Merry Christmas

Jeg er der i livet at julegaver er morsomst å gi, og min egen ønskeliste er som en ørken på jakt etter vann. Jeg finner ingenting å sette opp. Jeg har alt jeg trenger (og mer enn det) og etter å ha levd i en bag i så mange år (først i militæret og så backpacking) vet jeg hvor lite jeg klarer meg med, og hvor overflødig alt annet er. Jeg vil eie minst mulig, jeg ønsker meg ikke flere ting. Og venninnene mine er heldigvis med på notene de óg, så de siste årene har vi innført opplevelsesgaver i stedet. Vi gir hverandre TID og minner, fremfor materalistiske ubetydelige ting som bare havner på en hylle eller i en skuff allikevel, og som i lengden ikke betyr noe.
Så, til inspirasjon – her er noen idèer til venninnejulegaver som varer lenger enn et duftlys:

– Planlegg en middag sammen. Dere spleiser på mat og drikke, disker opp en hyggelig kveld med prat, spill, og bare hverandre. Vi er fire jenter fra videregående som har hver våre liv og vi får de sjeldent til å krysse hverandre, derfor er det veldig godt å ha i hvert fall èn dag i året – rundt juletider – hvor vi VET at vi ser hverandre og de pengene vi vanligvis ville brukt på materialistiske gaver? De bruker vi på mat, kos og samvær i stedet

bergjul1

– Dra på konsert! I år fant samboeren og jeg billige billetter til Emilie Nicolas, rundt 350 kroner, så det trenger ikke være så altfor dyrt heller. Jeg kjøpte faktisk to venninnekonserter i julegave i år, både Nicolas (<3) og Ellie Goulding, Ellie ropte hendene i været – dette er et RAN, men det er det verdt, fordi Ellie er Ellie og den bestevenninna mi bor i Bergen, vi sees ikke så ofte, så når vi først sees må vi jo unne oss noe her i verden

– Jentetur. På telttur, hyttetur, weekendtur til Gøteborg, London, New York hvis du har den type bankkonto, det har ikke noe å si hvor man drar – bare dra! Kos dere!

gno

– Klesbytting/bytting. Samle dere hos en av dere, og ta med dere klær dere har gått lei av, og bytt med hverandre (så sant størrelse tillater det, hvis ikke går det fint an å bytte interiør, smykker, hva enn det er man har gått lei av). Ikke bare får du deg kanskje en ny ting å ta med hjem, du får også vært sammen med gjengen din!

– Juleverksted. Enten det er baking, julekort, noe annet fint; kjøp inn litt gøy fra Panduro eller hvor som helst, sett dere ned og vær kreative sammen, herlighet, så koselig!

Hva slags julegaver ser dere for dere i år? Har dere eventuelt noen tips vi kan tilføre lista over?

7 kommentarer

 1. Martine Grorud

  Åh, det er så mye koseligere å finne på noe sammen og lage minner ut av det! 🙂

  http://www.martinegrorud.blogspot.com

 2. Stine Friis

  Jeg har ikke så mange venninner jeg gir til – så de gavene jeg kjøper er jeg opptatt av at skal være varige. Siden de fleste flyr hjem fra juleferie blir størrelse også viktig, så jeg liker å kjøpe smykker og andre små enkle ting som kan bli satt pris på i mange år. Etsy bugner av fantastiske håndlagde smykker, og det er fint å gi noe som gjør at vi husker hverandre hver gang smykket finner veien rundt halsen 🙂

 3. Dette var skikkelig fine gaveidéer 🙂 Ønsker meg sjokolade, jeg. Haha.

 4. Camilla

  Mange gode råd! Er helt med på julegaver som ikke er ting, hater sånn billig dritt som ikke har noen funksjon whatsoever:P Man kan jo spandere middag ute også, eller kafetur, kino, spa, selvom sistnevnte er litt dyrt. Dette er vel mer en kjærestegreie, men har hørt at folk gir «klippekort» på massasje,middag osv:) Men en del julegaver har jo funksjon da, og som student er det jo mange dagligdagse ting det er kjedelig å bruke penger på, som kunne vært greit å få i gave. Da blir det i hvert fall brukt!

 5. Elise H

  Jeg strikker sokker til mine veninner i år. Hjemmestrikka sokker er noe av det beste som finnes. Så skal jeg putte noe godis jeg vet de er glad i sammens med sokkene 🙂

 6. For en fin liste og god tanke! Men hva med å gi veldedighet i gave? Altså istendenfor å kjøpe noe for 100kr til en venn, så gir man den samme summen til f.eks røde kors. Det hadde hvertfall jeg blitt glad for å få 🙂

 7. Une Sesilie

  Føler med deg! Har det akkurat likt. Takk for inspirerende innlegg 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *