…wrote no one ever.

Jeg tok med meg Quasimodo-nakken min (fortsatt rester av en kink) ned på treningssenteret og tok en timinutters oppvarming på mølla i dag. Mens jeg gikk og gikk og kom aldri frem tenkte jeg på de siste årene med nettopp trening. Ikke personlig, men i hele mitt lille land. Da jeg var på verdensreise tok fitnessbølgen helt av her hjemme, det var «ass to the grass» og førstemann til vaskebrett, og jeg skrev dette innlegget om at mitt friske, sunne jeg også var på vei ned i dragsuget. Ikke les meg feil, jeg elsker mennesker med en lidenskap, og at de formidler sin på samme måte som jeg formidler min lidenskap for reise, drømmer og hverdagskjærlighet, men jeg tok meg i å tenke at vi enda står på stedet hvil.

heruhre

Det går i kropp. Det går fortsatt i kropp. Det går i trening. Det går fortsatt i trening. Inspirasjon, motivasjon, hvordan finne treningsgleden, hvordan gå ned x antall kilo, kle deg sånn, smink deg sånn, hvordan få sommerkroppen, hva faen er sommerkroppen, og jeg gikk der på mølla med kink i nakken og kom ingen vei og bare FAEN! Faen! NÅR!? Når skal mennesket begynne å snakke om noe annet enn hvordan vi oppnår et «perfekt» ytre, et ideal manet frem av et samfunn som ikke ser sunt på det? Trening er bra for helsa, for all del, fortsett å trene og del lidenskapen din – det inspirerer, jeg savner bare en motvekt, jeg ser på klokka og lurer på NÅR vi skal ha en lignende mentalbølge? Når skal vi begynne å inspirere hverandre til å være gode mennesker, snille, gavmilde, smilende, medmenneskelige, når kan jeg få kaste likes etter personligheta din? Jeg ser den ikke, det er for mye outfits og abs!

hkher

Det er jo et hav av fantastiske sjeler der ute, men det er bare fitnessbølgene slår mot land, og jeg står der som en stranda hval og klør meg i hodet og lurer på når de dype bølgene skal skylle innover i stedet, de som drar noe med seg, de som betyr noe, de som gjør en forskjell her i verda. De bølgene som går i berg- og dalbaner, de bølgene som skaper positiv eller negativ energi til de rundt, tenk om alt fokuset der ute på Internettet som handler om trening og fitness og kropp i dag, tenk om alt det kunne handle om INNSIDEN i stedet, bare for en dag eller to, bare så vi fikk fokuset over dit for en bitteliten stund. På flotte personligheter, på verdier, på ambisjoner, på drømmer, fokus på håp, på alt det fine og rare som det oh så trente utseendet vårt pakker inn rundt omkring.

For ærlig talt – hvem som helst her i verden kan bli «pen» i henhold til et skapt ideal, hvis det er det som er geia, målet er nådd med sminke, med trening, med kosthold og med skjønnhetsoperasjoner for de som drar det litt lenger, og extensions og selv photoshop for fasadens skyld, men det er ikke like «lett» å jobbe med sin egen innside, der finnes det ingen snarveier, og jeg har så lyst til at vi skal gå de opp, gå opp de veiene som gjør at vi kan jobbe med oss selv i stedet, ikke bare kroppene våre, men oss. Hvordan vi kan finne roen, hvordan vi kan glede andre, sju tips til å ikke kvele han som sniker i køen foran deg, fem måter å bli godhjertet på, er det for kjedelig? For vanskelig? For tett på til at noen tørr å dele? Joda – disse overskriftene finnes der ute de også, i bittesmå bølgedaler, men de blir rent overende av en tsunami med overfladisk. Scroll gjennom Insta og blogglisten så ser dere hva jeg mener. Det var der den forrige bølgen slo inn mens jeg var på verdensreise, og hvis dere ser dere rundt så skvulper det samme vannet enda. Kan vi ikke klatre opp i balja og seile av sted for å finne ut hva som er under denne overflaten i stedet? For det er hvem vi er og hva vi gjør og står for som betyr noe når noen en dag langt (laaaangt, lov meg det) der fremme skal lese opp våre minneord. Ikke hvordan vi så ut her på jorda, uansett hvor nydelige vi er.

About how frustrating it is to see where our focus are in this world, at those blogs where it is all about looks, about fitness, about workouts, and a cry out loud for inspiration to be a good humanbeing instead of a goodlooking one. For translation please use Google Translate, it’s just… to much to get this out in both languanges, haha. xx

24 kommentarer

 1. Du er motvekten vi trenger.

 2. Annemarie

  Du får sagt (skrevet) det! En påminnelse for alle og enhver dette! Du er i alle fall en tydelig motvekt, og jeg tror nok at de aller, aller fleste er helt enige med deg.

 3. Akkurat det.

 4. God påminnelse og fantastisk skrevet! Dette trengs.

 5. Åh, ble så glad av å lese dette innlegget! Du skriver om så mange viktige temaer, og du skriver de så bra! Du får satt ord på så mange ting jeg ikke selv klarer å sette ord på.
  Og den motvekten du snakker om er så utrolig dypt savnet! Dette overfladiske idealet blir dyttet inn i skallen hvor en du går, og jeg blir så dritt lei, rett og slett. Skulle ønske vi snart begynner å lære, og at det blir «IN» å være et godhjertet menneske som sprer glede rundt seg!
  Hvor mange vil egentlig, når de har bitt gamle, tenke tilbake på alle de timene på en svett gym som de viktige øyeblikkene i livet?!
  Vi trenger sånne som deg!

 6. Amen!!!!

 7. Jeg liker deg, marie!

 8. Som alle over; du har så rett og er så bra!
  Tenkjer sjølv at eg er glad eg ikkje er ungdom i dag, det var jo liksom ille nok når eg var ungdom, men herregud, ein får det jo i ALLE kanalar no! Slepp ikkje undå, om ein ikkje loggar seg av alt og bur i skogen/på fjellet.
  Merkar eg sjølv har fått eit slags filter, både for dette fitnesshysteriet og alt det fæle det står om i avisane. Eg ser, les, registrerar og gløymer det like fort. Litt deilig, men samtidig litt fælt. I alle fall når det kjem til nyheitane..
  Eg er så glad i ein fyr, Jerome Jarre. Eg følgjer han på snapchat (do it!), og han sprer mykje glede. Kan finne han på youtube og vine òg. Han er ein av desse små og få lysglimta!

 9. Preach it, sister! Det er så godt å høre at man ikke er alene om å savne litt dybde i samfunnet vårt. Mellom alt det overfladiske på instagram, Facebook og Twitter så er det lett å glemme. Fortsett og skriv om slike ting, supre Marie! 🙂

  Om det er lov å komme med et forslag – det er noen bloggere som pleier å dedikerte et innlegg i uka til å skrive om et viktig tema, også får leserne diskutere/snakke om saken i kommentarfeltet. Det synes jeg er en veldig fin måte å få snakket om slike ting på 🙂

 10. Åh, for et flott innlegg! Du får virkelig sagt det. Tror flere mennesker ønsker å tenke på samme måte som deg, men hindres av måten det overfladiske samfunnet vårt er bygd opp. Som mange har skrevet nedenfor her, er du en tydelig motvekt og det er så fint at du tar opp slike temaer på bloggen din, i motsetning til svært mange bloggere som kun fokuserer på det ytre. Du er i hvert fall en stor inspirasjon for meg når det kommer til å fokusere mer på det som er under overflaten og verdsette fine personligheter, som det faktisk finnes utrolig mange av!

  Du er i hvert fall et fantastisk forbilde, fortsett sånn :):)

 11. For et flott innlegg! Jeg tenker som SynLar, og kan ikke du skrive om disse tingene? Jeg tror leserene dine er interessert i dybde altså – jeg er det iallefall. Dette var skikkelig, skikkelig fint.

 12. Pernille

  JA! Hundre ganger ja! Jeg er så glad du skrev dette innlegget. Selv så har jeg nesten ikke sjekket instagram det siste året, det blir for mye rumper, pupper og abs og så blir jeg stuck i en loop av selvhat. Det er ikke sånn det skal være, får helt vondt i meg av å tenke på den oppvoksende generasjonen som må takle det her mens de enda er barn.

 13. Elizabeth

  Kom over denne etter å ha lest blogginnlegget ditt, og må bare dele 🙂 http://www.evanova.co/nyt-tide

 14. Fantastisk skrevet :’)

 15. Fantastisk bra innlegg Marie! Var på debatt på Norges Idrettshøgskole i går. Der ble det sagt at det er ironisk at samtidig som «fitnessbølgen» slo inn over landet, slo også «mindefulness-bølgen» over oss…
  Men kan man da si at mindefulness er motvekten til fitness (ytre)? Vet ikke helt om jeg kan si det, for det føles nesten mer som enda et krav om å prestere på enda et område..
  Når kan «godt nok», faktisk bli godt nok..? Jeg vil gjerne ha et svar på det…

  – Hva er vakkert for en blind person?
  – Hvordan vil du forklare en vakker person til en blind person?
  – Hva ville du syntes var vakkert om du ble blind?
  Dette er spørsmål som plasserer med rett i tenkeboksen..

 16. herlig innlegg, takk!

 17. fridaxiang.no

  dette innlegget var så bra at jeg måtte lagre det. tusen takk. dette er det beste jeg har lest i dag. på lenge.

 18. Shit påmfritt, du får sagt det. Fantastisk innlegg, Marie. Du er super for en grunn! <3

 19. FANTASTISK! 😀 Du treffer spiker’n på hodet!

 20. Du er så flink til å analysere og sette ord på slike fenomener! Takk for nok et oppløftende og presist innlegg!
  Jeg er opptatt av medmenneskelighet og moral. Jeg høres sikkert ut som ei belærende tante når jeg sier og skriver sånt, men jeg mener det. Om alle tenkte litt mer på andre og litt mindre på seg selv, ville vår verden og hverdag blitt så utrolig mye vennligere og gladere med én gang. Man får så mye igjen! (Et godt eksempel fra min egen bunke av erfaringer: http://etdrysskanel.wordpress…. )

  God torsdag, Marie!

  Synne
  http://www.etdrysskanel.wordpress.com

 21. Satt igjen med en rar følelse etter å ha lest dette. Den følelsen når jeg kan sitte å stirre ut vinduet i leiligheten hele dagen mens jeg tenker på alt jeg burde gjort. Jeg er en person som én dag kan tenkte akkurat dette som du skriver, men neste dag være en liten streber.. og jeg hater meg selv for det. Det falt en tåre fra øyekroken, faktisk. Tusen takk for at du skriver dette så bra! Vi trenger flere som deg.

 22. Ragnhild

  Er så bra når du skriver om tema som dette. Det trengs!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *