Kista

acolab1

I går tok jeg like godt taxi til kista for å bare bli ferdig med det, og få hvile i fred.

Åh, humoren, men det er nesten sant – jeg reiste til Stockholm etter verneplikta i går, og hoppet i en taxi for å dra til Kista (med stor K) og laboratoriet til ACO Hud for et event. ACO – Apotekens Componista, som betyr «apotekenes blanding» på latin, driver med hudpleie, og jeg har egentlig aldri hatt noe forhold til dem, så jeg visste ikke hva som ventet meg på labben, men da jeg gikk ut derfra igjen var plutselig ACO blitt leopardens våteste/fuktighetsgivende drøm.

Historien om ACO startet allerede i 1939 da Sveriges, da frittstående, apotekere så at mennesker med helse- og hudproblemer hadde behov for bedre og mer skånsomme hudkremer enn det markedet hadde å tilby. Apotekerne begynte da å blande egne kremer av rene og hudvennlige råvarer som de deretter solgte billig i apotekene. Kremene ble øyeblikkelig populære, og varemerket ACO ble etablert. ACO Hud er i dag et nordisk hudpleie- og legemiddelfirma med hovedkontor i Stockholm. I Stockholm ligger også forskningsavdelingen med et eget utviklingslaboratorium der det hele tiden utvikles nye, pålitelige hudpleieprodukter for den nordiske huden. ACOs produkter selges fortsatt bare på apoteker i hele Norden. (kilde)

Vi fikk lære litt om forskningen de gjør, at de som eneste (?) hudpleieprodusent har forsket over langtidseffekten av sine kremer, altså virkningen kremen har på huden din over tid. Og dét er noe jeg tenker på når det gjelder produkter til kropp, særlig etter at Carmex etter langvarig bruk føkka opp leppene mine i høst, og jeg så ut som en vandrende herpes, takk for det. Studiene ACO la frem gjorde meg derimot veldig trygg på kvaliteten og tryggheten ved å bruke disse kremene, det eksisterer 18 studier bare på én enkelt krem! En krem! Etter et par nyttige foredrag og en fokusgruppe hvor vi testet ut kremer og rangerte de, uten å vite hvilke kremer vi testet, gikk vi ned i labben og fikk lage vår egen krem. Så gøy! Jeg fikk også målt huden min, hvor tørr den er, og den var på normalen, så i kveld fortjener leoparden en kjeks.

Takk for en kul ettermiddag, ACO! Og takk for innsatsen dere legger ned i å finne gode produkter for leopardstammen og de med eksem!

Pictures from Kista in Stockholm last night, a blog event at the laboratory of ACO skincare. It’s only sold in the Nordic contries, and that’s a shame – ’cause the products seem amazing. I haven’t really used them before, but after what I learned yesterday – I would like to try. Their creams are really good for people with skin problems like psorasis as myself, and they have spent a lot of time studying the long term effect the use has on your skin. That is so important, especially for me – after I destroyed my lips on Carmex last fall, after several months of use. After a couple of lectures, we went down to the lab to make our own creams. That was so much fun! And I got to check my skin – how dry it actually is, and it wasn’t too bad. It was normal! I’m so proud of my leopard. Thanks for a cool afternoon, ACO!

1 kommentar

  1. Så spennende 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *