All about that health

trenn

Nå har jeg klart å opprettholde den sjuke (til meg å være) rutina med å trene 3 ganger i uka (!!) helt siden jeg meldte meg inn i Sats/Elixia i slutten av januar, med unntak av Mexico, og jeg hadde med hånden på hjertet ikke klart det uten appen deres, som jeg fremdeles ligger og koser meg med om kveldene for å planlegge og melde meg på timer for uken etter, og timene i seg selv er så korte og BRA, og ikke minst er det et månedlig RAN å være medlem – så jeg har ikke råd til å ikke trene så ofte som jeg gjør. Det jeg egentlig skal frem til her er å anbefale noen gruppetimer som iallfall jeg får mye ut av og som jeg liker aller best:

TRX
Jævligste! Dette er en form for trening som kalles slyngetrening, som ikke sa meg noe som helst da jeg meldte meg på min første time, men da jeg troppet opp for å være med skjønte jeg fort at slyngetrening = trening med slynger. Åpenbart. Det er «tau» som henger ned fra et stativ, og som du bruker – sammen med kroppvekta di – for å trene styrke i alle ender. Timene hos Sats/Elixia varer enten 30 eller 45 minutter, jeg ELSKER timene på 30 minutter for da slipper jeg å trene så lenge, samtidig som treningen er hundre prosent effektiv, jeg sliter med å gå flere dager etterpå – nesten hver gang. TRX er favoritten min!

21 Minute Body
Enda kortere! 21 minutter! Men du blir ikke noe mindre sliten av den grunn, for det er 21 minutter med intens jobbing, hopp og sprett og tjo og hei, og hva du trener varierer fra uke til uke. Det er 7 minutter oppvarming, 7 minutter kondisjon – hver gang- men de 7 siste minuttene varierer mellom styrke, kondisjon og… Bevegelse? Tror jeg. Ha’kke vært borti den tredje enda. Timen er iallfall supergøy, veldig kort og absolutt effektiv!

FLX
Navnet lignet litt på TRX, så jeg tenkte det var noe i samme jævelgate, men FLX er den hyggeligste timen du kan ta. Den varer i 30 minutter, og går rett og slett ut på å trene bevegelighet, og tøye ut kroppen. Jeg pleier å ta den etter 21 Minute Body (for de kommer rett etter hverandre hver mandag – hurra!), sånn at jeg får 21 minutter med småhat, og 30 minutter med kos etterpå, og tilsammen kan skryte på meg 51 minutter med trening. Smil!

Indoor Running (5×3)
Jeg har en indre drøm om å komme i så god form at jeg KAN bestå befalskoleopptaket, ikke at jeg har søkt befalskolen eller har planer om å søke, men jeg vil bare vite at jeg KAN. Dessuten har jeg en annen grønn drøm om å bli en del av innsatsstyrken, og da er kravene de samme, så det er uansett et greit mål å ha i bakhodet. Et av kravene er å løpe 3000 meter på under 15 minutter, og det klarte jeg på rekruttskolen, men ikke etterpå, og jeg trenger å trene meg opp på løping igjen. Denne timen er helt strålende til dét, med 30 minutter intervall. Du bestemmer fart og hvor hardt du skal pushe deg selv, men du har en instruktør som mest sannsynlig kommer til å motivere deg og pushe deg verbalt sånn at du klarer mer enn du i utgangspunktet hadde tenkt. Perfekt for de som håper å forbedre løpetiden sin! (Hehe. Løpetiden.)

Trigger Point
En ny time som masserer musklene. Den var tidvis veldig vond, men veldig effektiv, så effektiv at du kan måle forbedringer der og da! Dessuten er det veldig godt for musklene. 30 minutter denne óg! (Jeg trener nesten bare 30 minutter, jeg. Hilsen frøken skap-lat/, men skjuler det bak et Sats/Elixia-medlemskap.)

Bootylicious
Denne prøvde jeg for første gang i går, og det må jeg si. Den slo nesten TRX på å være jævlig! 30 minutter (hehe) med intens styrketrening på bein og rumpe og core. (Jeg vet egentlig ikke hva core er, men tror det er kjernemuskelatur?) Anbefales virkelig, og selv om det er 30 minutter med blodslit, så kjennes det ut som halvparten, for timen går UNIKT fort!

Sånn. For de av dere som evt har et medlemskap hos Sats/Elixia, eller som har andre sentere med nogenlunde samme tilbud. Vet iallfall at TRX finnes flere steder! Kom gjerne med tips hvis dere har vært på noen morsomme/jævlige timer dere også!

Eller bare fortell meg hva dere skal nå som det er langhelg?

I’ve been doing my workouts three times a week (except from Mexico) ever since I signed a membership at my local gym in January, and that is insane, ’cause I am not a gym-person, I’m too lazy for that. Luckily for me my gym offers sessions that only last for 30 minutes, which suits me perfectly. This is just a summary of which sessions I like the most, I don’t think it’ll be interesting for those of you that don’t live in Scandinavia – so if it’s OK with you – I won’t translate. You can read the headlines, the text under is only a descripiton of what kind of workouts they are, and how much I hate and love them at the same time, because… workouts? Are painful. Haha. Are you visiting a gym frequently? What kind of workouts do you prefer? OR: just tell me what your plans for the weekend are! In Norway we’ve a longweekend now, because 1st of May is the worker’s day – and that’s a red one!

6 kommentarer

  1. Det høyres bra ut! Må få meldt meg inn så eg kan ta nokre slike timar, særleg no når steppdansen tar sumarferie. Kort og effektiv trening er jo det beste! Sleng på moro så blir det perfekt.

    Eg er heime på landet hos mor og’n far. Slappe av og kose med hundar er planen.

  2. Åh, anbefaler å prøve core pulse! Blanding av kondisjon, balanse og styke. Skikkelig digg time 🙂

  3. Åh, gøy! 😀 Hvilket studio trener du på??

  4. Du er flink som klarer det på egenhånd! Kunne ønske jeg hadde den selvdisiplinen, det hadde vært så mye billigere… Haha. God helg! Klemmer

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *