Magic finds place when the clouds hit the mountains

stbbstbb1stbb2stbb3stbb4stbb5stbb6stbb7stbb8stbb9stbb10

Stellenbosch, Cape Town, kort oppsummert i bilder. Et deilig sted å rømme til hvis du begynner å bli lei av storbylivet, her går alle i slippers (eller flipflops eller hva resten av Norge kaller det, på mitt språk heter det slippers) og skuldrene dine daler mot bakken så fort du trekker pusten. Must to: dra på vinsmaking, sykle en tur og ta med seg Biltong (tørket kjøtt) og Amarula (Sør-Afrikansk likør basert på en frukt fra Marula, «elefanttreet») ut i solnedgangen, og legg spesielt merke til magien som skjer når skyene legger seg tungt over fjellene, nesten i dem. Jeg har aldri sett noe så vakkert og spesielt på en gang, på noe annet sted enn i Sør-Afrika. Åh.

Skrevet 16. oktober 2012:
Er det ikke nydelig her? Jeg faller litt mer for hvert skritt jeg tar i denne byen! Menneskene i sentrale Cape Town er som gribber, kaster seg over deg og skal på liv og død tjene på alt du foretar deg. Her vinker de deg smilende videre til nabocaféen, hvis de dessverre ikke kan gi deg wi-fien du spør om. De godtar at du betaler 9 rand for en drikke som egentlig koster 22, bare fordi kortautomaten deres ikke fungerer og minibanken er et lite stykke unna. Og taxiene har jeg ikke engang sett snurten av, i rake motsetning til sentrum hvor det brøles og ropes fra anhver bil som passerer deg, i håp om at du skal være den som gir de dagens inntekt. Nei, virkelig. Stellenbosch har stjålet hjertet mitt!

Nå må jeg tilbake til hverdagen, hive i meg litt frokost før jeg skal på skolen, og så jobb, og så hjem til Fredrikstad for å klemme støvet (mamma og pappa) og hente min nye skatt…. Dere kommer til å elske han! Wait for it!

Stellenbosch, Cape Town, shortly summarized in pictures. A lovley place to escpape to if you’re starting to get tired of the city life, in this place everyone walks around in their flipflops, and your shoulders are forced down to Earth only by taking your first breath at this place. Must to: wine tasting, bicycle and bring Biltong (dried meat) and Amarula (South African liqueur) out to see the sunset.

9 kommentarer

 1. Åh, der så det heelt fantastisk ut! Gleder meg til det er min tur til å se verden, kun tretti små dager igjen, ææ 😀

 2. June / juneiversen.com

  Så herlig <3

 3. Det hørtes herleg ut. Ro i sjela og vakker natur, lite som slår det altså.
  Blei ikkje lite nysgjerrig på skatten då!

 4. Camilla

  Herremin så fint! Lurer på hva du skal hente!:O

 5. Oh lord, FOR et land, det virker som det har alt! Elsker å lese om reisene dine, og kanskje spesielt eventyrene i SA. Må oppleve det selv en dag, det er på toppen av Afrika-listen! Hvilke andre land i Afrika vil du gjerne besøke?

 6. Å herlighet! Hjertet mitt gjorde et lite (stort) hopp når jeg så fjellet i skyene. Verden altså <3 og ikke minst bloggen din. Takk for at du fortsatt deler så mye bilder fra eventyret ditt, holder liv i reisefeberen min og minner meg på hvor mye jeg har igjen å oppleve av verden

 7. På mitt språk heter det «kjippere» eller «slipperser» 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *