That would have killed me

core

Gruppetimegalskapen har ingen ende, i dag har jeg trent på en LØRDAG fordi jeg bandt meg opp på en time med core tidligere i uken, og jeg nektet meg selv å avbooke timen igjen selv om jeg hadde lyst (det hender jeg gjør det óg, låst trygt inn i mitt eget latskap), etter en hel fredagskveld med popcorn og melkehjerter. Jeg er ikke til å kjenne igjen, og jeg takker den dyre månedsprisen for et medlemskap, og de korte fem minuttene ned til senteret for at jeg klarer å trene så ofte som jeg plutselig gjør. Hadde jeg fortalt Marie 2014 at hun kom til å trene tre ganger i uka i 2015 hadde hun ledd seg i hjel og hatt begravelse uken etter.

Motivasjonen min for det her ligger verken i kropp eller Instagram, bare så det er sagt, jeg finner den i det friske minnet jeg har fra august, da pappa lå for døden (jeg følte det iallfall sånn da) og jeg måtte løpe ned til sentrum for å rekke toget hjem til Fredrisktad og sjukehuset, og jeg kjente hvor himla viktig det er å ha en kropp som fungerer, en kropp som kan kappløpe med tiden, og neste gang det står om liv og død skal jeg rekke det toget uten problemer, for hvis noe hadde skjedd han den dagen, og jeg ikke hadde rukket det toget fordi jeg har et latskap som er låst og ikke har giddet å trene på et halvt år…. Det nekter jeg å leve videre med. Så nå trener jeg. Fordi jeg kan, og fordi jeg vil fungere når det virkelig gjelder her i livet.

I’ve been working out – on a Saturday! That’s not like me. I’ve to thank the expensive price for a membership at the gym, and the short way down to it, for my new work out routine. Three times a week, Marie 2014 would have laughed herself to death if I told her that she would do that in 2015. My motivation is not in my body nor in my Instagram, just to have that clear. I find motivation in August last year, when my dad was at the hospital, and I thought he was dying, and I had to run run run down to catch the next train home to Fredrikstad. In that moment I felt how important it is to have a body that is functional. A body that can race with the time, a body that’ll take me home in time next time it’s about life and death, I could simply not have lived with myself if something happened with my dad that day, and I didn’t make it home because I’ve been too lazy the past months. I could never survive that knowledge. So now I’m doing my workouts. Because I can, and because I want to function when it really matters. 

11 kommentarer

 1. Jeg har trent (sånn ca.) regelmessig hele livet, og det er jeg så glad for! Jeg er kjempe takknemlig for at alt funker som det skal, og helsa er (relativt) god:) Det er så viktig å ikke ta den for gitt! Jeg har selv perioder der det er hardt og jeg helst vil ligge på sofaen, men merker jo godt at energien og humøret er mye bedre når jeg er mye i aktivitet 🙂

 2. Mariann

  Takk for et dytt i ryggen på vei inn i treningstøyet..
  Får gå å skifte jeg da, og faktisk nyte finværet mens det er her!

 3. Forsvarsfrue

  Trente i dag jeg også, men ikke kardio. Hater kardio. Men nå kom jo du med et sånt godt poeng som får meg til å tenke at jeg kanskje burde begynne med det…

 4. Good job :). I’ve started working out daily this year and it feels great!

 5. Dette var sterkt skrevet. Det gir virkelig noe å tenke på! Må si takk for det.

 6. Hørtes ut som en svært god motivasjon til å trene. Selv har jeg begynt å trene etter nyttår, og det er for helsa sin skyld. Har alltid vært tynn og ikke hatt noe å «bekymre» meg for når det kommer til dette. Men har innsett at helsa ikke kommer på plass av seg selv, og at det er viktig å ta vare på seg selv. Så det gjør jeg, og jeg elsker det! 🙂 Gir så mye energi og selvtillitt 🙂

 7. 3 ganger i uka!!!??? Imponert. Selv går jeg tur med hunden. Regnes det? Men bra innsats!

 8. pernille

  Så utrolig flink (og fin!) du er! Liker så innmari godt det sunne fokuset du fremmer når det kommer til trening og kropp.

  / http://halcyonyouth.wordpress….

 9. Du er flink! Gi deg selv en klapp på skuldra. 🙂

 10. Dette innlegget fikk meg opp av senga kl 9 i dag (SØNDAG) for å ta ukas andre løpetur!! Jeg har vært så utrolig mye stillesittende gjennom alle tenårene mine at jeg bestemte meg for å endre det nå som jeg fylte 20, bare sånn i tilfelle. Takk!! <3

 11. wow, så utrolig bra skrevet. Så utrolig flink du er! Jeg har tenkt mye på det selv, og derfor beynte jeg og søstera mi med 30 days challenge på burpees. Og etter det blir det yoga. Ikke fordi jeg vil bli fit, men fordi jeg vil bli bedre. Jeg vil kunne løfte møbler uten problem, eller gå opp trapper uten å bli andpusten.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *