Guide: langhelg i Lisboa

Jeg er ambassadør for KLM / flybillettene til Lisboa er sponset

Magiske Lisboa. Jeg har vært altfor dårlig på å legge ut bilder og tips fra de siste reisene mine, tidstyver som studier og fjas har skylden, men her! Her kommer en liten 4 dagers-guide fra Lisboa i Portugal, hvor jeg var en knapp uke i sommer. Perfekt for en langhelg! For at innlegget ikke skal bli eviglangt har jeg droppet å skrive så mye om spisesteder og sånne ting – det kommer i et eget innlegg. Klar for avgang? LISBOA here we go:

4dl

Ferien min startet i København, så bloggkjæresten min tok meg med videre til Lisboa derfra. Men KLM flyr også fra Oslo til Lisboa, det er bare å søke opp på nettsidene deres! (Jeg vet at jeg er inhabil, men KLM? Det kan godt være blåmandag, blåtirsdag og blått hele uka og måneden og ÅRET for min del, jeg elsker å fly med dem! Så himla blide, og hjelpsomme og jeg føler meg som en prinsesse hver eneste gang. Den lange reisen til Mexico tok ikke bare kaka, men hele konditoriet, men det kan jeg fortelle dere om en annen gang. KLM, ilu!)

4dl14dl2

Dag 1: Få oversikt over Lisboa med Yellow Bus

For 25€ får du en 48 timers billett med hop on/hop off-bussen Yellow Bus. I Lisboa finner du også de tradisjonelle røde bussene som finnes i byer over hele verden, og som jeg pleier å kjøre med, men jeg syns den gule var like greit! Du får sett alt, informasjonen foregår på engelsk og bussen kjører uten tak, noe som kjennes himmelsk ut i sommervarmen.

Ved å busse rundt i noen timer den første dagen får man fort oversikt over hele byen, man får høre historien og man peker seg ut noen steder man gjerne kunne reist tilbake til og brukt mer tid på. For min del falt Sao Jorge Castelo og området rundt i smak, og etter å ha busset ferdig bussens tre ruter (det tar cirka 3 timer, hvis jeg husker riktig), tok jeg til slutt trikken opp (inkludert i billetten) til den gamle bydelen av Lisboa, Alfama, og utforsket de magiske gatene til fots.

4dl44dl54dl64dl74dl84dl94dl104dl114dl124dl13

Dag 2: Beach Shuttle Bus

Jeg fremstår som den bussentusiasten, men hei – selv om du er på storbyferie, kan det friste med litt strandliv når varmen slår deg over ende i den verste gryta. I Lisboa finner du shuttlebusser som går fra Figueira Square i sentrum. For 10€ og en halvtime kommer du deg til Caparica Beaches, en helt grei strand – med nedkjølende vann. Altså, vannet i Lisboa? ISKALDT! Bussen går to ganger om dagen, klokka 10 og 13 (hvis jeg husker riktig) fra Lisboa, med retur 16 og 18. Da er kvelden enda ung, og det her er den mest ektefølte anbefalingen jeg har å komme med fra Lisboa: dra til Red Frog Speakeasy Bar. Jeg nevnte den allerede da jeg var der, og jeg lover at det kommer et eget innlegg om stedet, for det fortjener det, jeg følte meg som Alice in Wonderland og dama til James Bond på en og samme tid! Dere må dra dit og ta noen drinker, så skjønner dere hva jeg mener. ÅH for et STED!

4dl144dl154dl16

Dag 3: Belém

Dag tre hadde jeg fremdeles timer igjen på Yellow Bus-billetten, så jeg hoppet på igjen og tok bussen til Belém.

4dl174dl184dl19LisboaLisboaLisboa

Jeg var på forsvarsmuseet rett ved siden av Belém, det trenger ikke dere å dra innom…. Det var skikkelig dårlig, haha. MEN dere må spise Pastéis de nata – en skikkelig deilig portugisisk bakekunst, som faktisk kommer fra Belém-området!

4dl234dl244dl254dl26

Når du er tilbake fra Belém anbefaler jeg å ta en tur innom Conserveira de Lisboa, en gammeldags butikk FULL av sardiner. Så innmari koselig! Uansett om du liker sardiner eller ikke – ta turen innom. Jeg måtte kjøpe med meg et par bokser hjem, både som gaver og til meg selv, og jeg har enda ikke smakt på dem, for boksen er så fin at jeg ikke har hjerte til å åpne.

Vil du spise middag denne kvelden, anbefaler jeg da Prata 52. Tapas-aktig, og SÅ himla godt!

Dag 4: Tog fra Lisboa til Sintra

4dl28

4dl27

Dette var noe av det jeg hadde gledet meg aller mest til da jeg kom til Lisboa, nemlig å ta toget til Sintra og oppleve Palacio da Pena. Togstasjonen ligger midt i hjertet av Lisboa, og billetten til Sintra var latterlig billig. 5€, tjuefem norske kroner! For tur/retur! Turen tok cirka 40 minutter, like ved togstasjonen i Sintra går det en buss videre opp mot palasset og andre slott og bygg å se på, og dette er synet som møter deg:

4dl294dl304dl324dl314dl334dl344dl354dl364dl374dl384dl394dl404dl41

Det var så surrealistisk, som et eventyrslott tatt ut av et…. eventyr! Prisen for å komme inn var 13€ tror jeg? Uansett verdt hver eneste euro. Billetten gjaldt også innendørs, og det må jeg si. Tenk å BO sånn? I mitt neste liv skal jeg faen meg bli prinsesse.

Etter to-tre timer i palasset (det holder!), tok jeg bussen videre til Cascais. Turen tar 45 minutter, og du betaler cirka 4€.

4dl424dl434dl444dl454dl46

I Cascais er det strand og sjømat som gjelder. Vannet her er også iskaldt, men veldig deilig etter en lang og svett dag! Jeg tok toget tilbake igjen fra Cascais til Lisboa på kvelden, men hvis du har en ekstra dag ville jeg tatt en natt i Cascais også. Det virket som en helt nydelig og avslappet liten plass!

Hvis du vil lese alle innleggene jeg skrev da jeg var i Portugal, finner du de her. Tips til steder å spise og bo kommer i et eget innlegg.

Har du vært i Lisboa? Legg gjerne igjen noen flere tips hvis du har!

2 kommentarer

  1. Blir så meget glad hver gang du poster reiseinnlegg 😀 Drømmer meg helt bort å både bilder og tekst.

  2. Herlighet, så mye fint! Nå har jeg endelig hatt litt tid til overs, etter en hektisk måned med London-flytting, så nå har jeg rullet rundt her hos deg og drømt meg bort i disse bildene… Så mange glade farger, så mange fine detajer, så mye sjarm! Mange takk for reisetips!
    (Forresten må du si ifra hvis du og bloggkjæresten vil ta en tur til London, hoho!)

    http://www.etdrysskanel.com

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *