Make a list

Ville det vært ok for deg å snakke om hvor mye du tjener med vennene dine?
Ja, jeg skjønner at noen føler at det er en privatsak, og jeg spør ikke hvor mye andre tjener, men min egen lønn har jeg ikke noe problemer å snakke om. Med vennene mine.

Er du mer lykkelig når du bruker eller sparer penger?
Å, nei, jeg klarer ikke velge, det må være balansen midt i mellom som gjør meg lykkeligst. Det å ha muligheten til å tjene så mye penger at jeg kan spare til noe, og lykken når jeg endelig en dag kan bruke de på det jeg har spart opp til. Jeg elsker å spare! Og jeg elsker å invistere óg, aller helst i reiser og bøker, og en veldig vakker dag en egen leilighet også!

hot1

Er du motvillig til å introdusere folk fra forskjellige områder i livet ditt for hverandre?
Neida, bursdagene mine er alltid en salig blanding av mediebarn, soldater og barndomsvenner.

Hvis du kunne eid et kunstverk, hva ville det vært?
BMW X6. Eller Channing Tatum.

Hvordan har foreldrene dine påvirket hvordan du velger partner?
De er selve malen på kjærligheta! De har vist meg at humor og latter er viktig, det å finne glede i de små tingene og ikke kreve eller forvente all verden hele tiden. De har lært meg hva som virkelig betyr noe i et forhold, og det er ikke dyre biler og et flott hus (med mindre det er snakk om en BMW X6). Og de har lært meg å se etter selvstendighet to mennesker i mellom. Sammen er vi sterke, men hver for oss óg, og hvis kjærligheten er sterk nok så kan et forhold overleve alt.

strump1

På hvilke måter er du en vanskelig person å være i et forhold med?
Jeg lukker igjen munnen når det er noe galt, og sitter og gnir på de vonde følelsene og tankene helt alene så lenge jeg bare klarer. Vil ikke snakke om det. Vil at det skal gå over av seg selv. Det gjør jo aldri det. Og så har jeg et big issue med Internett. Jeg har brent meg to ganger for mye på utroskap over nett før, og jeg HATER alt som har med meldinger på Facebook og andre steder å gjøre, men jeg har blitt bedre. En fyr som er fin skal jo ikke straffes for det en ufin fyr gjorde.

Kan utroskap være akseptabelt?
Nei

Når var sist du kastet hodet bakover i latter?
Hos bestevenninna i går og i overigår og dagen før der, lo så mye og så ofte at jeg husker ikke hvorfor engang.

Hvordan er du fortsatt den samme personen du var som barn?
Jeg trives fortsatt best i eget selskap, er fortsatt stille og tidvis sjenert, og jeg har enda noen kreative idéer i ny og ne.

krigsmarie

Er det noe du angrer på at du ikke har gjort fordi du var redd?
Nei, jeg lever i troen på at det er bedre å angre på noe du har gjort, enn noe du aldri gjorde. Jeg har kanskje ikke turt å spørre om lov til å få ta bilder av noen jeg gjerne ville ta bilder av underveis på reisene mine, og dét er det nærmeste jeg kommer anger, fordi jeg ikke turte å spørre ble bildene aldri noe av, og det er vanskelig å vise frem bilder av mennesker og et liv i verden når de bare eksisterer i mitt eget hode.

Har du noen gang hatt en religiøs opplevelse?
Nei, den eneste opplevelsen jeg kommer på av religiøs kaliber var den altfor kleine jeg hadde i Filippinene hahaha! Jeg dør FORTSATT av tanken, herregud (bokstavelig talt).  Den kan MÅ dere lese om her!

Har du teknikker for å holde deg selv rolig?
Jeg takler stress ved å tenke at «det er ikke noe jeg kan gjøre med det allikevel», f.eks. når jeg sitter fast i kø eller sitter på et tog som er forsinket. En kommer liksom ikke fortere frem av å være stressa. Og så tenker jeg ofte på hva det verste som kan skje er, hvis jeg stresser over noe annet, og som regel er ikke det så veldig galt.

Skulle du ville tro på Gud?
Jeg ga gud en sjanse da jeg var liten, og min daværende bestevenninne inspirerte meg til å be. Jeg ba han om å gjøre pappa frisk, men pappa ble ikke frisk så da droppa jeg hele kristendommen. Siden da har jeg ikke villet tro på noen som helst, jeg. Leve karma, livet og menneskeheta.

grat

Hvem er din største fan?
Støvet (mamma og pappa). Det er de som kommer med blomster når TV-programmet jeg skriver manus til har premiere, drar på Narvesen og kjøper produktet jeg har fått som jobb å promotere, toger til Oslo for å se på jagerflyet jeg har designet opptre, og står på sidenlinja og heier uansett hva jeg begir meg ut på.

Er du der du ville være på dette punktet i livet ditt?
Nei, jeg er så altfor langt forbi. Jeg vet ikke hva jeg så for meg, men ikke i min villeste fantasi kunne jeg se for meg at jeg skulle sitte her som en 24-åring og ha lagt «hele» verden bak meg, designet et F-16, havnet i bloggsamarbeid med store flyselskaper og telefonprodusenter takket være meg selv. At jeg skulle finne en så intens kjærlighet, og være «tante Nars» til to fantastiske barn. Jeg har gjort så mye at hvis jeg dør i morgen (bank i bordet), dør jeg med et smil!

Når føler du deg ensom?
Når jeg er ute blant folk, og jeg ikke kjenner noen, og alle andre står og mingler i grupper og par og ler og prater.

Hva er en enkel glede for deg?
Nøkkelost.

Når gråt du sist av smerte eller noe trist?
Helt i begynnelsen av året, når jeg trodde hjertet mitt fysisk skulle revne i brystet på meg, men etter dét har jeg vært lykkeligere enn noen gang, livet er vakkert sånn, en finner ikke solskinn og regnbuer uten skyer og regn.

hesten

Hvem er den beste sjefen du noen gang har hatt?
Jeg har vært heldig med så og si alle sjefene jeg har hatt, det er så vanskelig å velge! Jeg har fått så mye tillit, ansvar, lært så mye og blitt utfordret og utviklet meg selv enormt de siste åra, takket være godt lederskap – både militært og sivilt. Det blir for vanskelig å bare skulle velge én!

Er du mer tiltrukket av et nomadisk eller satt liv?
Det kommer an på hvilken dag du spør, en dag vil jeg bare bo i ryggsekken min og se verden med den på ryggen, og dagen etter sikler jeg på hus og hage. I dag heller jeg mot nomadisk, men prøv igjen i morgen!

Hvis du skulle bodd et annet sted, hvor ville det vært?
Oppover i landet, hvor trær vokser tettere og mobilen ikke har dekning.

Har du noen gang vært på reise alene?
Mange ganger.

Hva stresser deg mest?
Tordenvær og når folk sier «hadet!» til meg – da må jeg bare gå. Skal du vippe meg helt av pinnen sier du «hadet» og blir stående.

Er du et konkurransemenneske?
Ja, jeg er vel egentlig det.

Er du god på å si unnskyld?
Jeg gjør aldri noe jeg trenger å unnskylde meg for!!! Neida, jeg er veldig oppriktig og snakker fra bunnen av hjertet mitt når jeg først skal si unnskyld. Anger og dårlig samvittighet er to følelser som tar liv av meg, og jeg kan ikke få sagt unnskyld, unnskyld, unnskyld fort nok for å prøve å legge plaster på såret.

Deres tur! Plukk ut to spørsmål og svar i kommentarfeltet. 

listen er funnet på http://hjartesmil.com

A list on a Wednesday! Sorry for my bad translations these days, but I have to ask you again to copy + paste into Google Translate. I promise I’ll start writing in both languages again soon! 

8 kommentarer

 1. Likar slike listar, blir betre kjend med deg og du er så gooood på å svare! Likar deg berre meir og meir, _super_marie altså.

  Er det noe du angrer på at du ikke har gjort fordi du var redd?
  – altfor mykje, og det irriterar meg. Eg likar jo å eigentleg tenkje som deg, men så feigar eg ut. Jobbe med å forandre det. Om ein ikkje døyr så just do it, ey? Ey.

  Hvis du skulle bodd et annet sted, hvor ville det vært?
  – Hølera. Eg vil heiim. Mindre folk, meir luft og natur. Passar nok eigentleg ikkje bylivet, men det fins jo ikkje steppdans i lille Valdres.

 2. Hahaha, elsket blogginlegget fra Filippinene!<3 Veldig bra skrevet, levde meg veldig inn i situasjonen hehe. Huff, synes det er så kleint når folk spør om religion, og spesielt når de bare tar det som en selvfølge at du er troende. Jeg føler at jeg er den som bør bli fornærmet fordi de stiller meg et så personlig spørsmål, også er det DE som blir fornærmet når jeg sier at jeg ikke tror på Gud

  Savner nøkkelost

 3. Camilla

  Åh, dine siste spørsmplinnlegg har vært så fine. Endelig noen som klarer å beskrive tankene i hodet mitt! Takk!

  1. Å, tusen takk selv! <3

 4. SuperKrish

  Hvis du skulle bodd et annet sted, hvor ville det vært?
  Det måtte blitt New Zealand! Der har man liksom Norge i mini format, også er det jo rett ved siden av Australia! Ikke å forakte.

  Har du noen gang vært på reise alene?
  Nei, men jeg har så lyst!! jeg bare får det ikke til, for hver gang jeg planlegger en tur, så er det noen som roper: jeg blir med! og dermed blir det ikke alene – denne gangen heller. men hey – det er jo så koselig å ha med seg noen man er glad i <3

 5. Når du var backpacker, hvilken frivillighets organisasjon jobbet du for?

 6. Du er virkelig en herlig jente! Første gangen jeg leste bloggen din, var vel for litt over et år siden da jeg begynte å planlegge min første backpackertur, alene (prøvde blant annet å vise den til foreldrene mine for at de skulle skjønne at en kan dra på en slik tur, uten å dø). Jeg kom hjem fra den turen etter 5 måneder rundt i Australia og sør-øst Asia, nå for en måned siden. Til min store glede, skriver du bloggen fortsatt. Den har allerede blitt en av mine favoritter, for noe jeg setter pris på i en blogg er fine bilder og gode tekster. Du er-så-flink til å skrive! Du er ærlig og vittig, og har virkelig et talent for å formulere deg. Gleder meg til å følge deg videre hos UB 🙂 Stor klem

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *