Oslo by me

Over ett år i hovedstaden, og jeg har enda ikke vært noe særlig flink til å utforske steder, men her er uansett en liten hjemmesnekra liste over noen som er fine å dra til for en matbit (eller øl!) i hyggelig selskap, nå som det nærmer seg helg og alt:

– Trikkestallen, Torshov
Hvordan du kommer deg dit: Ta 30-bussen mot Nydalen fra Jernbanetorget, like ved Ruter-tårnet. Sitt på i ca 13 minutter, og gå av på Torshovparken-stoppet.
Trikkestallen er der vi gikk og spiste lunsj da vi drev og vasket ned den gamle leiligheta sist søndag. Jeg har vært der èn gang før, på et møte, uten å spise noe, men denne gangen spiste jeg meksikansk og det var så godt, og BILLIG! Tror retten kosta 136 kroner, og da blir du langt forbi mett! Det er veldig koselig inne, men også deilig å sitte ute om sommeren, når sola skinner og gutta står i bar overkropp og spiller volleyball i parken like over veien. Husk solbriller, så ingen riktig ser hvor du ser!

– Soria Moria, Torshov
Hvordan du kommer deg dit: Å, en eller annen trikk. Tror det er nummer 12 og 11. Gå av på Torshov og gå i cirka 1 minutt, det ligger langs trikkeskinnene litt oppover bakken.
Her har jeg bare vært èn gang, tidlig bursdagsmiddag og en (tre) øl med FF. Maten smakte godt og ølen var god og lokalet er veldig hyggelig!

– Vapiano, Rådhusplassen
Hvordan du kommer deg dit: En liten fin spasertur fra Oslo sentralstasjon! Den ligger på oversiden av Rådhuset.
Vapiano er et eget konsept, du får utdelt et kort som du registrerer alt du spiser og drikker på, og så betaler du først når du går – på vei ut igjen. De selger pasta, pizza og salater og jeg har bare spist pasta, men begge gangene har det smakt helt himmelsk! Anbefales virkelig. Det beste av alt er at de serverer gratis gummibjørner på vei ut av døren. NAM!

– Yaya`s, litt her og der
Hvordan du kommer deg dit: Det ligger både en på Vika, og en ikke så langt fra Rådhusplassen. For å komme seg til den ved Rådhusplassen kan du enten gå, eller ta T-bane til Stortinget og gå derfra, i cirka 4 minutter. Adressen er Øvre Vollgate. Den på Vika må dere Google Maps’e dere frem til, jeg kan ikke Oslo så godt, jeg, haha.
Yaya’s har fantastisk god Thai-mat (og øl), og innredningen er så eksotisk! Så eksotisk at de faktisk har tilpasset klimaet der inne til et typisk thai-klima. Jeg vet ikke om jeg skal si så mye mer. Men det kan hende du blir skremt livskiten ut av første gang du er der. Jeg skvatt iallfall halve skåla med nudler opp igjen omtrent, på min første tur dit. En fantastisk plass å spise, med litt spenning til!

– Tamara, Birkelunden
Hvordan du kommer deg dit: Ta trikk 11 eller 12 og gå av på Birkelunden, eller ta buss 30 og gå av på samme sted.
Her har jeg aldri spist noe, men jeg har hatt noen runder med øl her og det er så hyggelig! Lokalet er koselig, det er begrenset med plasser, lydnivået er behagelig og det går an å sitte og prate. Jeg vet ikke med dere, men jeg er så lite fan av steder hvor ravemusikken står til taket og man må skrike for å få gjennom hvert minste ord du ønsker å veksle med de du er der med. Jeg foretrekker å ta en rolig øl et sted hvor atmosfæren er fin og musikken behagelig og Tamara er absolutt et sånt sted!

– Oslos Mekaniske, Grønland
Hvordan du kommer deg dit: Det er rett ved siden av bussterminalen, bruk beina!
Dette var en skatt jeg ikke oppdaget før det nye kontoret mitt ga meg skattekartet. Uteplassen er fortryllende flott med grønne busker og blomster og sånne vind…. Hva heter det igjen? Bittesmå vindmøller på pinne, vet dere, sånn man får i hendene sine som liten og så står man og blåser og blåser fra små lunger for å få de til å spinne rundt. Hos Oslos Mekaniske selger de god, god, god øl (JA jeg er glad i øl), og du kan ta med deg medbragt mat fra helt andre plasser! Sushi, pizza, matpakke med leverpostei. Det er helt fantastisk!

gronnkk

– Crowbar, Youngstorget (Torggata)
Hvordan du kommer deg dit: Jeg har pleid å gå, det tar cirka 8 minutter fra Jernbanetorget.
Jeg sier Youngstorget, men egentlig ligger det vel forbi Sentrum Scene og borti der? Uansett – apropos øl; Crowbar er STEDET. Her har de så mye smakfull og god øl at du tror du har dødd og kommet til øl-himmelen. Og innredningen er industriell og så himla kul, og alt ved dette stedet er bare kult. Hit går du ikke for å DRIKKE øl, hit går du for å NYTE! Lov meg at dere som liker øl drar hit en gang, hvis ikke går dere glipp av noe dere virkelig ikke vil gå glipp av.

Har dere noen gode mat/drikke-steder å legge til i Oslo? 

(Beklager at jeg ikke har noen bilder fra noen av de nevnte stedene, jeg har blitt så sløv på å ta bilder når jeg er ute sånn. Skal bli flinkere!)

10 kommentarer

 1. Synøve

  Bare Jazz bar i Storgata! Har bare vært der to ganger, men digger stedet! Bakgård+LP-platebutikk+kafé/bar

 2. Kverneriet har jo nylig åpnet på Majorstua! Ikke så studentvennlige priser, men å spise og drikke det enorme(!!!) utvalget med øl de har der burde vært en menneskerett. SÅ gode burgere og de som jobber der har virkelig peiling på det de serverer deg. Liebling er veldig fint for kaffe og venninneprat, ligger på Grünerløkka, en kort spasertur fra Birkenlunden. Det er mine favoritter i Oslo!

 3. Your photos are gorgeous! I’ve never been to Oslo, but have been dreaming of a Scandinavian getaway for a while. While I unfortunately only read English, I love all of your pictures 🙂 I’ll have to put Oslo on my «must visit» list.

  http://www.thewhatsinbetween.com

 4. Mariann

  Jeg og typen hadde skikkelig lyst på kinesisk, så vi stakk på Mahayanas rett ved spikersuppa og blei ABSOLUTT IKKE skuffa! Det var så godt det, og ganske så snille priser og 🙂
  Du må faktisk bare prøve. jeg skal tilbake så fort jeg kommer meg til Oslo!

 5. Du må prøve Stangeburger hos Stangeriet, ligger i Mathallen på Vulkan. Rett over gata ligger også Døgnvill. Der må du prøve en burger og en Aspall Organic Suffolk Cyder. Supergod cider som smaker som en blanding av cider og øl!

 6. Solfrid

  Eg dansar steppdans på Trikkestallen! I eit rom på baksida av bygget, og har vore ein del på Cafe/restauranten der, god meksikansk og «potetgullet» deira er óg dritgodt!
  Soria Moria er lagt ned, HvaSkjer (eller korleis ein skriv det) er der no. Vore der ein gong, stappfullt og høg musikk. (Men trur 2. etasjen har blitt ganske kul, med spel og slikt!)
  Eg likar og Yayas, og Grand Taj, indisk like ved Birkelunden, nom!

 7. Så mye fine tips! Øl er gøtt. Får komme meg på Crowbar en dag.

 8. Fine Oslo!

  Fru Hagen har fantastisk god mat og er så koselig på innsiden. Ryes er også ganske kult – og de serverer øl for 39kr før 20.00! For kosedrinker er HIMKOK vinneren. Et utrolig kult sted like ved Yongstorget! All alkohol er laget på huset, drinkene er fantastisk og innredningen gjør deg målløs! Det må oppleves. Jeg har dessverre ikke funnet mitt sted for dansing enda.

  Smil

 9. Blå! For øl uansett dag, søndagsmarked med masse rart og gode vaffler, Frank Znort hver eneste søndag kveld, ping-pong ute i fint vær, ølbingo annenhver onsdag og ellers masse forskjellige konserter og god stemning! Illegal har KJEMPEgode burgere, ligger like oppafor youngstorget. Også fiskeriet like ved kulturhuset da. Prisene er litt stive, men om du tar med er det ikke så dumt. Ta med fish’n chips (nam) derfra og sett deg f.eks på gaasa for en øl 🙂

 10. Tasty thai på Bislett, aller helst en litt sen og kjølig høstkveld! Restauranten er knøttliten, og ligger bare et par hundre meter fra hovedinngangen til Bislett stadion. Skikkelig nær og varm atmosfære, kan virke litt støyende med all praten – men jeg digger det. God mat får du også, til en pris som virkelig er studentvennlig! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *