Do not visit this place!

Når DETTE er markedsføringen de går for:
//When this is the marketing they’re going for:

skilpads

Og dette er virkeligheten som møter deg:
//and this is the reality that hits you:

skilpads1skilpads2skilpads3skilpads4skilpads5skilpads6skilpads7skilpads8skilpads9skilpads10skilpads11

30 føkkings pesos for å se på skilpadder kastet sammen i små beger av en frihet. I Ecuador snorklet jeg med hundre år gamle skilpadder ute i det fri. Så enkelt kan det gjøres – å få se skilpadder i levende live, i sitt rette element, i en verden vi deler oss i mellom – de og dem. Men ikke på Isla Mujeres i Cancun. Der samler de opp flokker, stenger dem inne i tomme, triste baljer og basseng og tar fra de alt de har av frihet, og haier gjerder de inn utenfor – i havet, men innenfor gjerder, sånn at heldige turister får se dét og i løpet av ferien sin, dødsviktig, og i hjørnet av bassenget sitter en ignorant vakt og scroller på en smarttelefon. For et bilde av verden!

Jeg var sikker på at bak den porten vi betalte for å gå gjennom, var det kanskje en båt, kanskje et hav, kanskje en mulighet til å få se skilpadder der de faktisk hører hjemme, men herregud, så naivt. Dette er turisme, dette er penger, dette er så forbanna typisk MENNESKER. Det er de verst brukte 30 pesos siden Kina, hvor det riktig nok var yuan, og hvor dyrene ikke var skilpadder – men pandabjørner og ulykkelige nesehorn.

Hvis dere noen gang reiser til Isla Mujeres og Cancun: lov meg å aldri sette et bein og én peso innenfor Tortugra. Postkortene juger så det renner.

Del gjerne, det finnes garantert flere turistfeller som dette rundt om i verden! Ved å være bevisst på hva som faktisk er dyr i det fri – og hva som er turistattraksjoner med dyr i bur bak disse portene, så kanskje folk kan velge rett når de reiser på årets sommerferier. 

30 fuckings pesos to see turtles thrown together in small cups of «freedom». In Ecuador I snorkled with hundred years old turtles out in the ocean, free and happy. That’s how easy it can be done – to see turtles in their element, in a world we share, us and them. But not at Isla Mujeres in Cancun. There they’re collecting herds of them, closing them up in empty, sad tubs and pools and ripping away their freedom, and they do the same with sharks outside – in the ocean, but yet with fences all around, so they are unable to swim free. All of this for us tourists to watch for amusement, and in the corner of the pool an ignorant guard is sitting scrolling on his smartphone. What a picture of the world. 

I was so sure that I was gonna snorkle with turtles, go by boat, look for them out in the open sea, but oh my god how naive can one be. This is tourism. This is money, this is humen. This was the worst spent 30 pesos since China, where the money was yuan and the animals weren’t turtles, but panda bears and unhappy rhinos. 

If you’re ever going to Isla Mujeres and Cancun: promise me not to put one foot or one peso inside of Tortugra. The postcards are lying.

8 kommentarer

 1. Caroline (carolinesverden.com)

  Jeg begynner bare å gråte av sånt…

 2. For noko dritt. Bra du seier i frå!

 3. Så bra at du sier i fra slik andre slipper å gå i den samme fella 🙂

 4. Det gjør så veldig vondt i hjerter å se slikt… Flott at du opplyser oss!

 5. Sekko og Sandaler

  Huff, det stedet er så trist! Jeg var der selv når jeg besøkte Isla Mujeres i fjor, angrer enda. Men øya er fantastisk da!

 6. Huff, helt forferdelig hvor unødvendig steder som dette er 🙁 Takk for at du opplyser!

 7. Det er så bra at du sier i fra. Jeg håper dette innlegget havner på topp når reiselystne googler dette stedet for å se om de skal legge turen innom.

 8. Har selv vært i Mecixo på Playa Del Carmen og vært med på en tur hvor vi skulle svømme med delfiner i «sitt naturlige miljø» eller noe, som reklamerte de for, men de var jo inngjerdet og da blir de ikke det samme. Er litt glad for at jeg har gjort det for da vet jeg og kan advare andre for hva de ikke burde gjøre av turist ting. Jeg er veldig i mot å holde dyr i fangenskap, så klart er det unntak, der hvor dyr har blitt reddet, men generelt er jeg veldig skeptisk til slike ting. Har selv sett store hav skilpadder i det fri i Karibien og på Gili øyene i Bali og det er en mye større opplevelse enn å se de i fangenskap 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *