Teeth

Jeg er glad jeg ikke ble traumatisert helt i stykker da jeg var hos tannlegen og trakk fire tenner som fjortenåring før reguleringa skulle på, og tannlegen jeg hadde da satt i bedøvelsen og ventet så lenge før hun starte arbeidet at bedøvelsen var på vei UT igjen da hun omsider satt seg ned med tanga si og puppen sin i øret mitt. Jeg har aldri kjent noe så vondt i hele mitt liv! Trekkingen, altså, selv om puppen óg var relativt ubehagelig, rent psykisk.

Uansett – i går spontantrakk min nye (og litt flinkere) tannlege her i Oslo en av visdomstennene mine, og det gikk så fint! Jeg er så fornøyd med at jeg ikke utviklet tannlegeskrekk i årene hos puppedama, for det er jo stort sett ingenting å være redd for, med mindre tannlegen lar bedøvelsen gå ut igjen før hun setter i gang å luke ugress, men hvor ofte skjer dét. Nå er jeg en visdom fattigere, og i september tar de to til fra meg – ved hjelp av kirurgi denne gangen (!), så det gruer jeg meg litt mer til, men jeg stoler på at de kan jobben sin. De kan jo stort sett det.

Jeg vil iallfall anbefale alle studenter i Oslo å dra til Tannlegene i Bogstadveien 51 – ikke bare er de dyktige og rolige og snille, du får studentrabatt der óg, regningen min i går kostet meg 700 kr mindre enn den ville gjort hvis jeg var vanlig voksen, det er en tur/retur storbyferie med et billig flyselskap, det! Jeg er veldig fornøyd med tannlegekontoret, og vet at mange av dere enten bor i Oslo eller akkurat har flyttet hit for å studere, så her er torsdagens tips fra meg.


(Jeg gjorde så mange grimaser for å få til dette bildet av arret fra der tanna var i går begynte å blø igjen, haha! Hvis blogg er en jobb trenger vi å gjøre noen HMS-tiltak i bransjen)

Har dere fortsatt visdomstennene deres, eller er de long gone? Og har dere eventuelt noen andre tannleger å anbefale, enten i Oslo eller andre byer, så er det helt sikkert en haug der ute som hadde satt pris på å få et godt tips! Sharing is (tooth)caring!

11 kommentarer

 1. Solfrid

  Åå, auuauauu! Men bra det gjekk betre denne gongen!
  Eg grein fyrste gong eg borra, men det gjorde jo ikkje vondt, det var lyden som var vond, haha! Tannlegeskrekken har blitt litt betre, heldigvis. Eg likte meg hos Ibsen tannklinikk i Pilestredet, sjølv om eg ikkje går dit lenger. Tannlege Tvorg hos Colosseumklinikken i Markveien er óg grei.
  Har ikkje trekt visdomstenner, men fekk vite no i sumar at dei ligg vassrett (i alle fall den eine), håpar i det lengste at dei ikkje kjem lenger ut!

 2. Eg har(hadde) mega tannlegeskrekk, og har fjerna to av mine visdomstenner med kirurgi. Da gjekk strålande! Litt vondt og litt hoven etterpå bare. Ingenting å grua seg til sånn sett 🙂
  Lykke til 🙂

 3. Det høres og ser vanvittig vondt ut. Har en søster som har måtte trukket fire ganger :/
  Har aldri hatt noen skrekkelige tannlegetimer (enda), men må kanskje få satt inn togskinner på halvparten av tennene. Evig lenge etter alle andre, heh…

 4. What a lovely smile 🙂
  jeg har prøvd trekking, røske-rive-metoden (ikke gøy for oss med skrekk) og kirurgi for å få ut visdomstenner, og kirurgi er det beste… Dog uten å ha prøvd med en pupp i øret…
  Den er også best for lommeboka, for når de må skjæres ut får du deler av kostnaden refundert av nav, så pass på kvitteringa 🙂

 5. Elisabeth

  Jeg hadde en visdomstann som vokste sidelengs, så den lå å skrapa i kreven når jeg åpna og lukka munnen, så den måtte ut. Den ble trekt ut ute kirurgi. Da jeg var der da fant tannlegen ut at jeg like godt kunne ta to visdomstenner til, en av de kirurgisk og en ble bare trekt ut. Jeg syns ikke det var så stor forskjell på å trekke kontra å ta den kirurgisk ut, men det var litt mer at de måtte slipe ned deler av tanna før de fikk den ut. Jeg ble kjempedårlig etter alle trekkingene, men det var ene og alene på grunn av at jeg fikk svelga en del blod og at det ikke stoppa å blø med en gang. Like greit å være kvitt de 🙂

 6. Une Sesilie

  Auuu!!
  Jeg har alle visdomstennene mine. Har fått beskjed om at jeg slipper å trekke dem da jeg heller trakk 3 tenner før reguleringen kom på. Og takk gud for det, for tannlegeskrekken har bare blitt værre med åra #pingle.

 7. Elise H

  Jeg trakk tre visdomstenner i Forsvaret, du burde jo ha noen goder der du også? Tannlegekontor på festningen 🙂 For meg var jo det gratis! WOHO! Den første tanna var det værre med, den vokste bortover MOT de andre tennene, hadde så vondt at jeg ikke sov på tre dagen, kommunetannlegen gav meg ventetid på en måned (!!!!), og legen hadde allerede gitt med en stor dose hestedop som jeg tok tre ganger daglig for å orke å leve. Historien endte med at tanna ble trukket hos kirurg, og mami og papi måtte betale dyre dommer.

 8. Var hos tannlegen i går, tre minutt i stolen og ferdig. Har to visdomstenner som har komt ganske langt opp, men sida dei ikkje gir plager så kunne eg berre vente med å evt. gjere noke. Kryssa fingrane, tærne (og tenna?) for eg slepp å trekke det heile tatt!

 9. bildet haha, har alle 4 og de blir værende inntil det motsatte er bevist men så mangler jeg et sett med jeksler oppe og nede som aldri kom, slik at det er god plass til visdomstennene 🙂

 10. Marianne

  De vokser hver eksamensperiode..vet ikke om det er tilfeldig eller om det faktisk ligger noe i navnet.

 11. Kjersti

  Au uss, godt det gikk bra! Eg har ikkje heilt tannlegeskrekk, men får etter kvart fire visdomstenner som skal ut, og eg kan ikkje seie at eg ser fram til det. Har borra ein gong, og det gjekk greitt det, altså, men at folk rotar rundt i kjeften min, lik eg ikkje meir enn eg lyt 😛
  Uansett. Lukke til med neste tannlegebesøk! 🙂 Og ikkje mist for mykje blod for å få til heilt geniale bilete er du snill, blir smålig bekymra her 😛

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *