Brain

p98ji

Har du noen gang tenkt på at et tastatur fungerer som et sugerør inn til hjernen din? Det er jo så himla innlysende, men jeg har ikke tenkt noe særlig over det før jeg begynte å studere EXFAC i medievitenskap i fjor, og det stod i en av bøkene. Alt jeg tenker og tror og ser for meg er i utgangspunktet fanget inne i min egen hodeskalle, som ingen andre har tilgang til, men så bare strømmer det ut der så snart jeg legger fingrene på tastene og plutselig kan du sitte her og lese ord for ord hva som foregår bak mine store blå. Svart på hvitt. Heldigvis kan backspace-tasten og hjernen min sortere ut enkelte ting, for hvis dere helt ufiltrert hadde hatt tilgang til alle tankene mine til enhver tid, tror jeg vi hadde stått et helt annet sted og bakt helt andre boller.

Dagens sugerør lekker ut nyoppdagede tanker om at hvis du sier «i-landsproblemer» etter hver eneste negative tanke eller klage du uttrykker, så mister klagingen din all sin kraft, og du innser at du egentlig ikke har det så verst – tross alt. Prøv det selv, det virker som faen! Det har blitt en greie hjemme i leiligheta, vi driver jo og flytter og pakker ut alt vi eier og har og klager på for liten skapplass her, mangler et speil der, og så slenger en av oss ut «i-landsproblemer!» i løse luften, og vi stopper opp, ser på hverandre og plutselig står vi og ler og sier oss fornøyd med at vi i det hele tatt har tak over hodet i stedet.

Det var venninna mi, Linda, som først satt hodet mitt på det sporet, jeg satt og tømte hjertet mitt til henne – om et eller annet aldeles uviktig her i livet, og hun så på meg og bare «i-landsproblemer, ass…..», og det ga meg et støt der og da, og selv om det kan være fryktelig irriterende midt i en klagestorm – for vi MÅ jo klage, vi må det, vi må få de små irriterende tingene ut av systemet sånn at livet kan gå videre, men så fungerer det som et perspektivkompass òg, den frasen. For de fleste problemene vi har? Det ER i-landsproblemer, unntatt de som ikke er det, og her må dere ikke misforstå meg – vi sliter alle med vårt og kan ha all verdens grunn til å klage på enkelte områder i livet, men neste gang du hører ei venninne som klager på strekkmerker, for liten skapplass, eller noe annet som i et større perspektiv ikke betyr en dritt? Prøv å si «i-landsproblemer» til svar. For min del forsvant iallfall alle problemene der og da som dugg for solen.

7 kommentarer

 1. Den frasen har vi brukt i mellom, og det fungerer ALLTID! Det er så mye som vi klager over som ikke er verdt å tenke på en gang, i den store sammenheng.

  http://www.esterdahl.net

 2. i love the way your brain works

  m.see
  http://blog.mollyseemeador.com/

 3. Renates Reiser

  Likte denne. Det er jo så sant!

 4. Det er så viktig å stoppe opp og sette perspektiv. Hjelper vel for irritasjonen også 😛 De ordene fungerer som bare det.

 5. Martine Grorud

  ÅÅ, det er så sant. Skal begynne å si det!

  http://www.martinegrorud.blogspot.com 🙂

 6. Det er noe jeg har tenkt endel på – vi i vesten er så glade i å klage på ting. Man skal aldri være helt fornøyd med noe, virker det som. Prøver å holde meg langt unna en sånn tankegang!

 7. Du har så rett. Og det er en god påminner å skyte ut den frasen i ny og ne. Vi har det egentlig ganske godt i dette landet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *