Second worst city in the world

Sq9UDhjsyr-LN5Y9AXBq-JFDDMr8p3KiIRsHnD1KUy0tQu5rXII08UoVsA-ge6Bn9ilON9lKnvwekci4TrjopUSkjermbilde 2015-04-01 kl. 07.57.34 ROCOm_RORe3QnYU13CZJCbs-f0U_QLxe8t9sppgyQmQd9OPOjxeAglN622lR_KWgBW46St_Fw0XeR32L1hnBDYdIqGCIrbPR6PzDcdnTk9YcDLuioN44SWFOWUAWqQiecaSZflaIw_1bDEn_jyD1X-t03g3XPTEGGzliR1X8QpXQ

I dag våkner jeg opp i Mexico City til en artikkel om at Mexico City er den nest farligste byen for kvinner å reise til, med særlige streker under offentlig transport, og jeg ser bort på samboeren og hun ser tilbake og øyenbrynene er hevet i kor, og vi bare: «nei, vel?». I går kjøpte vi fem billetter til undergrunnsbanen, og reiste hit og dit og fikk sett mye av byen, og vi følte oss tryggere her enn vi gjør i vårt eget nabolag hjemme i Oslo. Folk stopper opp på gata når de ser vi er fortapt, peker oss i riktig retning og smiler og kommer bort og vil ta bilder fordi jeg er blond, og jeg poserer og føler meg som en superstjerne, og opplever ikke byen som farlig i det hele tatt. Forholdsregler gjelder jo her som alle andre steder – ikke kast rundt deg med verdisaker, ikke gå rundt helt alene når mørket senker seg over byen, og vær smart og i våken tilstand, men det gjelder jo overalt.

I går var en fin dag, vi fikk sett både det ene og det andre takket være tipsene fra hosten vår, og Tripadvisor. Vi dro først til Bellas Artes, og gikk derfra opp hovedgata hvor alle butikkene er og spiste en is og shoppet litt, før vi kom til Mexico City Square, og gikk innom en nydelig kirke der, og derfra tok vi banen fra Zocalo til Balderas og et marked med håndarbeid og vakre ting. Jeg kjøpte ingenting, og angrer litt i dag, men forhåpentligvis dukker det opp flere markeder med flere vakre håndarbeid. På kvelden lagde vi god, gammeldags norsk lapskaus for aller første gang – og til ære for hosten, og det smakte faktisk akkurat sånn en lapskaus skal smake og vi ble så stolt, og hosten likte det – sa han, iallfall. Vi ble sittende til langt over midnatt og snakke om lønn og forskjeller i kulturene våre, og vi lærte han litt viktig norsk («Jævla trapper», og «digg» og «takk for maten», trappene fordi han bor i fjerde og det er en treningstime i seg selv å komme seg opp dit hver dag), og så fikk han besøk av en kamerat som ikke kunne så mye engelsk, men vi kommuniserte allikevel og det var så hyggelig helt til vi nesten sovnet sittende og døgnville, og takket for oss og gikk og la oss.

I dag reiser vi videre til Cancun, men før dét skal vi innom et museum for å få med oss litt av historia til  Mexico. Åh, jeg liker dette landet, og jeg er så uendelig lykkelig over å endelig få være på reis igjen! Ord holder ikke!

Ps. Dere er så stille der dere sitter og leser, men jeg unnskylder dere siden det er påske. Håper dere har det fint der dere er! Skriv gjerne til meg hva du bruker påsken din på, da hadde jeg blitt glad. Senere!

Today I woke up in Mexico City to an article about which cities in the world that are the most dangerous to travel in for women, and Mexico City was mention and number two. I looked at my roomie, and she looked back, and with yesterday’s adventure in our minds we decided to disagree. People are stopping by when we look lost, only to point out the right direction for us, and they are smiling and want to take pictures with me because I am blond, and I’m posing and feel like a superstar, and I don’t se any danger at all. Of course you have to be aware – don’t throw your values around and don’t run around all alone during night time, but those rules are for every big city, all over the world. They mentioned public transport as one of the most exposed areas, but we bought five tickets yesterday and traveled around like we were born to do so, and we felt more safe here than we do in our own neighborhood back in Oslo. So yesterday – we went to see Bellas Artes, found the shopping street and walked all the way through it until we came to the square. From there we went inside a beautiful church, before we found the metro and went to Balderas and a market with wonderful arts and crafts. I didn’t buy anything and I regret that today, but hopefully we’ll pass by more markets during our stay in Mexico. In the evening we made a Norwegian stew called lapskaus for our host, and this was the first time we ever made it ourselves so we were really nervous about how the outcome would be, but I have to say it was a success. It tastet and looked just like it should, and our host liked it as well, and we were sitting there eating and chatting for a long time, about our different cultures, and we tried to learn our host some Norwegian, and he got his friend coming over and we had such a nice time, until the jetlag took us out – again, and we had to go get some sleep. Now it’s almost 8 am, and today we’re off to visit a museum before our flight to Cancun departures later this day. Oh, I love this country already, and I am so happy to be out traveling again! Words are not enough.

28 kommentarer

 1. Jeg jobber med bachelor og leser blogger innimellom. Og det er faktisk overraskende hyggelig med jobbepåske, fordi alle som er igjen i byen gjør alt sammen og prøver skikkelig hardt å være sosiale. Skulle ønske det avr sånn hele tiden, for jeg har aldri vært så sosial på en uke som jeg har vært denne påsken!

 2. Eg måtte vere igjen der eg studerer fordi eg trudde eg skulle få jobbe, men det fekk eg ikkje, og nå saknar eg mamma og pappa, og må sitte her heilt åleine. Eg har mykje skulearbeid, men eigentleg vil eg berre sove til måndag, når alle studentane kjem tilbake.

 3. Bildene ❤️ Og du beskriver så bra.

 4. Digg å se alle bildene fra Mexico 😀 Håper dere ikke bare skaø til cancun, men litt rundt omkring 🙂 Anbefaler Tulum, Isla mujeres og playa del carmen, myyyyyye finere enn Cancun 🙂 God tur videre fine du <3 🙂

 5. Unnskyld for at jeg er stille, og at jeg har vært stille i så mange år, men det er så fint å bare lytte og lese og drømme seg bort i opplevelsene dine. Kos deg masse, fine, fine Marie!

 6. Mariann

  Nyter påska! Og den skal bli god!
  Etter en hyttetur utenfor Stavanger, nydelige dager med typen på Sørlandet er jeg nå klar for skikkelig påske slik den skal være i hjemmlige trakter ❤️
  Kos deg i Mexico, er’a litt misunnelig, men ikke så veldig når påska er så fin som i år!
  Hasta la vista!

 7. Camilla

  Gøy å følge deg på en ny reise, liker så godt måten du skildrer reisene dine på! Og at du reiser på de «farlige» stedene og kommer tilbake og forteller at det absolutt ikke er like ille som media og ryktet skal ha det til! Denne påska bli en hjemmepåske for min del, med unntak av den lille hytteturen jeg nettopp kom hjem fra:D
  God påske, gleder meg til å høre mer om Mexico!

 8. Skulle vært i England og reist litt rundt der, men på grunn av problemene på Gardermoen forrige veke kom ej mej aldri av gårde. Så da ble det ny billett heim til Sunnmøre istedenfor mens ej lo av snøen i Oslo. Bare synd det er snøstorm utaføre vinduet akkurat nå.

  Så bildane dine fra Mexico er hærlige å sjå på!

 9. Åh! Det er gøy å «være med deg» på tur igjen! 😀 også må jeg si jeg er bitte litt misunnelig. Jeg vil også reise!

  Jeg bruker påskeferien på litt av hvert, egentlig. Har vært på bowling, sykla, finne geocahcer, vært på besøk hos broren til kjæresten min og familien hans, også skal vi en tur til Vegglifjell, besøke foreldrene mine og gå tur og grille pølser 🙂

 10. Påsken har jeg foreløbid tilbringet med kjæresten og bestevenn-kjæresteparet vårt. Late dager forrn tven med noe godt i glasset og god mat på talerknen slår ikke feil. Nå har jeg et håp om å få malt ferdig rommet mitt og spise middag hos mormor og morfar som jeg ikke har sett på lenge ^^, også gjøre ferdig opptaksprøver før det er tilbake til militæret 🙂

 11. Lise-Marie

  Jeg har tatt meg fri i starten, men må begynne å jobbe med semesteroppgave i morgen 🙁 Håper du koser deg masse videre!

 12. Pernille

  Elsker når du er på reise, og vi får være med gjennom fine ord, bilder og historier. Du er uten tvil min favorittreiseblogger, du maler å flotte bilder av landet at det føles som vi faktisk er der, for en liten stund. Jeg sitter p et bibliotek i Edinburgh i påska, fikk ikke dratt hjem i år fordi en master krever altfor mye arbeid! Men det går bra, jeg glemmer at det er påske og så koser jeg meg likevel. God tur videre, gleder meg til å lese mer fra turen deres 🙂

 13. Leser blogger, ser på TV og sover samtidig for mye og for lite, på den rare måten man bare får til i ferier. Det er når du skriver reiseblogginnlegg jeg savner det at du gjorde det hele tiden 🙂 Kos deg videre i Mexico! Be safe!

 14. ååå, heldig! her sitter jeg i kjedelige oslo og drømmer meg bort til varmere strøk, også leser jeg om hvor du er, åh et stort stikk av sjalusi og misunnelse, men selvfølgelig ikke vondt ment! håper du koser deg masse! god påske!

 15. Jeg tilbringer påskeferien på surfcamp med Lapoint i Costa Rica, stiv og støl i hele kroppen, en anelse lysere i håret og brunere på kroppen. Helt magisk!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *