Uniformed

Skjermbilde 2015-03-13 kl. 08.16.52

Hey! I går var kroppen min tilbake i sitt gode skinn igjen; uniformen. Jeg føler meg så innmari hjemme hver gang jeg får stjerna på brystet og går i ett med skogen, og jeg føler meg hel og trygg igjen, og det er helt spesielt, hvor fremmed jeg er i den sivile verden til daglig. Som om jeg konstant prøver å passe inn i en verden jeg ble født utenfor. Nå ble ikke jeg født i uniform, men hjertet mitt ble, jeg tror det ble det, for det kjennes sånn ut hver gang jeg får på meg kamuflasjen. Som om hjertet endelig slår i riktig kropp igjen. Nå gleder jeg meg i hjel til neste øvelse, så jeg kan bære uniformen i mer enn én dag.

Det var mediatrening med min nye HV*-familie i går, det var derfor jeg var kalt inn – som presseoffiser, og hvor sjefene fikk prøve seg med kamera og mikrofon dyttet opp i ansiktet, og en umulig «journalist» i andre enden. Jeg vet hvor ubehagelig det kan være, jeg ble grillet selv under øvelse Hovedstad i 2013, og traumene sitter halsen i enda, selv om det bare var et spill og liksom-journalister, men herregud så satt ut man blir av det kameraet, og mikrofonen, hvis man ikke har en villeste idé på forhånd om hva en skal si! Men øvelse gjør mester, og jeg syns de klarte seg bra, jeg, de hadde tenkt gjennom spørsmålene på forhånd og svarte godt for seg. Jeg har ikke gjennomført en mediatrening før, så jeg var der mest for å se og bli sett, før jeg måtte ile av gårde til neste avtale – i Stockholm.

Den kommer det mer om senere, nå må jeg hive meg rundt og bli klar for skolen! Men hei – det har jeg lurt på en stund, hva gjør dere? Hva studerer dere, hva jobber dere med? Jeg vet vi har snakket om det før, men med ny blogg og nytt kommentarfelt er det litt vanskelig å kjenne dere igjen. Fyr løs!

*Heimevernet

Yesterday my body was bak in it’s own skin again – the uniform. I feel so home when I get to put the star back on my chest, and blend in with the forrest, I feel whole and safe again and it’s weird how strange I feel in the civil world on daily basis. It’s like I’m constantly trying to fit in to a world I was born outside of. Don’t get me wrong – I was not born in the army, but I think my heart was, at least it feels like ’cause when I get my uniform on my heart is beating right again. Can’t wait to wear it again in June! The reason why I had it on yesterday was because of a meeting and media drill with the bosses in green. They got two questions to prepare some good answers for, and then we put a camera and a microphone up in their faces to let them get the feelinIg of how that is. I know how stressful it can be – I was drilled a lot during the big exercise in Oslo 2013, but I think they all did well! I was only observing, ’cause I haven’t got experience from arranging a media practice myself – yet, but I learned a lot so it was good being there for a while, before I had to run to catch a plane for Stockholm. I’ll tell you more about what I did there later, now I’m off to school! While I’m there, please tell me – what are you doing? What’s your job, or studies?

49 kommentarer

 1. Mariann

  Jeg gjør stort sett lekser, studerer atm flyteknikk (maskiningeniør 1. året), men har endelig bestemt meg for å ta en bråsving og bytte til skipsdesign til høsten! Jobber ikke med noe spesielt, skulle ønske jeg kunne si megselv, men er ikke så flink til det heller..

  1. Oi, kult! Husker du skrev om det i en kommentar tidligere, men jeg så du fikk et bedre svar av ei annen som hadde gjort noe lignende, mye bedre enn hva jeg kunne ha svart, så jeg lot vær å blande meg, hehe. Høres ut som du fant ut av det! Skipsdesign, hvor kult er ikke dét? 😀

 2. Kristin

  Lever og ånder i grønt hver dag <3 Jobber faktisk som mediegrafikerlærling!

  1. Åh, så gøy! Hvordan syns du det er? 😀 Og hvor er du – FMS eller Kjevik eller Kolsås? Eller et helt annet sted? Haha.

   1. Kristin

    Jeg er på Kjevik 🙂 Tror jeg mailet deg for en tid tilbake om tips til intervjuet eller noe? Haha! Det er grei jobb, mye å gjøre da! Men ingenting er som følelsen av å ferdigstille et produkt man er fornøyd med! <3

   2. Jaa, deg husker jeg jo! Jeg tenkte det kunne være deg, men var ikke helt sikker på navnet 🙂 Nei, levering er det beste! Jeg elsket læretiden min hos Forsvaret selv, men jobber jo ikke med faget «mitt» i dag, haha. Men jeg er glad for å ha det i bunnen, det er nyttig i kommunikasjonsfaget uansett! Og plutselig får jeg bruk for Indesign igjen!

 3. Jeg har jobbet siden august og skal legge ut på min første backpackertur om bare tre uker(!!!). Er så gira, men allikevel ganske nervøs. Skal heldigvis ha med meg samboeren min da, som hvertfall er LITT trøst, selv om det er jeg som har blitt gitt tittelen Reiseleder og liksom skal ha kontroll på det meste, æææ. Til høsten skal jeg begynne på lektorstudiet 😀

 4. Går bachelor i psykologi på UIO! 🙂 Siste semester, så jeg skriver på bacheloroppgaven for tiden (:

  1. Så spennende! Lykke til med bachelor! <3

 5. Jeg er musikkpedagog og jobber i skolekorps 🙂

 6. Camilla

  Jeg går siste året på vgs så er snart russ, og tenker å ha et friår med jobbing og reising. Jeg og noen venninner skal ha møte med kilroy om to uker og snakke om verdensreise 2016:O wææ! Ellers prøver jeg å henge med i svingene og nyte situasjonen sånn som den er nå før alle spres for alle vinder.

 7. jeg bor hjemme og jobber når jeg får vakter. Skal ha et par eksamener (vgs) nå til våren, så blir det enten vg2+vg3 omigjen eller sykepleier til høsten (boring i know) Drømmen er medisin så vi får se hva det blir til slutt

 8. Marianne

  Studerer veterinærmedisin i Tsjekkia 🙂

 9. Kristin

  Tar samme studie som deg, faktisk, medievitenskap 🙂
  Du i Oslo, jeg i Trondheim! Kjenner igjen mye av det skolerelaterte du skriver om selv om mye er forskjellig, men gøy å høre om andre universiteters arbeidsmetoder, oppgaver osv.

  1. Kult! Hvordan syns du faget er? 🙂 Og har du 2700, 2800 og 1300 i år du også, eller er du kanskje lenger frem? Jeg er bare på andre semester!

   1. Kristin

    Synes det er veldig spennende! Jeg er også på andre semester, men vi har nok forskjellige fagkoder 🙂 Jeg har fagene mediesosiologi, mediepedagogikk og medienes publikum!

 10. Veldig kjekt å lese bloggen din 🙂 tenkte jeg skulle bli flinkere å kommentere så her er jo den perfekte muligheten! Jeg jobber som lærling på ett forsyningsskip i Nordsjøen, skal bli styrmann en vakker dag. Nettopp kommet hjem etter fire uker på jobb så no skal eg nyte helg og fint vær! God helg, Marie 🙂

  1. Takk! Veldig hyggelig at du kommenterer! Oi, så spennende 😀 Og for en fin drøm. Det er så gøy å høre om folk som gjør noe «anderledes»! (Det er iallfall anderledes fra det jeg vanligvis hører om) God helg! 🙂

 11. SuperKrish

  Studert juss og ledelse, nå jobber jeg med innkjøp på sykehus 🙂

  1. Det har jeg faktisk lurt på dødslenge, på grunn av snappene dine, haha! Godt å endelig få avklart dét 🙂

 12. Jeg studerer i Skottland, Glasgow. Holder på med sisteåret (hjelp) av bachelor (4årig) i Fine Art Painting and Printmaking. Gleder og gruer meg til avgangsutstillingen i juni.

 13. Kjøleteknikk. Koselig og kan være kaldt. Men koselig å montere varmepumper i finværet. (Som vi har av og til)
  Jobber i hele Møre og Romsdal

 14. Siv Kristin

  eg tar og samme studie som deg (og ho over her), medievitenskap, berre at eg er i bergen, hehe! er på 2. semester eg og! :))

  1. Gøøy! Trekløver spredt utover! Hvilke fag har du? 😀

   1. Siv Kristin

    no har eg mevi101 og mevi102! og før jul hadde eg mevi100, exphil og samfunnsvitenskapelige tenkemåta (takk gud for at det e over) haha. har dåkke samme opplegg? 🙂

   2. Måtte google for å se hva det var, haha 🙂 Din mevi101 heter MEVIT1210 hos meg, den hadde jeg på første semester! Mevi102 har ikke vi, exphil hadde vi første semester (jeg strøk….) sammen med audiovisual aestetics! I år er det metoder og mediefag, medietekster: teori og analyse ooog journalistikk, makt og mediebruk 🙂

 15. Mariann

  Nå for tiden går jeg hjemme og ruger på en liten en som har ankomst 2. juni, så skal jeg ha et år permisjon, før jeg høsten 2016 igjen setter i gang med lærerutdanning 1.-7. trinn 🙂

  1. Åh, så koselig! <3 Jeg blir også tante i juni! Høres ut som en god plan, lykke til med «innspurten»!

 16. Benedicte

  Snakka med deg i Sandnes den gangen du sto utenfor Narvesen, du lurte meg inn i førstegangstjenesten og nå har jeg begynt på hvbs! Vi bærer lik patch 😀

  1. Jeg husker deg, jeg har russekortet ditt på korketavla! 😀 Hehe. Åh, så gøy! Hva innen HV vil du jobbe med?

 17. Flyter rundt i den onde sirkelen som heter du må ha erfaring for å få jobb, men for å få erfaring må man få jobb… Men jeg har overlevd så langt! Har jo jobb, sånn sett. Bare uten lønn.

  1. Den sirkelen er en jævel!

 18. Studerer fysisk aktivitet og helse ved Norges Idrettshøgskole, jobber på svømmeskolen der og Narvsen Ullevål. Også har jeg nettopp(!) vært på øvelse og skrevet under kontrakt med sjøheimevernet, insattsstyrken, Anklet, som tilhører HV-16 🙂 og kan si meg helt enig med deg, endelig tilbake i rett kropp!

  1. Åh, så gøy! Gratulerer med kontrakt! 😀 Håper våre grønne veier krysses en vakker dag, det hadde vært så hyggelig!

 19. Tar opp fag til studiekompetanse og trener meg opp til HV innsats. 🙂

  1. Hurra! 🙂 Hvilken styrke?

 20. Ine Kristin

  Jeg bruker daglig uniform!
  Holder på med fengselsbetjentutdanning, og er ferdig utdannet i november 🙂 Nå har jeg vært et år i praksis i Stavanger fengsel, og stortrives med det 🙂

  1. Oi, så tøft! Jeg har flere venninner som «alltid har drømt om det», men som aldri har fulgt den drømmen om å jobbe i fengsel. Lykke til med resten av utdanningen! 🙂

 21. Du kler den uniformen godt!
  Jeg studerer geografi, og skal straks sette igang med å skrive den skumle bacheloroppgaven….

  1. Takk! <3 Å, så spennende! Æsj, føler med deg, min er heldigvis et par år frem i tid enda… Masse lykke til!

 22. Kjenner følelsen! Jeg var i Luftforsvaret nesten like lenge. Etter studiene kommer jeg til å prøve meg på innsats selv, om ikke heltid – hvis det finnes en stilling et sted!

 23. Jobber som Kunde-/administrasjonskonsulent i et Gründerfirma. Litt kjedelig tittel sånn sett men har ein del ansvar og har allerede begynt med meire rutineforbedrelser etter bare 1mnd. Og fikk en gratis tur til New York så klaga ikkje!

 24. Jeg er utdannet førskolelærer og er pedagogisk leder på en avdeling i en barnehage i Drammensområdet. Det beste med å være førskolelærer er at man får betalt for å leke en hel dag. Det kjipeste er alt papirarbeidet som også hører med :p på fredag var jeg påskehare, og da jeg skulle hoppe bortover parkeringsplassen var jeg visst til underholdning for et par biler og en buss som kjørte forbi, for de sakka farta for å se… 🙂

 25. Det er så kjekt å lese om hvor utrolig mye du brenner for uniformen og det som hører med 🙂 Jeg studerer til grunnskolelærer (1.-7.klasse) og er ferdig til sommeren! 😀 Går mye tid til studier, og ellers planlegger jeg drømmebryllupet.

 26. Det er så fint å lese om kjærleiken din til det grøne liv. Eg får jo igjen lyst til å bli grøn!

  Eg jobbar i eit prosjekt i Plan- og bygningsetaten i Oslo. Ryddar og ordnar i gamle byggesakar som oslofolk etterkvart skal få titte på over internett. Har sotte i over to år ved ein pult og rydda, endeleg byrjar det å vise kva sluttresultatet blir og ledelse og sjefar jublar og vil feire, det er fint!

 27. Sykepleier på indremedisinsk avdeling på Gjøvik sykehus 🙂 fineste jobben som finnes!

 28. Jeg jobber med utbygging av fiberbredbånd og har gjort det i en del år nå (føler meg gammel) kun avbrutt av tre måneder med backpacking og ett år i grønt 🙂

 29. Jeg studerer statsvitenskap i England, går første året av bachelorgraden nå, men skal slutte til sommeren (takk høyere makter for at Lånekassen lar meg gjøre det om til årsstudium!). Fra høsten av begynner jeg på jus i Oslo, det gleder jeg meg veldig til! Trives kjempegodt her, det er et fantastisk bra universitet jeg går på, og jeg liker faget, men til syvende og sist er det ikke dette jeg vil drive med resten av livet.

 30. Studerer engelsk ved UiB, har en bachelor i journalistikk, leser ikke så mye som jeg burde og jobber i undertøysbutikk ved siden av. Det livet er egentlig helt greit.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *