Wonder-full

LHJup9oiGJL0BiftteMkB0f1OJpYhxUDTplpxuerZkc

Denne uken har jeg tenkt på:

– Uføreforsikring, og jeg tenkte så hardt at jeg kjøpte meg en, nå som jeg har havnet midt i forsikringenes hjerte og alt, og jeg vet jo selv hvor lurt det kan være å ha en. Takk pappa, og takk storebror, for at dere er så smarte at det smitter over på meg. Håper bare jeg slipper å benytte meg av den.

– Skjevheten i verden. Og jeg lurer på hvor verden hadde vært om samtlige i Norges land droppet å kjøpe store hus, flotte båter, de nyeste smarttelefonene, og heller brukte alle de milliardene dét hadde blitt til overs – på resten av verden. Trenger vi virkelig noe mer enn det helt grunnleggende – mat, tak over hodet og kjærlighet? Jeg lurer så innmari på hvor verden hadde vært om vi hadde kuttet alt overfladisk, alt av velstandssymptomer som de nyeste TV’ene, hytter, båter, motorsykler og plastisk kirurgi, og heller sendt pengene til en bedre verden. Hadde det blitt litt mindre skjevt da, eller hadde velstanden vår blitt vekslet i enda større korrupsjon og elendighet der ute?

– Om de på den nye jobben min har lest innlegget jeg skrev om adgangskort på såpedispenseren……

– Hva jeg får på eksamenene mine, i dag fikk jeg tilbake en av dem, og det ble C og jeg er storfornøyd og håper de andre går minst like bra!

– Hva jeg skal gjøre med utseendet mitt hvis jeg en vakker dag bestemmer meg for å reise ut og dekke en konflikt i Midtøsten, eller landene rundt. Må jeg skifte øyenfarge for ikke å se for utenlandsk ut? Må jeg farge håret brunt, men hva hjelper vel dét når resten av utseendet mitt er så himla skandinavisk? Kanskje jeg bare skal hive på meg en heldekkende burka og løpe rundt i den.

– Hvor mine neste reiser skal gå! Åh, dere, i dag fikk jeg mail fra KLM, bloggkjæresten, og han ønsker å pleie forholdet med en fornyelse av ekteskapet! Herregud, så vanskelig det var å sitte stille og late som ingen verdens ting der jeg satt i et åpent kontorlandskap blant dresskledde kvinner og menn. Det er helt fantastisk, så glad jeg ble! Verden venter!

Hva tenker dere på?

8 kommentarer

 1. hurra for C, og HURRA for meir reising! såå glad på dine vegne!

 2. Jeg tenker på eksamenene mine som starter på fredag, og jeg er ikke nervøs i det hele. Er en rar følelse å gå rundt å vente på å endelig få gjennomføre en eksamen.
  Tenker på kjærligheta og hvor fin dén er, og hvor glad jeg er med det for tida

  På hvordan denne verden hadde sett ut hvis vi ikke hadde hatt speil, hva det hadde gjort med oss selv. Reiste på hytta her i helga, og hadde ikke speil på to dager. Virkeleg å anbefale, selv om man kanskje ikke tenker over det.
  Også gleder jeg meg masse til KLM-reisene dine igjen! Må si jeg er litt misunnelig. Så er jeg ikke så veldig av dele-typen, skriver mye for meg selv 😉 Ha en fin tirsdagskveld fine!

 3. Tenker på hvor deilig det er å slippe eksamener, og hvor himla fort det første året som sykepleier har gått, og at jeg har lært mer på dette året, om sykdommer, klinikken, mennesker, døden, livet, enn jeg gjorde på tre år på skolen. Og at å jobbe så godt som konstant siden jul uten fri, både to og tre uker i strekk, på en travel sykehusavdeling hvor vi ikke alltid rekker å tisse eller drikke et glass vann på 8 timer, blir litt mye i lengden. Vi e’kke superdamer støtt (bare nesten).

  Tenker også på hvor privilegert jeg er som har verdens flotteste og mest givende jobb, og at jeg er frisk og sunn nok til å kunne jobbe så mye, og at jeg faktisk jobber så mye helt frivillig. Og at når jeg har fri fyller jeg det opp med reiser til fjern og nær, og dette ble et så uplanlagt himla bra reiseår, men sannsynligvis det beste så langt i mitt 23,5 år lange liv. Så toppes heile driden av verdensreise neste år!!! (!!!!!!)

  Tenker på at jeg skal til Istanbul og Kappadokia med pappa neste uke! (!!!)

  Også tenker jeg på hvor fint det er å titte innom her og lese ordene dine som er så fine og liksom flyter så lett, og at jeg også vil greie å uttrykke meg så bra.

  Så tenker jeg nå på at dette ble langt.. Go’ kvæl!

 4. Stor tommel opp for C på eksamenen og fornyelse med ekteskapet med KLM!

  Jeg tenker på at det snart er JUNI. (Hjelpes… ) Og at Irland har klart å komme ett viktig skritt fremover ❤️

 5. Jeg tenker på:
  – møter på jobb jeg ikke har forberedt
  – at jeg gleder meg fælt mye til busstur med kidsa i barnehagen i morgen
  – hvordan visningen på leiligheten går i morgen

 6. Åh, et stort JA til å prøve ut en verden uten velstandstull ♡ hater at verden er så skjevfordelt som den er!

 7. Hurra for C og fornya ekteskap!

  Alle kan ikkje leve som me gjer i vesten i alle fall, så forbruket må ned.

  Eg har tenkt på når eg skal flytte heim til Valdres, kor i Valdres eg vil bu, kva eg skal jobbe med. Er så lei byen, men jobb, leiligheit og steppdans held meg her litt til. Eg har tenkt på kjærleik, venskap og einsemd. På at eg har lyst til å trene, men dørstokkmila er utruleg lang for tida. At det om litt over ei veke er litt meir enn to veker ferie, og takk for det!

 8. Jeg tenker på om det er penger som er grunnen til fattigdom i verden, og på én måte er det jo det, men det stikker nok dypere enn det. De ferreste har levd i et velfungerende samfunn, de vet ikke hvordan det gjøres, og det er mye korrupsjon. Det å bare gi penger kan ofte bare gjøre vondt verre om det ikke blir fulgt opp, og det havner feil.
  Tenker at det er trist at det er så store forskjeller i verden!

  Også tenker jeg på hvordan verden hadde vært om vi kunne levd av å spise stein.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *