July

Mitt punktum for juni ble følelsen av å være levende, da jeg passerte en på gata og parfymen hang igjen i luften etter ham og det luktet godt, og da jeg hørte gatemusikanten klimpre på gitaren sin på et hjørne i solskinnet, og vinden løftet håret mitt i et forsøk på å ta det med seg i en varm bris, og små ting som dét gjør at hele verden presser pause og står stille rundt meg og jeg husker plutselig viktigheten av å puste og jeg kjenner at jeg puster. Det er øyeblikkene jeg lever for.

Oslo Eiendoms Invest

Juli startet derimot med å bli bannlyst av utleieren, jeg tror e-postene mine var i ferd med å binde han helt fast og presse han opp i et hjørne hvor han blir nødt til å innrømme at han tar feil, så han tok den enkleste utveien og skrev til meg at «Du – Marie Brudevold – er kun en beboer i følge kontrakten!», krydret med klassisk hersketeknikk og irritasjon fordi jeg nekter å gi meg, sikkert (selvfølgelig nekter jeg å gi meg, jeg nekter i det hele tatt å forstå at noen kan drive en business så fantastisk uprofesjonelt i 2015, hvor sosiale medier slakter ens omdømme kjappere enn du rekker å stave Oslo Eiendoms-Invest, og alle dine fremtidige kunder vil etterhvert stå i twitter-kø for å advare andre igjen, VÅKNE OPP!). Han svarte ikke engang på det jeg skrev og krevde svar på, han bare avfeide meg fullstendig. Hvem er det som behandler kundene sine sånn?! Videre skriver han at han heretter ikke vil forholde seg til meg overhodet, for jeg er jo «bare en beboer» må dere vite, mens samboeren min er hun som skrev under på kontrakten – og dermed er en leietaker. En EKTE leietaker. Så henne vil han forholde seg til ut leieforholdet. Jeg prøvde å forklare at alle e-postene jeg har sendt han er signert med både hennes og mitt navn, og at hvilken e-postadresse de sendes fra er irrelevant fordi innholdet er og blir det samme, men jeg skrev også at hvis det er så viktig for han, vil dialogen heretter foregå fra min samboers e-postadresse i stedet for min. Selvfølgelig vil den det. JEG er jo kun en beboer, hva var det jeg tenkte på da jeg forfattet den første e-posten i det hele tatt? Glem at jeg også betaler 7145 kroner i måneden til denne mannen (!!), det er jo hun som er leietakeren… Hvem er vel jeg til å klage!

Les mellom linjene: jeg begynner å slite med å holde igjen latteren og klare å føre en konstruktiv penn, fordi nå nærmer Oslo Eiendoms-Invest seg et stadie som er så dumt at jeg ikke lenger slår, skriker og sparker av sinne, jeg begynner bare å le i stedet. Dette blir så himla dumt at vi trenger et nytt ord for dumt.

En måned igjen, beboer Marie Brudevold. Én måned igjen.

8 kommentarer

  1. _Beboer_ Marie Brudevold (haha!), hurra for snart flytting, djisess! Det er ikkje til å skjøne at han ikkje ser korleis han framstår og kva slags rykte han gjer seg sjølv og firmaet sitt! Får håpe dette blir spredt som ild i tørt gras og at han/dei snart går konkurs.

  2. dette er altså så gøy

  3. Wow. At noen kan oppføre seg sånn! Man kan jo bli gal av mindre… Håper det ordner seg for dere og at den neste måneden går fort! 🙂

  4. Ada Emilie

    Håper det ordner seg for dere begge! <3

  5. Therese

    Hahaha, unnskyld at jeg ler, det er jo egentlig helt tragisk hvordan de holder på! Men du skriver jo så morsomt om dette så man må bare le. Ikke gi dere! Hva er det egentlig som er sakens kjerne, er det uenighet rundt oppsigelsesdato/antall måneder dere må betale for? :S Uansett, lykke til <3

  6. Opplevde akkurat det samme selv, men motsatt! JEG var leietaker, og roomie var «bare» leieboer. Og selv om begges navn og nøyaktig like mye informasjon sto på kontrakten, var det mitt ansvar og bare mitt ansvar når roomie til slutt nektet å betale for seg sjøl. Var ikke Oslo Eiendoms-Invest, men et omtrentlig like stort (og like «seriøst») firma i Drammen… Blir oppgitt jeg altså. Jaja, dere får ha lykke til med flytting og alt! Krysser fingra for at idioten av en eier etterhvert får et karma-klapp i trynet!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *