Fra ei lita bygd til Afghanistan

seG8Qhn2MmYLLRbU_l8PzLLe-EAn7uEncgfMwdq9SAY

Disse bøkene fikk jeg av tanta mi og mamma for et par år sida, og jeg hadde ikke noe forhold til verken titlene eller forfatteren bak dem, men plutselig hadde jeg to av tre i en triologi, og en hilsen med signaturen til forfatteren på første side. Jeg begynte å lese de på veien til Ecuador i november, og innen jeg var hjemme igjen var begge to lest ut. De gikk meg rett i hjertet!

Historien handler om ei lita bygd i Norge, hvor tre kamerater bestemmer seg for å reise til Afghanistan. Pennen følger deres tanker og historier, familiene deres, bygda, alt og det er flettet sammen på en helt spesiell måte og jeg gledet meg alltid til å forlate virkeligheten for å stupe ned i bøkene og bygda igjen, enda min egen virkelighet var i magiske Ecuador. Det burde beskrive det meste!

Nå er jeg på den tredje boka, som jeg prøver å smuglese mellom alt pensum, og jeg elsker hele bygda nå, jeg vil mentalt flytte dit, og dette er en serie jeg varmt, varmt kan anbefale dere:

Bli hvis du kan. Reis hvis du må av Helga Flatland

Alle vil hjem. Ingen vil tilbake av Helga Flatland

Det finnes ingen helhet av Helga Flatland

(Annonselenker)

Book tips for my Norwegian readers, they’re not translated to English – yet 🙁

19 kommentarer

 1. Artig at du skriver om disse nå. Har nettopp begynt på bok nr 2 selv. Jeg liker karakterportrettene Flatland lager!

 2. Leste Bli hvis du kan. Reis hvis du må. til særoppgaven min for 3 år siden, aldri vært så glad for valget! Fantastiske bøker!

 3. Vi har første bok på pensum nå, og jeg likte den så godt at jeg leste alle tre. Fantastiske bøker!

 4. Åh, jeg har lest eneren og den er så bra! Gleder meg til å begynne på bok nummer to 🙂

 5. Innsiden er minst like fin <3

 6. Hallo! Har du lest Shantaram?

 7. Fint med bok tips, takk! 🙂

 8. Camilla

  Disse høres bra ut! Har en del bøker på leselista, men får ligge til disse også:D

 9. Fjellene på omslaget til den første boka våkner jeg til hver dag, og jeg liker også å tenke at bygda det skrives om er «min» bygd. Jeg og forfatteren er nemlig oppvokst i samme lille bygd i Telemark. Bøkene er fantastiske, Helga skriver vannvittig bra !

 10. Camilla Albertine

  Helga Flatland i mitt hjerte!
  Jeg smilte og lo, gråt og ble sint om hverandre gjennom alle tre bøkene.

 11. Åslaug

  Kjøpte første boka dagen etter eg såg detta innlegget, fantastisk bra! Takk!

 12. Kristine

  Åh, jeg elsker disse bøkene! Holder på med bok nummer 3 selv 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *