The magical Taj Mahal

tjmtjm1tjm2tjm3tjm4tjm5tjm6tjm7tjm8tjm9tjm10tjm11tjm13tjm14tjm15tjm16tjm17tjm18tjm19tjm20tjm21tjm22tjm24tjm25

Photo: private. Taj Mahal, Agra, India 2012

Taj Mahal. Det er en saga i seg selv å skulle beskrive den følelsen som slår deg over ende idet du går gjennom den siste passasjen, og Taj Mahal åpenbarer seg foran deg som en tryllekunst. Det slo pusten ut av meg, jeg hørte meg selv gispe i saktefilm, og blikket mitt klamret seg fast i ett av verdens sju under, som plutselig stod der fremfor meg; det var så vidt jeg turte å blunke, i frykt for å sløse med sekundene, som om den skulle fordufte og gå opp i røyk hvis jeg slapp den ut av syne for et øyeblikk. Men øyeblikket varte, og varte, og jeg slepte haken min etter meg der jeg gikk, og jeg gikk helt frem til den, jeg rørte ved Taj Mahal, gikk inn i Taj Mahal og tittet ut fra Taj Mahal og det var helt uvirkelig, og samtidig så ekte.

Og så kan dere ta beskrivelsen over og bytte ut ordene «Taj Mahal» med «vestlige turister», for det virket som om inderne opplevde oss på samme måte som vi opplevde mesterverket, med samme begeistring og beundring – der sto de, og tok bilder av OSS – turistene på tur, og med ryggen til selveste Taj Mahal. Utrolig spesielt, og det endte med at vi bare sto og tok bilder av hverandre – to grupper – inderne tok bilder av oss, og vi tok bilder av at inderne tok bilder, haha. Aldri følt meg så vakker og unik noen annen plass i hele verden!

Apropos bilder. Det er på steder som dette at en stakkars ensom blogger på tur rundt jorda kunne ønske at hun hadde med seg en fotograf på slep. Det bildet av en kullsvart meg med Taj i bakgrunnen? Det var det beste jeg fikk…. Så da må jeg vel dit igjen, da!

Taj Mahal. It’s a fairytale itself to describe that feeling you get when Taj Mahal is revealing in front of you. I lost my breath, heard myself gasp and was afraid to just blink, to loose a second of the mesmerizing view. So surreal, and real in the same time! I guess the Indians felt the same way about us western tourists, haha. ‘Cause they stood there taking pictures of US, with their backs turned to Taj. Now that was a sight!

4 kommentarer

  1. Da har du god grunn til å vende tilbake! 🙂 Det ser så flott ut der.

  2. Så sjukt fine bilder!

  3. Så fantastiska bilder!

  4. Fine bilete!

    Eit spørsmål som dukka opp når eg ser kyrne, er det kudrit overalt? Blir nysgjerrig, for dei på garden heime produserar i alle fall ein del, haha!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *