hjertet mitt skulle hamre ut av brystet, for jeg trodde ærlig talt ikke det var mulig at jeg kunne klare det. MEN DET GIKK! #SuperMegaFantastiskLykkeGlede!
  Har min første eksamen i eksfac den 19, og har knapt nok rørt bøkene jeg heller. Trøster meg med at jeg har vært på det meste av forelesninger, og at jeg skal være sabla fornøyd bare jeg står. Derfor satser jeg på at en usunn dose overlesning i før eksamen skal redde meg.

 4. Ada Emilie

  Det er så sant det du sier, og det er godt at det blir sagt. Selv strøk jeg i exphil i går. Heldigvis ny sjanse allerede torsdag. Jeg synes det er så vanskelig. Jeg bare forstår det ikke. Det blir som matematikk for meg altså.. Men heldigvis har det ingenting med studiet mitt å gjøre, så jeg tenker at det er ikke verdens undergang at jeg ikke forstår exphil!

  Det jeg -egentlig- skulle si var at jeg har meldt meg på å skru av wifi etter klokken 21. Det fungerte såå bra. Såå fornøyd. SÅÅÅÅ sprakk jeg. BIG TIME. Jeg la fra meg telefonen klokken ni. Så tok jeg den opp igjen (har ei venninne som midlertidig bor i San Fransisco, så vi snakker med hverandre stort sett bare på kvelden). Det endte med at jeg ikke sovnet før klokken 0200.. Og alle andre kvelder har jeg vært i søvn før klokken 0000.
  Tror jeg måtte gå på den smellen for å kjenne litt på hvor viktig dette prosjektet er. Jeg vet ikke om jeg klarer hver dag ut året, så i første omgang til jeg er ferdig med exphil (igjen). Små steg, og små delmål er det som må til for min del.

  Tusen takk for at du kom med initiativet, og tusen takk for at vi får delta.

 5. jeg håperhåperhåper det går veien for deg!! <3 jeg er på mitt første semester på universitetet, og har 14 bøker bare dette semesteret. tanken på eksamen og hvor lite jeg har lest, får meg til å ville grine. holder på med tidenes skippertak, og håper at jeg klarer å bestå! vet ikke om du har lån fra lånekassen, men vet du hva som skjer hvis man ikke består en eksamen? synes det står så utydelig på nett.. (ja, jeg er kommet dit at jeg googler hva skjer om man ikke står på eksamen………) krysser fingrene for deg(og for meg haha)! ha en superfin helg! <3

 6. http://røverdatter.com

  Jeg har hørt om lærere som mener at om man får mer enn en E på ex fac så har man lest for mye, Det er (i alle fall i denne historiens sammenheng) ikke en tellende karakter for resten av utdanningen. Når man regner ut snittet, regner man ikke med ex phil og ex fac. Men det varierer kanskje? Lykke til i alle fall! Nå kan du ta en velfortjent helgepause!!

 7. Syntaks var min nemesis, det ga null mening og det var som å stirre på setninger som om de var matematiske ligninger. Sto til slutt i det faget også! Det går bra, alle lærer forskjellig og forstår forskjellige ting på forskjellig nivå, sånn er det bare. Vi kan jobbe for å være best i nesten alt, men til og med supermann har kryptonitten sin, så da synes jeg vi vanlige dødelige må kunne gi oss selv litt slack vi også! Med det sagt, så gikk det nok helt fint, skal du se! Man kan tenke seg gal på hva man kunne ha svart annerledes på., om det egentlig var rett og om en bare hadde lest pittelitt til, men det endrer jo nada. Nå er det gjort, resultatet kommer, så får en bekymre seg når den tid er her.
  Håper du får en fantastisk fin helg! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *