Out in the field

Gårsdagens grønne hjertesukk fikk meg tilbake til det militære arkivet mitt, hvor jeg fant blant annet dette innlegget. Jeg så det var noen av dere som snart skal inn eller som vurderer å dra inn, så da ville jeg bare tipse dere om alle innleggene mine fra de nesten 3 årene jeg hadde i kongens klær – de finner du HER. Og til slutt: tusen takk for alle kommentarer og delinger! Og dere som savner uniformen? Husk at Heimevernet finnes over hele landet – 9 dager i året er bedre enn ingen, smil

Jeg savner det! Da lykken var å presse ut enda en fattig dråpe med nugatti i skogen, varme var de blå flammene fra en trofast, gammel primus, seng var en god og myk pose på barnåler lagt ved siden av Samhold, Motivasjon, Leder, Humørspreder, Styrke og Utfordring – i form av kjøtt, bein og et stort, stort hjerte. Du er ingenting i felt uten medsoldatene dine. Huset ditt er en duk, og huset ditt hadde ikke vært et helt hus uten dukene de andre har båret i sine egne sekker gjennom hele marsjen. Når dere er fremme, slitne og trøtte, legger dere alle dukene deres sammen, og danner et krypinn som er stort nok til alle. Og så sover dere i gruppespoon. Jeg savner da søvn var en luksusvare, du er heldig hvis du i det hele tatt får sjansen til å utøve ZZzz hver natt. Jeg savner da håret fikk naturlige dreads av mangelen på hårvask, da tannpuss ble gjort i vannet fra en feltflaske og da våpenet var den utvalgte venninnen du hadde med deg på do. Det var så fint da naturen var et hjem og doen var et plast-stativ med en syltynn, sort pose på. Bæsj and carry. Bokstavelig talt. Ta med deg dritten din og gå.

Skjermbilde 2015-09-24 kl. 10.19.00

Jeg savner å våkne opp uten å ha en VILLESTE idè om hva som skulle skje. Jeg savner å slippe å tenke, å bare være og gjøre, og det å vite at det øyeblikket du sitter iskald og utslitt bak stubben og venter på en kanskje-kommende fiende, kanskje ikke, – det øyeblikket blir uansett et minne du klamrer deg til og smiler av.

Jeg savner det sånn, og jeg smiler fremdeles.

2 kommentarer

  1. Smiler av entusiasmen din, jeg 🙂 Hvilke opplevelser.

  2. stigmikkel

    Husk at 9 dager er bare får befal, soldater flest er vel 5 dager. Også har du jo oss i Innsatstyrken som er inne inntil 25 dager

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *