Look away, mom…

Skjermbilde 2015-02-23 kl. 22.10.48

Herregud, mamma, lukk dette vinduet med en gang, for det her vil du ikke lese. Og jeg vil beholde arven min.

I dag skulle jeg ha litt selvironi på Snapchat og gjøre narr av hvor UNIKT dårlig jeg er på kjøkkenet, av at jeg faktisk måtte Google meg frem til hvordan man koker blomkål når jeg skulle ha blomkål til middag. Jeg knipset bilde av jævelen, humret for meg selv, la det ut og Googlet koketiden, og fortsatte fornøyd med matlagingen, og det gikk noen minutter og så kom det en bekymret snap i retur: «Du vet at det der er en brokkoli….?» Og helt siden middagen har jeg vært en rød tomat, mens snap fra dere har rent inn i et titall nå, hvor dere forteller meg hva slags grønnsak det egentlig var jeg spiste til middag. Selvironien ble bare tre ganger større enn jeg hadde planlagt i dag, da…. Men jeg kan iallfall fortelle dere dét, at koketid på blomkål fungerer på brokkoli óg!

Middagstips til studenter og ensomme sjeler: 
Mens vi er inne på amatørmessig matlaging: jeg har oppdaget Rema 1000 sin Middagsplanleggeren-app og den er helt fantastisk! Jeg lager stort sett mat alene og bare til meg selv hver eneste dag, og sliter sånn med fantasi og motivasjon for å legge tid og krefter og penger i en middag bare jeg skal nyte. Og der er den appen så fin, for den viser både pris (mye billig!), hvor lang tid det tar (grensen min er på 30 min) og hva du trenger, og oppskrift, og selv om det er Rema sin app så finner en jo alt en skal ha i stort sett alle butikker. Helt perfekt for enslige studenter som ikke syns det er drittgøy å lage mat!

(Ikke annonse, ikke sponset, ingenting, bare et tips fra hjertet til ei student til en annen!)

Haha biggest fail on Snapchat today, I was making fun of my non-existing cooking skill with the picture of a cauliflower and the text: «Today’s Google: How to cook a cauliflower». And my snapchat friends were like: «uhm you know that’s a broccoli, right?» God, I’m so untalented at the kitchen, haha! My self-irony just got twice as powerful, withiout intention….. 

8 kommentarer

 1. Hahaha, jeg la ikke merke til at det var brokkoli før du skrev det. Tar feil av de hele tiden jeg også, godt å se at jeg ikke er alene.. 🙂

 2. Hahaha! Eg tenkte ikkje over det når eg såg biletet, og blei litt raud tomat eg óg når eg las vidare.. Ohwell..

 3. Hahaha. Fantastisk! Men kjenner jeg ikke er noe bedre. Jeg så snappen og reagerte ikke. Ganske mye på grunn av at jeg også har en tendens til å blande de to…
  Ser vi er flere, så det bedrer kanskje denne situasjonen? Haha.

 4. Hihi! Brokkoli koker du til bukettene er mørkegrønne – eller en skarp kniv går akkurat gjennom den i kjelen. Anbefaler denne som litt brokkoli-pensum: https://www.youtube.com/watch?…

  Jeg ble veldig glad i å lage mat etter at jeg flyttet hjemmefra, og etterhvert er det blitt en slags terapi for meg. 30-60 minutter på kjøkkenet er blitt ren meditasjon. Plutselig en dag klikket masse matforståelse på plass i hodet mitt, som om all mine for-husmødres kunnskap bare rant inn i hodet idet jeg nådde level 20. Nå er ikke matlaging lenger et ork, men noe jeg gleder meg til! Og DET er digg 😀

 5. Hahaha, jeg la ikke merke til det engang… Da er vel jeg også ganske håplös 🙁

 6. Hahahaha! Uff. Jeg vet egentlig forskjellen på dem, men navnene på dem bruker jeg om hverandre.

 7. tips til å koke brokkoli i riktig mengde og spare oppvask. ta å kutt av de bitene du trenger til måltidet og legg i en boks som tåler mikrobølgeovn. Ha bittelitt vann (bare at det dekker bunnen) og ha det to minutt i mikro. Kort tid, lite arbeid og aldri rester!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *