Next KLM adventure

I alle dager, jeg har jo helt glemt å fortelle dere at KLM og jeg skal på tur igjen! Om èn uke stikker jeg til København for en helg, før KLM plukker meg opp i Danmark og tar meg med videre til Portugal! Snakk om å være ridder i skinnende rustning på den hvite (og blå) hest; jeg har en bloggkjæreste som plukker meg opp hvor enn jeg er i verden. Enhver jentes drøm! Men tilbake til mitt siste hvilested – Lisboa i Portugal. Har noen av dere vært der? Har dere i så fall noen tips til hvor jeg kan bo, hva jeg bør se, eller om det kanskje er andre steder i Portugal som jeg også bør besøke? Jeg har bare en uke, men herlighet – man kan rekke så mye på en uke!

Portugal-tips tas i mot med et smil og tusen takk, hjerte.

KLM


foto privat. Skrapekart herfra (adlink)

16 kommentarer

 1. Åh, Lisboa er en super by – gled deg! Det er en koselig by å gå seg litt «vill» i, med smale gater og lange trapper (som betyr fine utsiktspunkter fra toppen). Da jeg var der leide vi bil og kjørte en dag til både Sintra og Cascais, begge deler anbefales. Sintra har et fascinerende fargerikt slott, og en utrolig hyggelig liten bykjerne å rusle rundt i. Hvis jeg ikke husker feil kommer man seg dit med tog på under en time hvis leiebil ikke er aktuelt, så det er verdt å sjekke ut! 🙂

 2. Så gøy! Har ikke vært på fastlandet i Portugal selv (bare Madeira), men hører at Lisboa er en veldig flott og interessant by! Dessuten står slottskomplekset Sintra på reisebucketlisten min! Makan til spennende konstruksjon! Noe som tatt rett ut av et eventyr…

 3. Jeg kunne også tenke meg KLM som kjæreste! 🙂 Cascais er fantastisk! Gå ned på havnen og bestill en rett med skalldyr. Jeg drømmer fortsatt om maten der! Om du har råd/får en god pris kan jeg anbefale hotel i Estoril (et steinkast fra Cascais), Palacio Estoril. En av James Bond filmene ble tatt opp der. Lisboa er det mange som skryter av, jeg ble aldri skikkelig betatt av Lisboa.

 4. Åh, gled deg! Jeg har kun opplevd Porto, men Lisboa står høyt på listen min!

 5. Lisboa er veldig fint, men Portugals juvel er Porto, Portugals nest største by! Folk som kommer hit på besøk sier at det er noe med byen som man ikke finner andre steder. Jeg har bodd her i Porto nå siden februar og det er virkelig en helt nydelig og fantastisk by. Her finner du nydelige utsiktspunkter, små kronglete gater og trapper, fine strender (perfekte for surfing), mulighet for å prøve portvin og besøke portvinsgårder etc. Dessuten er Porto mer avslappet enn Lisboa og det er ikke fullt så mange turister her. Hvis du kommer hit og vil ha noen konkrete tips er det bare å ta kontakt! Jeg har også en del bilder på bloggen min fra Porto (og andre steder i Portugal). Óbidos i Leiria-distriktet er også helt nydelig: https://guropaaeventyr.wordpre

 6. Elise H

  Snakk om tilfeldigheter, jeg reiser OGSÅ til Køben (på tirsdag), skal på Roskilde da, men kanskje vi ses på søndag når jeg skal hjem igjen. OG i slutten av juli skal jeg til Portugal, til Costa de Caparica, hvor jeg skal bo 5min fra stranden, og et kvarter fra Lisboa. Perfekt blanding av syden og storby.

  Jeg har jo ikke vært der enda, men surfekurs rett på utsiden av Lisboa skal visstnok være veldig populært, verdens nest største akvarium er i Lisboa og har hørt maaaasse skryt om We Hate Tourism Tours 🙂

  Du må heller gi meg noen tips når du kommer tilbake!

 7. https://www.visitportugal.com/… Var der for fire år siden, veldig kult!

 8. Jeg var i Portugal et par uker i fjor, og kan love deg at Lisboa er en superflott by! Selv var jeg der for surfekurs hos lapoint i Ericeira, ikke langt fra Lisboa, før jeg reiste videre på en minibackpackertur ned til sørkysten. Derfor fikk vi bare vært innom Lisboa og overnattet en natt, men det lille vi så av byen var trange koselige gater med små restauranter og kafeer uti gatene, gatemusikk og god utsikt (etter mange, mange trapper). I og med at vi kun var der en natt, ble det hostel på oss – Music Hall Lisbon Hostel, som var ganske lite, men veldig koselig og menneskene var kjempehyggelige. Jeg håper absolutt jeg får reist tilbake til Lisboa og opplevd det ordentlig en gang! God tur!

 9. Så gøy (med bloggkjæreste)! Du får kose deg uendelig masse ♥

 10. BIG LIKE! Har ikke lige nogle tips til Portugal, men du må nyde turen dertil samt turen til vores skønne hovedstad <3

  Ps. Og mega fedt med «Nordic travel Bloggers» !!!! – spottede lige at du var blevet en del af det 😉

 11. Jeg har ikke vært der, men ser frem til å høre mer om hvordan det er der, gjennom deg og denne bloggen 😀 God tur!

 12. Du burde dra til Peniche(Eller egentlig Baleal som ligger vedsiden)! Baleal er en bitteliten plass ca. 2 timer fra Lisboa med fantastiske surfemuligheter! Anbefales på det sterkeste 🙂 God tur!

 13. berlinløvinnen

  Lisboa er fantastisk for oss turister og for mange fastboende, en del fattigdomsmøter får du der også. Ta linjen som har Alfama i ene enden, men kjør den også gjerne i motsatt retning også, en billig orienteringstur. Trikken sneier hushjørnene. Utsiktsterrassene/miradorene er fantastiske. Lisbon Explorer er utrolig dyktige, må bestille guidede turer i god tid, tar bare små grupper og er meget kunnskapsrike, etterrettelige og personlige. Torget ved nellikplassen/minne om den stille revolusjonen er flott å besøke,-et vakkert og rolig torg,- ikke overse jødisk og arabisk historie som dukker opp her og der. Favorittrestauranten er i gamlebyen; A Flor da Laranja(appelsinblomsten), nordafrikansk, tar kanskje 25 gjester om gangen, alt er lagd fra bunnen, og om du vil, får du framgangsmåten, -døren ser ut som en inngang til en kjeller,ikke lett synlig på dagtid når du går forbi. Gafa y Farco(kniv og gaffel..) er også en opplevelse! Da synes lukkede dører, bestemødre på verandaene og klesvasken best. Bo gjerne oppe i Alfama, i gamlebyen eller nede på flaten, hvor det for noen århundrer siden var kanaler i stedet for gater. God reise!

 14. Camilla

  Så heldig du er!:D

 15. Kine Trangsrud

  Hadde én dag i Lisboa i fjor! Vi var oppe på St.George castle, noe jeg anbefaler. Ellers er det så mye fint å se uansett hvor du går, at det er en aktivitet nok i seg selv å vandre rundt og fotografere 🙂

 16. Så heldig du er da, Portugal høres herlig ut! Har selv lite erfaringer når det kommer til Portugal – var der på chartertur en gang i min barndom, og husker egentlig bare at det var masse bading – hehe. God tur 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *