33 hours travel

Skjermbilde 2015-04-15 kl. 13.33.18Skjermbilde 2015-04-15 kl. 13.33.46

Photos: from my Instagram @supermarie

33 timer tok det fra vi stod midt i gata i Tulum i Mexico med ryggsekken på og sand under føttene og palmer rundt oss og ventet på taxien som skulle kjøre oss til flyplassen i Cancun (vi tok faktisk taxi hele veien – 2 timer, og det kostet oss… 1300 pesos = ca 6-700 NOK = 350 kroner på hver), og til vi sto hjemme i leiligheta i Oslo og klødde oss i hodet og lurte på hva faen som skjedde. Det kjennes (som vanlig) ut som om jeg har vært borte en hel livsstid, samtidig som reisen var over på et øyeblikk, og her hjemme er alt som før (bortsett fra at plantene mine har dødd, hjertesukk), og det første vi møtte da vi gikk opp gata vår var lukten av hasj og naboer som skriker utenfor vinduene våre når klokka har passert midnatt med to timer. Velkommen hjem.

Hverdagen startet sånn den måtte etter 33 timer på reise og 1 døgnvill: jeg hadde på alarmen halv åtte, må ha skrudd den av i søvne og våknet halv elleve og kastet meg rundt for å komme meg på kontoret, jeg har tatt igjen Internett siden sist (iallfall det viktige, mailer og sånt) og hentet en pakke som skulle bli sendt i retur i dag, og nå står hjertet mitt og tripper etter å se igjen han fine, og føttene mine klør etter å se igjen treninga óg. Jeg hadde aldri i min villeste fantasi sett for meg at jeg skulle savne å trene, men det har jeg gjort og jeg gleder meg faktisk til å komme i gang igjen. Jeg er jo faen ikke til å kjenne igjen.

Ellers er ukene fremover fulle av skole, skole, skole med to store leveringer, én skoleeksamen og én hjemmeeksamen, og så har jeg fått ny jobb (!) og det er spennende, selv om det blir trist å slå opp med den jeg har nå, for her har jeg fått blomtre i over ett år og lært så mye og ledd så mye og jeg kommer til å savne både kunder og kollegaer. Men livet går videre, og det skal jeg nå óg, så vi skrives plutselig igjen! Jeg er hjemme, men har som vanlig et hav av bilder å vise dere fra turen.

Fortell meg om deres reiseplaner så lenge, da, jeg trenger noe å se frem til (på deres vegne) inntil jeg får bestilt min neste reise selv. 

It took us 33 hours to travel from the sandy streets of Tulum and home to our place in Oslo, where we suddenly were standing, scratching ourselves in our heads, wondering what the hell happened. It feels like I’ve been gone for a lifetime, yet it feels like Mexico happened in a second, and back home everything is as it was when we left – the smell of hashish and neighbors yelling outside our windows in the middle of the night. Welcome home… My Wednesday started as it had to after 33 on the road and 1 jetlagged girl: I was suppose to wake up at 7:30, woke up at 10:30 instead – must have turned off my alarm in the sleep, so I ran to the office and got an update, and I’ve been to the Post office for a package, and now my heart’s tripping to see my bf again and my feet are tripping to get down to the gym again – I’ve actually missed my weekly workouts, and that’s a new side of me haha. My future looks like this: school, school, school, new job (!) and that’s exciting and sad at the same time, ’cause I’ve to break up with my other job where I’ve been blossoming for over a year now, and I’ll miss that place and my clients and my colleagues, but life goes on and so do I right now – but hey, I’ll write to you later. Tell me about your travel plans in the meantime, I need something to look forward to until I’m booking my own. 

26 kommentarer

 1. Gratulerer så mye med ny jobb! Gleder meg til å se flere av dine vakre bilder ❤️
  Æsj. Utrolig kjipt å komme hjem til sånt da 🙁 Og på mine vegne kan du glede deg til Berlintur. Hehe.

 2. Caroline (carolinesverden.com)

  Å, spennende med ny jobb! Jeg skal til Island om noen uker, gleder meg masse! Skal skrive en skikkelig reiseguide når jeg kommer hjem!

 3. Spennende med ny jobb! Gratulerer 😀 gleder meg til å (kanskje?) få lese mer om det! Og så gleder jeg meg til å se flere bilder fra turen deres, herlighet Mexico virker herlig og det virker som dere har hatt en kjempefin tur!
  For min del fikk jeg i dag akkurat vite at jeg har fått innvilget søknad om utveksling, så til høsten blir det tre måneder på et sykehus i Kamerun på meg 😀 GJETT om jeg gleder meg! Og muligens blir det også fire uker franskkurs i Frankrike i sommer – håper jeg klarer å dra alt i havn!

 4. Camilla

  Blir spennende å høre mer om den nye jobben, og velkommen hjem! 😀
  Mine reiseplaner er en tur til Rhodos i starten av sommeren, og Krakow i slutten av sommeren. Har vel egentlig ikke råd til noen av de siden jeg burde spare til den store verdensreisen neste år på denne tida, men satser på at alt ordner seg på en eller annen måte!:)
  Gleder meg til å se flere bilder fra turen din, det er et eller annet spesielt med bildene dine, de ser litt «gammeldagse» ut, eller falmet på en måte, noe som gjør de så fine! Hvilket kamerautstyr bruker du??

 5. Lykke til i ny jobb! Jeg var i Canada i februar, skal til Italia på tirsdag (Pisa, Firenze, Lucca og ikke minst fem dager i Cinque Terre), deretter Tyrkia (Istanbul og Kappadokia, åh, Google it!! Pluss sjekk ut http://www.renatesreiser.com/g… ) i juni, Amsterdam i juni, Krakow i sommer, Hellas i sommer, også skal jeg gå Jotunheimsstien med bikkja i sommer! Puh!! Høsten er ikke planlagt enda, men skal prøve alt jeg kan å få til to uker i Myanmar 😀 deretter jorda rundt i et halvt år til neste år :D:D dette ble da litt, haha! Og nå har jeg jo ekstremt lyst til å reise til Mexico og, thank you very much!

 6. Reiser til Madeira på søndag, med kjæreste, joggesko, skolebøker (snart eksamen..) og store forventinger til blomsterfestivalen som er der nå – oldefaren min var med på det to ganger, og alle fortellingene hans fra det er nok det jeg har klarest i minne fra ham, så da blir det så fint å se det selv også! Og gå tur på vulkaner og i rosehager! Reisefeber er en fin «sykdom» 🙂

 7. Vælkømmin heim og gratulerer med jobb! Såg på snap kor, men lurar jo på kva, spennande! Og lykke til med skule, det høyrdes ut som du har nok å drive med!

  Bestilte tur i dag (!) med veninne, til England for å gå ein liten bit av Cornwall South Path, hurra! 7 år etter (herreGUD, innsåg no kor mange år som har gått) fyrste vandreturen vår i England.

 8. Gleder meg til bilder 😀

  Jeg skal til Bulgaria til sommern, men skal til Golden Sands da, så veldig sånn bade-syden-ferie. Men jeg og ei venninne skal en tur til en by i nærheten da, for å få noe annet ut av turen enn bare fyll og strand 😛

 9. Alltid litt kjipern å komme hjem ass… Men grattis med ny jobb da! 😀 Høres spennende ut.

  De neste reiseplanene for min del er Serbia og Kosovo om tre uker. Det gledes ;D

 10. Gratulerer med ny jobb! Spennende 😀 Jeg backpacker med kjæresten min i Asia for øyeblikket! Sitter i en liten småby ved kysten av Kambodsja å leser bloggen din as we speak, må jo holde meg oppdatert!

 11. Ingvill

  Velkommen hjem!! og gratulerer så mye med ny jobb 😀 Nå har jeg nettopp mistet meg selv helt i alle de fine Mexico innleggene dine, da jeg var så fantastisk busy i påska at internett ikke helt fantest hehe (fulgte med på insta da) Men for et eventyr det ser ut som du har hatt. Og du har så utrolig fin formidlingsevne! Kjenner det klør langt inn i reise-sjela ass. (Selv om bloggen din også er som balsam for den reise-sjela, for føler liksom du tar oss litt med på de fantastiske eventyrene dine<3) Gleder meg masse til å se resten av bildene og høre mer! Og blir spennende å høre om nye jobben!! Og ikke minst, gleder meg vilt på dine vegner for siste KLM reisa og alle destinasjonene du kan velge mellom, blir så gøy å se hvor du ender opp! Masse lykke til med skolen framover, stå på – du er flink!! <3

  Selv har jeg juni og London å glede meg til – skal feire bursdag der med en jente jeg møtte på rundreisen min i USA i høst. Vi bare bondet helt og har holdt kontakt siden. Hun bor i Perth men skal besøke slekt i England og jeg er så heldig å få bli med 😀 Reisevenner er så fantastisk!!
  Og så krysser jeg fingrene for at jeg får reist til Kreta med familien i sommer, men det kommer litt an på hvor jeg får studieplass og når jeg begynner. Kreta er noe av det vakreste jeg vet om på hele kloden!! Men nå har ikke jeg vært så alt for mange plasser enda da hihi. Uansett vil den øya stå hjerterota mi nær for alltid, folk der er så fantastisk flotte!!

 12. Gratulerer med ny jobb, så spennende!
  Og masse lykke til med å ikke drukne i skolearbeid de neste ukene, det er sesongen for det nå. Ta masse pauser, se på feriebilder, research den neste og ta deg tid til fin fyr 😀

 13. HURRAAAA! Eller gratulerer med ny jobb! Hurra for deg! Ikke noe særlig ferie på meg gitt, det blir mer rundt om i Norge heller, siden jeg har en liten vofselofs.

 14. Camilla

  Gratulerer med ny jobb! Kjempe spennende å gøy å komme hjem til noe nytt 🙂 Om 14 dager reiser jeg til Bali, gleder meg til å endelig slappe av å ikke tenke på noe annet enn å oppleve og nyte!

  http://www.prettytales.com

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *