Jaw

Visdomstenner

Hey superapor! I dag gikk tanna! Det er den andre visdommen som forsvinner ut av kjeften min, den første (oppe) trakk jeg på normalt (og ubehagelig spontant) vis som dere vet, mens de to i underkjeven må ut med oralkirurgi, operasjon, k-i-r-u-r-g-i, skjønner godt at jeg freaket ut, jeg, med den ordlyden der. Men å operere ut en visdomstann var nesten bedre enn å trekke, spør du meg, for nå slapp jeg den grufulle lyden av røtter og nerver som ryker i kjeven, og tanga som haler og drar i andre enden. Selve operasjonen var over på kanskje fem minutter, det føltes iallfall sånn, det gikk så fort – og det var ikke vondt i det hele tatt, litt ubehagelig er det jo, men ikke vondt, og nå er det over – nå er det faen meg over! Jeg har bare én tann igjen som må ut, og så er visdomseventyret ute, snipp, snapp, snute. Smertene etter at bedøvelsen gikk ut er litt sterkere nå enn de var etter tanna i overkjeven, men jeg har ikke tatt mer enn to tabletter i hele dag og det virker som det verste er over. Så til alle som i fremtiden må trekke eller operere ut visdomstenner: det er ikke så grusomt som du tenker at det er! Just do it, bli ferdig med det, det er så deilig når livet går videre og tennene er ute. Ikke noe å grue seg til! (Marie, les dette igjen om fire uker, når den siste tanna skal tas….)

Nå skal jeg se på Norge på dop, han Anders som leder programmet er han jeg jobbet sammen med da vi produserte MMA-studio for TV2 Zebra, så det er jo litt gøy å se han igjen og hva han NÅ har funnet på!

Hva har du gjort i dag? Og hva ser du på i kveld?

Ps. Følg meg gjerne på Facebook, her deler jeg relevante lenker (litt som i Mediagic-spalten), bilder og lenker til gamle innlegg og de blir veldig godt likt (bokstavelig talt – tomler opp), så kanskje du vil like dem óg, hvis du ikke gjør det allerede.

5 kommentarer

 1. Solfrid

  Litt betryggande å høyre! Litt, kjem nok til å vere nervevrak om/når den dagen kjem. Etter at ei veninne såg ut som ho hadde fått juling (gul og blå) etter same inngrepet ser eg ikkje føre meg at det er særleg moro. MEN fint å lese!

  Vore på jobb. Har sett på Hundepatruljen, no er det Frustrerte Fruer.
  Følgjer deg på facebook, likar tilbakeblikk-innlegga veldig godt!

 2. Tips! Da jeg var student og måtte fjerne alle fire visdomstenner fikk jeg deler av kostnaden refundert av studentsamskipnaden. Verdt å sjekke ut, da man kan få igjen en del penger på det. Spesielt når det må kirurgi til.
  Eks på hvordan det er på UiA http://sia.no/Helse/Helsekasse

 3. Juneiversen.com

  Fint at du snart er ferdig med det! 😀

  Jeg har sett på «det er lov å være blid» og «hæsjtægg», og jeg synes begge var ganske så morsomme. Og akkurat nå ser jeg på «humans», som er supercreepy. Haha, ble mye tv på meg i kveld.

 4. Camilla Albertine

  Jeg skal i full narkose for å få fjernet mine siste to visdomstenner, jeg!
  Etter å ha fått trekt de to første hos tannlegen, så fant legen min ut at jeg er en av de få som ikke reagerer på tannlegebedøvelsen. To visdomstenner ute uten bedøvelse that is! Kjære vene, er det rart jeg har tannlegeskrekk liksom…

 5. Skal operere ut visdomstann i morgen sjæl! Har allerede trekt de to oppe, før jeg fikk to nye oppe. Jeg har fått seks visdomstenner. Jeg er lei visdomstenner. Men digg å høre at det i allefall ikke er så mye verre å operere enn å trekke!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *