Ikke lei av Oslo Eiendoms-Invest AS!

2015-06-05 05.10.19 12015-06-09 09.57.31 3Oslo Eiendoms-Invest AS

Takk for denne gang, mili! Det er en evig sorg å bli sivil igjen, særlig når det som møter meg hjemme er den stadige lukten av hasj og en utleier (Odd Kåre Markegård ved Oslo Eiendoms-Invest AS) som enda ikke vil gi seg. Jeg blir matt.

Jeg lurer på når Oslo Eiendoms-Invest AS skal Google seg selv og forstå at de river ned sitt eget rykte ved å drive som de gjør. Jeg angrer som en hund på at jeg ikke googlet de selv, før vi signerte kontrakten, for da ville jeg jo funnet tweets om hvor useriøse og lite imøtekommende de er. Siste nytt i saken: den som signerer leiekontrakten vår på vegne av utleierselskapet er IKKE den man kan levere oppsigelse til. Oppsigelsen må derimot leveres til en helt annen bakmann for å være gyldig, en som vi aldri har hatt noe som helst med å gjøre i det daglige, men som nå tydeligvis er den eneste utleieren vi har hatt å forholde oss til noen gang. Han som signerte kontrakten med oss er «noe helt annet», og det er sitert ordrett. Så skjønner dere på hvilket nivå de styrer businessen sin.

I disse «flytter snart til Oslo for å studere»-tider: jeg fraråder dere å havne i klørne til Oslo Eiendoms-Invest AS og Odd Kåre Markegård. Jeg gjentar tweeten jeg fant ved et Google-søk: useriøst, dårlig oppfølging og stor motvilje. Og den andre tweeten jeg fant: Oslos mest useriøse utleier. Feel free til å dele det med noen dere kjenner som skal flytte i Oslo i nær fremtid, for jeg unner INGEN førstegangsleiere å gå på den samme smellen som oss, med en skyhøy leie (2000 kroner dyrere enn den vi ble forespeilet på finn.no og på visning), «»»varme inkludert»»» som betyr 13 grader på kjøkkenet på vinterstid, jeg kunne skrevet en skolestil om alt vi har slitt med det året her takket være Oslo Eiendoms-Invest AS.

Jeg trodde aldri jeg skulle ønske at sommeren var kortere, men i dette tilfelle kan 1. august virkelig ikke komme fort nok. Jeg vil UT og VEKK fra dette stedet! Åårhh!

11 kommentarer

 1. Annemarie

  Du kan legge inn omtale av utleier her: http://hybelrating.no/leggtil….
  Deler innlegget!

 2. Camilla

  At det skal være så mye styr for å si opp leiekontrakten?! Kan de ikke bare legge seg flate og godta at dere vil flytte årh! Får håpe det ordner seg snart!

 3. At de enda ikke har gitt seg! Flaut på deres vegne… Måtte dette spre seg videre til alle kanter.

 4. Du får trappe opp med et par – 20 andre i uniform på kontoret å trø nøkkelen inn en viss plass. Så kan han få drite den ut sjøl etterpå. Møkkafolk!

 5. Jeg skriver under på den!! Akkurat flyttet ut etter å ha bodd i en overpriset leilighet mye lenger enn jeg ville (man kan bare flytte ut mellom 1-20 aug iflg kontrakt), og har akkurat funnet ut at leien for det siste året har vært mye høyere enn det loven tillater. I tillegg kom depositumet tilbake manglende kr 3000 etter at Markegård hadde signert på at alt skulle betales ut. Renter hørte vi aldri noe om.

  1. supermarie

   Deler opplevelse – vi kunne også bare si opp mellom 1. og 20. mai, og dermed kun flytte ut mellom 1. og 20. august. Det er i gråsonen – selv forbrukerrådet reagerte på det punktet i kontrakten! De prøver seg åpenbart overalt hvor de kan «tjene» (/stjele, vil jeg si) penger. Sleipinger! Håper flere reagerer slik at de til slutt blir NØDT til å endre praksisen sin, for det her går jo ikke an i det hele tatt.

   Fikk også en henvendelse fra en annen jente, som hadde ombestemt seg i siste liten og IKKE signert kontrakt hos Markegård. Da krevde han plutselig penger på det grunnlaget at de måtte finne en ny leietaker – og det kostet dem åpenbart tid, og tid er visst penger. Det kan da umulig være LOV?!

  2. http://www.htu.no
   Send sakene ditt, jeg fikk tilbake ca 16,000kr. Han er godt kjent i deres praksis, dog kan de ikke hjelpe deg/dere med juridisk veiledning.
   Markegård kan ikke sette reguleringer i kontrakten som bryter med ufravikelig norsklov. Det at dere kun kan si opp leiligheten i sånne gitte perioder er en ulovlige bestemmelse(Det finnes flere av dem i kontrakten), dere trenger ikke å følge dem. Han er en bolighai ikke en dommer, dermed er hans ord/meninger kun bullshit du ikke trenger å føye deg etter(følg utleieloven, det gjør nemlig ikke de). Han kan ikke kreve penger for tapt tid, kontrakt er ikke underskrevet og det foreligger ingen avtale(Kontrakten er så ufyselig at han tørr ikke å dra dette til retten uansett). Bestemmelsen i kontrakten angående leieøkninger er ulovlig, har du bodd i en leiligheten i over et år, så kan det foreligge et økonomisk krav mot utleier. Leieøkning kan ikke overstige kpi økningen. Kalkulator for indeks regulering kan man finne på http://www.regjeringen.no.
   Om noen har plassert depositum på markegård sin konto så skal dere ha renter på innskuddet, dette er lov bestemt, og han kan ikke avtale seg ut av det.
   Håper noen av dere griller og saksøker hai’en:)

   1. Christin

    Hvordan kom du deg ut av det? Har akkurat fått avslag på oppsigelsen vi nå sendte, men melding om 1. til 20-mai som mulige 20 dager å si opp på.

   2. supermarie

    I know, HATET den regelen! Vi sa opp 1. mai. Jeg antar du bare må vente, evt kontakte Forbrukerrådet og høre om det er lov??

 6. Thjerza B

  Inni helvete, Meg og ei venninne har vært i det styret med de folka i snart to år! Her gjelder det å stå sammen og få tatt disse svindlerne!

 7. Flytta nå nylig ut fra leiligheten jeg leide av dem i tre år, og da opphører leieforholdet ifølge kontrakten av seg selv, uten at jeg trenger å foreta meg noe.

  Var på boligjakt i vinter, og fant først ut om denne åremålsklausulen (si opp i mai eller bo et helt år til) da jeg i oktober var i ferd med å kjøpe. Det kunne blitt dyrt!

  Det eneste jeg stusser på foreløpig, er hvorfor min kontakt slutta å svare på tekstmeldinger sånn ca. et halvt år–tre kvartaler før leieforholdet ifølge kontrakten opphører, som er nå om noen uker.

  Krysser fingrene for egen del at det ikke blir noe trøbbel, og at jeg får avsluttet leieforholdet og får igjen depositumet (med renter!) uten at det skal trekke ut i tid.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *