Remember

FullSizeRendert5yjtfuk


Photo: unknown

9/11 2001

Fjorten år siden allerede, og jeg husker fremdeles sofaen jeg satt i sammen med bestevenninna, vi så på Etter skoletid på NRK1 – 11 år gamle – da sendingen plutselig ble avbrutt av en ekstra nyhetssending, og jeg tror det var Christian Borch som rapporterte de første ordene. Vi ble sittende og måpe til bildene av et tårn som røyk, og et fly til som styrtet inn i det andre, og jeg forstod at dette skjedde her og nå – samtidig som vi satt i skinnsofaen til bestevenninna etter skoletid hoppet mennesker i fortvilelse ut av vinduene i tvillingtårnene, og jeg husker at resten av ettermiddagen vel hjemme hos opphavet mitt var med TV’en på, jeg husker hvordan stua vår så ut, jeg husker mamma, jeg husker lyset fra kjøkkenet, jeg husker pappa, jeg husker sofastolene med puffer til (som har blitt fornyet og byttet ut to ganger siden da), jeg husker små ubetydelige detaljer fra den dagen, og dette er meg. En daværende 11 år gammel jente i nordlige Norge, x antall timer og mil unna New York. Jeg kan ikke engang forestille meg hva de etterlatte og ofrene fra 11. september da må ha av minner fra den dagen for fjorten år siden.

Datoen i dag tok mange liv, og jeg tenker på dem og de som sitter igjen, og tankene vandrer videre til hvert menneske som har opplevd den frykten, de traumene og den bunnløse sorgen, og alle de som ikke opplever mer i det hele tatt. Vi må aldri glemme noen av dem, og vi må fortsette å gjøre det lille vi kan for at verden skal bli et litt bedre sted å være enn det var for fjorten år siden, for fire år siden, i forrige uke. Vi må plukke opp stafettpinnene ofrene så urettferdig måtte – og fortsatt må kaste fra seg, og fortsette å spre kjærlighet, ta vare på hverandre og fortelle verden at dette ikke er greit, og at vi står sammen i kampen mot terror.

<3

4 kommentarer

  1. http://røverdatter.com

    <3

  2. <3 Du skriver så fint!

  3. Camilla

    <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *