What a summer

2015-07-29 03.40.36 1

Har det i det hele tatt vært sommer i år? For jeg kan telle på to fingre de soldagene jeg husker som har vært varme og gode. Nei, tre faktisk. Men på den tredje blåste det og gjorde det litt kjølig allikevel. Men jeg fikk en uke i Portugal, og en strålende helg i København, jeg skal ikke klage.

2015-07-29 03.40.38 1

Ellers i livet er det fint lite å sette bokstaver på. Jeg jobber, prøver iherdig å komme i gang med treningen igjen (tidenes gangsperr as we write), pakker livet mitt ned i esker og teller timer til vi skal flytte. Den nye leiligheten er klar for oss allerede fredag kveld, og jeg vet nesten ikke hvor jeg skal gjøre av meg, jeg gleder meg sånn til å få en helt ny start i hovedstaden, og kanskje jeg vil trives litt bedre her etter det. Ærlig talt, jeg stortrives innenfor husets fire vegger, med bestevenninna og alt vi er og gjør sammen, det er alt utenfor vinduene her i byen som er problemet.

2015-07-29 03.40.40 1


Jeg føler meg så personlighetsløs i gatene? Apatisk, jeg går bare med skylapper, fra A til B, lever ikke, smiler ikke, og nå har jeg gitt deg ett år, Oslo, men du har enda ikke klart å overbevise meg, og «enn så lenge» kommer som en selvfølgelig hale hver gang noen spør hvor jeg bor og jeg svarer Oslo. Enn så lenge. En ny leilighet kan kanskje ikke endre hva jeg føler ute i de kalde gatene, men det kan iallfall gi meg et bedre utgangspunkt (håper jeg) for dagen, som å våkne med et smil, og ikke lenger holde pusten for å slippe lukten av hasj eller død, holde pusten når sirene lyser opp kjøkkenet vårt, holde pusten når naboene brøler så jeg må trekke dyna over hodet i et forsøk på å dempe volumet, holde pusten og telle til ti når utleieren er urimelig, å ikke lenger måtte holde pusten skal bli så deilig. Jeg har savnet å puste. Det er dét som er problemet.

Hvor er dere i livet? Er ferien over, jobber dere, reiser dere, kjeder dere dere, hva gjør dere? Jeg savner dere!

Ps. Dere som følger meg på Facebook fikk bestemme om jeg skulle beholde det nye Disqus-kommentarfeltet, eller gå tilbake til det gamle WordPress-feltet, og WordPress vant avstemningen, så nå skal det være litt enklere å legge igjen ord her for dere, dere trenger bare et navn og en e-postadresse. Håper det gjør det litt lettere! 

Foto: Privat, diverse fra Oslos gater 29/7/15

19 kommentarer

 1. Marianne

  Snart ferdig med tredje uka av sommerpraksis på en dyreklinikk:) loves it! Haha, østlendinger kan ikke klage på denne sommeren. Her vest har der variert mellom 14 grader og kald vind, eller 17 grader og regn! :p

  Marie svarer: Vi hadde 11 grader og regn forrige helg, så JO jeg påberoper meg retten til å klage (litt, iallfall)! Haha 😀 Åh, så spennende med praksis på dyreklinikk! Håper resten av sommeren også blir fin <3 (og litt fineRE, værmessig….)

 2. Var på spennende intervju i dag 🙂 Og krysser fingrene for at dette er grunnen til at alle de andre sjansene ikke gikk. Havner nok i kategorien «kjeder seg.» Haha.

 3. Benedicte

  Sommerferien nærmer seg slutten og jeg skal ta fatt på et nytt kapittel i Bardufoss, som UB-korporal!
  Har tilbragt en uke i Portugal sjæl, på vakre Madeira, og er nå i Kristiansand hvor pappa skal ta over huset til farfar. Vi har valgt ut nye møbler, plukket blåbær i hagen og jogget pappas faste løype i skogen, smil

  Marie svarer: Åh, så spennende! Masse lykke til! <3

 4. Ferien er over og snart vært to uker tilbake på jobb. Men tar en liten snikhelg og stikker på hytten og lukker øynene og later som jeg har ferie fortsatt og ikke minst med sannsynlig late som om solen varmer meg. Hverdagen er kjedelig, enn så lenge.
  Lykke til med flyttingen Marie!:)

 5. Hurra for wordpress-kommentarfelt. 🙂

  Det blir nok bra å flytte til ny leilighet -og håper Oslo kan vise deg hvor fin den egentlig kan være.

  Jeg er på ferie nordpå, besøker familie og venner, og reiser sørover neste uke 🙂 (Oslo).

 6. åh, blir bra med ny leilighet! håpa du kjem til å trivst litt bedre i oslo! eg har to små daga igjen på jobb, etter å ha jobba nesten kvar dag i 7 veker, skal bli SÅÅ GODT! har bestemt meg for å droppe medievitenskap og, ops, så no blir det PR og kommunikasjon i volda til høsten, spent! så då blir det ny leilighet på meg og (og nye roomies!) gøy!

  lykke til med flytting! spent på å sjå korleis det ser ut! 😀

 7. Yes liker – endelig mulig å kommentere på mobil med gamlemåten 🙂 Jeg jobber og jobber. Null ferie i år også venter jeg på skoleplass på skolen jeg vil inn på lå på 21. pl, så 9. pl og nå kommer det til å gå sakte mot skolestart og jeg dauer hvis jeg ikke kommer inn blæ

 8. Lenge siden jeg har sjekket ut bloggen din nå. Godt å se at du har det bra, og lever livet til det fulle. Håper du finner deg til rett til slutt da. Selv tror jeg ikke jeg kunne likt Oslo, men lykke til med det.

  Hilsen en som også er leopard

 9. Camilla

  Ble ferdig med vgs før sommeren, så nå er verden min lekeplass. Har planlagt å reise i 2 mnd i etter jul med fire venninner, så må spare penger og jobbe for det. Betalte litt av reisen i forrige uke, så det føles mer ekte nå:O Om to uker drar jeg til Polen en tur med bestevennene mine, så det gleder jeg meg veldig til. Vi møttes ila vgs og hadde aldri jeg skulle finne noen som de to:D
  Ellers har jeg på en måte ikke jobb fra høsten av, noe som er en ulempe mtp den store reisen ehe…Men satser på at alt ordner seg til slutt! Så glad på dine vegne, gleder meg til å høre om det nye livet i ny (og forhåpentligvis bra) leilighet!

 10. Solfrid

  Eg har ferie, og kjedar meg. Kva skal ein gjere i livet?! That is the question lizm. Kjøpt meg bil (hurra!), snart går jobbkontrakta ut (æææ) og kanskje eg flyttar tilbake til Valdres (weee, men samtidig, steppdansen 🙁 ). Ny jobb må eg finne i alle fall, enten i Oslo eller Valdres.

  Marie svarer: Å, gratulerer med bil! Og lykke til i jakten på livet, jeg føler med deg – virkelig…. Haha.

 11. Juneiversen.com

  Jeg er litt i «enn så lenge»-modus selv fortsatt, etter snart et år på Frøya. Men det går seg til, og det er jo fint å bo her, men jeg bare savner å bo i en by. Tror ikke Oslo hadde vært noe for meg, though. Små byer er fint. Men en liten øy funker jo forsåvidt det også. Og så går jeg ut i ferie i morgen klokka 22.00, YAY!!

 12. Jeg jobber og jobber, og har ikke kjent et snev av sommer her oppi nord heller. Den 19. august drar jeg med meg min beste venninne til Paris, og blir der fire måneder (eller mer, hvis vi finner oss noen fine franskmenn å bo hos hehe), så da går det liksom bra at vår ble til høst og ikke sommer. Håper du får det bra i den nye leiligheta og at Oslobyen tar litt bedre vare på deg fremover, det fortjener du nemlig!

 13. jeg har sommerferie enda. Begynner på påbyggning til studiekompetanse i august og skal flytte inn i ny leilighet i Stavanger! Håper du kommer til å trives bedre i den nye leiligheta 🙂

 14. Skal begynner på påbyggning til studienompetanse i midten av august og flytte inn k ny leilighet i Stavanger! Håper du trives bedre i din nye leilighet 🙂

 15. Vil bare si at jeg føler akkurat det sSamme om Oslo. Jeg er den som liksom trives overalt, men Oslo gir meg ingenting!

 16. Etter tre år i Forsvaret og Nord skal jeg flytte til Oslo for å studere. Selv om jeg vet at det blir bra for meg, kan jeg ikke noe for at tanken på å bli sivil og flytte til storbyen og upersonlige Oslo stikker litt i hjertet. Det er så mye jeg kommer til å savne med det gamle livet mitt i grønt.

  Marie svarer: Åh, føler med deg, jeg savner det grønne – ENDA! Tre år etter at jeg dimmet!

 17. Jeg er ferdig med jobbing om ei uke. Da er jeg ferdig med ett år i turnus, og kan kalle meg fysioterapeut! Flytter fra våte, kalde, regntunge Sunnmøre til hovedstaden. Håper vi er mer heldige med utleieren enn det du har vært 😉 Jeg skal jobbe som personlig assistent for ei med en funksjonshemming, også skal jeg REISE med ei god venninne utpå nyåret 😀
  Lykke til med flytting!

 18. Ragnhild

  Akkurat no har eg ferie (les: jobbar), men om nokre veker begynner eg på folkehøgskule, og eg grugleda meg så eg har heilt vondt i magen!
  Føler meg alltid så lita i store byar, men likevel vert eg forelska kvar gong eg kjem til ein ny. Trur eg passar betre inn i ein litt mindre med litt meir sjel og særpreg. Men bygda har eg fått nok av! Trur det blir Trondheim når eg skal studere ein gong, håpar kanskje eg passar inn der.

 19. Her er det jobb i fire uker, før det e fire uker fri 🙂 turnusjobbing 😀 har ikke vært mye sommer her heller desverre men ikke så mye å gjøre med. Lurte på hvor du får reiseinspirasjonen din fra? Hvor finner du spennende plasser å se i nye byer og slikt? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *