When a day feels like a week

Processed with VSCOcam with b5 presetProcessed with VSCOcam with t1 preset

I dag var dagen for noe annet enn strandlivet, og det takket øyet mitt meg for – de tre siste dagene har det høyre øyet mitt bare rent og rent og rent og gjort vondt, og jeg har tenkt regnbuehinnebetennelse og googlet regnbuehinnebetennelse og konkludert – sammen med Google – at jeg har regnbuehinnebetennelse og er i ferd med å bli blind, men så gikk det over i dag og jeg tror ikke jeg blir blind lenger. Men det var vondt og rennende og rart i tre dager allikevel, som om øyet bare skrek at seriøst nå HOLDER det med sol!!! og det hjalp ikke å lukke det, det hjalp ikke å rense det, blunke det vekk, gni seg, det hjalp bare at solen gikk ned og mørket kom og så kunne jeg plutselig se og bruke sminke igjen, som om ingen verdens ting hadde skjedd. Er det en lege her? (evt mannen til Fotballfrue hehe neidajoda) Som kan fortelle meg hva som plutselig var så galt med øyet mitt?

På min første dag som klarsynt igjen stod vi opp klokken sju og tok en taxi bort til Maya-ruinene her i Tulum, og etter å ha sett filmen Apocalypto var det ekstra spennende å gå rundt og se på steiner fra den tiden, tenk at der – akkurat der vi gikk – løp mayaindianerne rundt for så himla mange år siden og helt fjernt fra den verden vi lever i i dag. Jeg elsker historie! (Skriver hun to dager etter å ha erklært frigjøringsdagen på en 9. april, men håper dere har tilgitt meg for den)

Etter å ha beundret ruinene i god tid før turistbussene rant inn (vi var der ca en halvtime etter åpningstid, rundt halv ni og det kostet 60 pesos å komme inn), kom vi oss til Tulum sentrum for frokost, og dro til Grand Cenote etterpå for å snorkle og kjøle oss ned, og det var så fint! En cenote er et synkehull fylt med grunnvann, helt blått og klart vann, og så innmari vakkert å se på og snorkle i og med grotte rundt blir det ekstra spesielt! Cenoter er vanlig på Yucatánhalvøya (her vi er), og jeg vil si det er en must-do. Vi tok flere bilder både under og over vann, og jeg lover å vise dere det og mye mer fra reisen når jeg kommer hjem igjen, her vi bor i bungalowen har vi bare strøm og wifi fra det blir mørkt ute og frem til midnatt, så det er litt begrenset hva jeg får og tar meg tid til mens jeg er her, men dere har jo ikke akkurat mast heller – englefjes – så jeg regner med at dere forstår.

Nå er det snart natt igjen, jeg sover forferdelig dårlig her på grunn av den klamme varmen og mangelen på vegger (nabobungalowene holder det gående med musikk og hasj og bikkjer bjeffer og hei hvor det går), men prøver å legge meg tidlig allikevel og få plukket så mange Z’er jeg kan før neste bjeff og trommeslag.

GOD HELG!

Today we went to the Mayan ruins and to the Grand Cenote. Google translate to read all about it, or just wait for my pictures and stories to come later – when I’m back in Norway again. Right now – I have to sleep!

3 kommentarer

  1. Aleksandra Haugen

    Så sjukt misunneleg på deg! Gler meg til eg blir «stor» med masse penga til å reise rundt overalt. Kos deg masse!

  2. Historie ER moro! (Og eg reagerte ikkje på 9. april-bommerten, så eg skal ikkje seie noko..)
    Ruinar og natur er det beste på tur (rim, lol), Tulum virkar herleg slik sett. Må reise dit! Grand Cenote høyres ganske fantastisk ut det óg, gler meg til bilete!

  3. Gunhild

    For en nydelig kjole! Kan jeg spørre hvor den er fra? 🙂 Helt herlig å lese når du skriver om reise, liker pennen din ekstra godt da!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *