1. 15 facts

15 spennende og fine fakta om deg + et bilde

– Jeg har fått en ekstrem tro på karma etter verdensreisen, hvor alt som i et mirakel gikk så innmari fint og glatt for meg, og nå kan jeg nesten ikke passere litt søppel engang, på gaten, uten å ta det med meg til nærmeste søppeldunk, hver eneste lille potensielle gode gjerning jeg ser rundt meg i hverdagslivet blir en påminnelse om hvor heldig jeg var på tur, og hvor mye jeg skylder hva/hvem enn det var som passet på meg der ute, og en påminnelse om hvor lite jeg vil at gullhårene skal ta slutt der bak

– Jeg har blitt tante på ordentlig, broren min fikk en liten sønn i juni, sin førstefødte, og neste generasjon Brudevold er sikret! Lille fine Dennis, jeg gleder meg til å se deg vokse opp!

– Jeg er den eneste jenta i familien

– Jeg er oppriktig talt usikker på om jeg ønsker å sette barn til denne verden selv, ene og alene fordi den er gal, overbefolket, terrorisert og vi fortsetter å rive naturen og jorda vår i filler, og jeg er bekymret for hva som blir igjen til de som kommer etter oss, og hvilken innsats de må legge ned igjen, for å i det hele tatt berge noe

– Jeg har ingen problemer med å sette meg ned alene på resturant og spise lunsj/middag/ta en øl. Jeg husker da jeg selv jobbet som servitør som attenåring, og så kvinner sette seg ned og drikke et glass vin og lese en bok, og jeg tenkte at det så så deilig ut. Helt alene, selvstendig og selvsikker, fullstendig uavhengig av andre mennesker. Så fri! Og nei, det blir ikke kjedelig, ikke om du trives i eget selskap og lar tankene bare fare

– Jeg er ikke fysisk i stand til å juge, øynene mine røper meg, ansiktsuttrykket røper meg, fargen på kinnene mine røper meg, jeg røper meg – punktum

– Jeg er sammen med en mann som er eldre

– Jeg hadde regulering i tre år, frem til første året på videregående, fordi tennene mine så ut som om de var blitt kastet inn i kjeften min ved fødsel

glaa

– På det meste veide jeg 75 kilo på verdensreisa, 23 kilo ren livsnytelse hentet fra hvert eneste verdenshjørne, haha. Jeg reiste jorda rundt med gaffel og kniv! Men kiloene forsvant fort igjen ved hjemkomst, det hjalp med frisk luft og god, gammeldags norsk kost

– Jeg rekker som regel alltid toget med et skrik, mens mamma gjerne tropper opp en halvtime før, er jeg der 1-3 minutter før avgang, ingen grunn til å bruke opp verdifull tid på å VENTE på noe, hæ? (Innerst inne er jeg drittlei av å hele tiden løpe heseblesende rundt for å rekke ting i hytt og pine, så jeg håper det skjer et mirakel, at jeg plutselig en dag våkner og ikke lenger er meg)

– Jeg blir helt manisk hvis jeg ikke får alenetid etter x antall timer/dager som sosial, hodet mitt slutter å fungere, jeg stresser meg opp og blir irritabel og jævlig, det kan sammenlignes litt med å forsøke å mentalt sette seg ned på en benk i en deilig park full av benker, men hver gang du setter deg ned kommer det noen og jager deg bort, og sånn fortsetter det fra benk til benk og du får aldri hvilt deg og pustet ut og hentet energi nok til å gå videre til den neste benken, det er helt kaos og alenetiden min får du aldri

– Det eneste jeg finner verdt å bruke penger på er bøker, reiser og gaver til andre

– Jeg misliker forandringer, jeg mislikte å gå fra Nokia 3310 og over til fargeskjerm og klapptelefon, jeg mislikte overgangen til smarttelefon og jeg misliker de nye leilighetene i nabolaget til barndomshjemmet mitt, og jeg misliker at Atle Pettersen skal overta Beat for Beat, ikke fordi Atle er en dårlig fyr, men fordi jeg er oppvokst med Ivar Dyrhaug og alt annet blir feil, og jeg misliker forandringer så innmari sterkt (les: på ting som allerede er bra nok, forandringer til det bedre kan jeg alltids omfavne)

– Jeg har ingen plan. Jeg ser for meg noen ting jeg kunne tenke meg å gjøre for resten av livet, men jeg har ingen plan. Det både stresser og girer meg opp, jeg er fri til å gjøre hva enn jeg vil, samtidig som jeg kunne ønske jeg visste hva dèt var

– Jeg kjøpte en fargeleggingsbok her om dagen, for voksne, lik som den et par av dere sendte til meg på Snapchat i sommer, fordi hodet mitt kobler helt av når jeg gjør sånne ting, og tusen takk for tipset. Tankene bare spinner av gårde i en behagelig fart, når jeg skaper noe, eller har en sysselsetting som ikke krever tankekapasitet i det hele tatt, som for eksempel når jeg masserer han fine i hodet. Det er terapi – både for han og for meg, heldig sånn (noterer dere, fremtidige ektemenn? Jeg liker å massere)

Fant du noe vi har til felles? I så fall må vi ta en øl. 

Kommer:
2. En ting du har kjempelyst på akkurat nå – 3. Fem ting som får deg til å le – 4. Ti ting som er superfint hos det motsatte kjønn – 5. Yndlingssangen din for tiden – 6. Ti ting du vil gjøre før du dør – 7. 5 ting du elsket da du var yngre – 8. Et outfitbilde – 9. Ti artige/fine ting i huset/leiligheten din – 10. En situasjon du kunne tenke deg å være i om 5 år – 11. Et bilde av utsikten fra valgfritt vindu i huset/leiligheten din – 12. En spennende/artig historie – 13. Ti ting du virkelig setter pris på – 14. Fem ting som er bra med livet ditt akkurat nå – 15. En rar/fin drøm du har hatt – 16. Fem ting du ønsker deg til jul – 17. Oversikt over hva du har i veska – 18. Noe som rører deg – 19. En oppskrift på noe godt – 20. Fem fine ting med våren, sommeren, høsten og vinteren – 21. En bok som har betydd mye for deg – 22. Favorittproduktene dine (hår, sminke, hygiene osv)
23. Fem dyr du kunne tenke deg å ha (trenger ikke være tradisjonelle husdyr) – 24. Ti fine blogger – 25. Et bilde hvor du er kjempekjempeglad/smiler – 26. Forklar hvordan det kjennes for deg å være forelsket – 27. Fem steder som er fine å være på – 28. En måte du kunne tenke deg å tilbringe påskeferien på – 29. Noen du savner – 30. Noe som kommer rett fra hjertet, i form av tekst/bilde/video/tegning/kombinert

18 kommentarer

 1. Solfrid

  Tenkjer det same om born, skummel framtid, men samtidig må det jo vere så fint og alt det gjer deg. Og verda kan vere fin óg. Kan heller ikkje ljuge, mest pga alt for stor samvit, haha. Eg burde hatt regulering, er trangt om plassen. Mislikar og forandringar (og tenkjer ofte, alt var betre før og draumer meg til å kunne leve for 100 år sidan, sjølv om det nok eigentleg var mykje hardare enn korleis eg har det no!) Ingen plan her heller, litt skummelt, men hohey, ting årner sey.
  Blei jo nesten 15 fakta om meg óg.. Haha.
  Likar dette!

  1. supermarie

   Godt å høre at jeg ikke er alene, haha! Jeg liker å bli kjent med deg <3

 2. <3 IVAR DYRHAUG <3 Sjukt så rart det blir uten Ivar i høst.. Så der er vi soulmates 😛
  Synes forresten alltid det er så vittig når du forteller at du la på deg når du reiste, da jeg var på tur gikk jeg ned veldig masse! Men hva kunne jeg forvente, spydde som en gris hver gang vi nærmet oss en buss og vi busset i totalt 150 timer på 3,5 måneder, haha!

 3. Stine F

  Det er så deilig å drikke kaffe alene! Jeg gjør det for sjeldent, men utover høsten blir det nok mye av det når jeg skal skrive masse 🙂 Og jeg trenger alenetida mi også! To fluer i en smekk. Kan godt være alene i en folkemasse, men det er så deilig å bare få være i mitt eget hode. Øl?

 4. Synøve

  Kjenner meg igjen i noen av punktene, ja!
  – Dette med behovet for alenetid. Dette kjente jeg en del på senest i fadderuka forrige uke. Kan man ikke bare… slappe litt av en dag?
  – Tanken om bruk av penger. Siste innkjøp der har vært Kunsten og høre hjerteslag, Kunsten å være seg selv av Sendker, samt Kjære av Linnea Myhre. Jeg vil forsåvidt legge tid god, ordentlig mat! (også som student, ikke dyr gourmetmat, men ikke knekkebrød-diett heller)
  – Dette med forandringer! hjelpes.
  – Ingen spesiell, oppsatt plan! I fjor var jeg i Luftforsvaret, i år studerer jeg utviklingsstudier. (Luftforsvaret er noe vi og har til felles!)
  – Ei venninne overtalte meg om å kjøpe fargeleggingsbok i vår, og den har vært god å ha både på kaserne og i ferien!

 5. Juneiversen.com

  Jeg vil ta en øl med deg! Og så lurer jeg på om jeg skal begynne på denne bloggutfordringa jeg også.

 6. Christina - CavaforLunch.com

  Åh, mye til felles! Jeg er med på en øl, altså 🙂

 7. Martine Grorud

  Kjenner meg igjen i flere av tinga ja, som det med barn, liker å være alene etter å ha vært mye med mennesker, og ikke minst det med forandringer. Jeg henger alltid etter med å skaffe meg det nyeste, og da er det ikke nytt lenger heller.. 🙂

  http://www.martinegrorud.blogspot.com

 8. Det er noen/ fem punkter vi er like på, men det er bittelitt ulikhet på synet på noen 🙂 Det som traff mest var ingen planer for fremtiden. Som har vært svært stressende, men den saken får bare være. Overraskelse i vente og greier.
  Beklager, men jeg liker desverre ikke øl 😛 Hehe…

 9. Camilla

  Alenetid er gull!

 10. Kjersti

  Du skriv så gjennomførd bra, lik bloggen din på mangende året!

  Spanande lesing, ein får liksom eit anna og djupare bilete av deg når du skriv ned slike setningar. Eg gler meg til fortsettinga på utfordringa! ikka samd på fleire av punkta, blant anna …
  … karma. Eg tør ikkje anna enn å vere snill og ordentleg, då har eg alt mitt på det reine : P
  … det om borna. Alt utanfor det heimet eg har moglegheit til å gi dei, skremmer meg.
  … eg og er den einaste jenta i familien, og du er den einaste jenta eg veit om som er det óg! Haha.
  … eg trivst godt i eige selskap og må ha tid for meg sjølv. Gull verdt og balsam for sjela! Eg lik ikkje forandringar (Beat for beat blir ikkje det same, det er Ivar Dyrhaug, det!) og har stort sett dårleg tid utan at eg har gjort noko for (å fortene) det sjølv.
  … planlegg så lite som mogleg om det er mogleg å ikkje planleggje. Skal kjøpe ei fargeleggingsbok, og ta over heimegarden. Resten ordnar seg 🙂

  Skrivesperre har eg dessverre ikkje, men skal vi ta ei øl?
  Ha ein god dag vidare 🙂

 11. Enig om å sitte alene på kafe! 🙂 elsker det, sitte alene og stillheten. Se på menneskene og lure på hvor de skal :p haha
  Og være litt alene etter å ha vært sosial, ellers blir hodet kaos.

  Vixen har lansert en ny kategori, gullpennen. La inn en stemme på deg, for hvordan du formidler et budskap på. Ubeskrivelig.

 12. -Blir gal av at alt må være sosialt til en hver tid, og ideen så mange har om at det nærmest er noe galt med meg om fester gjør meg sliten i hodet og fordi smalltalk kjeder vettet av meg! Blir nesten stresset av å famle etter enda ett spørsmål, som igjen blir besvart med et enstavelsessvar. Joda, hvor gammel du er og hvor du er fra kan jo for såvidt være interessant, men jeg vil heller nå pittelitt dypere enn ASL.
  -Jeg og mannfolket snakker i grun mer om hvilke hunder vi vil ha, enn barn. Barn skremmer livet av meg. Tenk om jeg ødelegger dem, tenk om de blir syke, tenk om de arver noen av lidelsene i familien, tenk om de blir mobbet, tenk om de blir mobbere, tenk om kalde kriger blir varme, tenk om, tenk om. Så mye kan gå bra, men herregud så mye som kan gå galt.
  -Alenetid på en kafe eller restaurant er gull! Fri til å tenke, nyte god mat, ha meg-tid! Hadde det ikke vært for hunden hadde jeg flyttet inn på kafe i eksamensperioder! Tenk å sitte med hodet i bøkene, omringet av deilige bakverk og en kopp kakao heller enn en evigstille lesesal som oser stress.
  -Driver og håper på at å nå busser med et nødskrik skal bli sportsgren. Hater å være for sen og la andre vente, men å gå ut døra fem minutter tidligere, så jeg får god tid, blir bare like håpløst gang på gang, uansett hvordan jeg planlegger. Magisk det der!
  Om du er i Trondheim en dag må du si ifra, så kan jeg vise deg bartebyperlene som har stjålet det metaforiske hjertet mitt! 🙂

 13. Mye å kjenne seg igjen i!
  Kan ikke lyge, så fremt det ikke er en hvit løgn og vedkommende blir glad tilslutt, type overraskelser og sånt.
  Alenetid! Men jeg er supersosial av meg, vil gjøre masse og henge med alle, men så må jeg og være litt alene. Tester 51% ekstrovert, så er litt slitsom å ville begge deler nesten hele tiden..
  Løpe til bussen…….
  Fargeleggingsbok <3

  Tar gjerne en øl over nyttår når jeg er hjemme fra utveksling i Canada! Skal forresten sende deg en bok, tenkte på deg når jeg hadde lest den og vil dele den videre 🙂

 14. Camilla Albertine

  Alenetid, alene på kafé, Beat for Beat og fargeleggingsboka, er våre fellesnevnere.

 15. Thea S.

  Oi, her var det mye jeg var enig i! Spesielt det med alenetid, jeg blir helt grusom om jeg ikke får alenetiden min! Og det å sette seg på en kafé helt alene og lese en bok er faktisk noe av det beste jeg vet om, haha! Og takk igjen for bildet du sendte meg, glemte helt å si takk på mail! God helg, kjære deg <3

 16. Gunhild

  Vet du – vi BURDE faktisk ta en øl en gang (jeg må i så fall ta et par hjemme først – noe jeg ofte gjør før jeg skal møte ukjente, er som deg introvert). Så mange likheter! Det at begge er introvert gjør jo ingenting, minus ganger minus blir pluss, sant? Bor i Oslo gjør jeg og – er over gjennomsnittlig ensom i en altfor stor by med altfor mange mennesker i.

 17. superKrish

  jeg er også tante på ordentlig og er også oppriktig usikker på om jeg vil sette barn til verden…. vi lever i en syk, syk verden….. trenger også alenetid etter mye sosialt!
  Jeg kobler ut med å sy, tror jeg får samme følelsen som du får når du fargelegger da 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *