My wandering soul

Hvis du skulle bodd et annet sted enn i Norge, hvor ville det vært?
Jeg likte meg veldig godt i Cape Town, og har en hemmelig drøm om Australia óg. Men bare for en stund, jeg ville aldri bosatt meg permanent i et annet land enn Norge, vår lille diamant i nord!

norgi

Hvor lang tid brukte du på å planlegge reisen din før du faktisk dro?
Jeg mailet Kilroy (helt ut av det blå, spontan vel) for første gang i november 2011, når avreisen min skulle være i mars 2012. Altså 3 måneder, og det virket nok dét, men jeg fikk jo litt bedre tid på meg ettersom jeg litt senere flyttet hele reisen fra mars til september, da Forsvaret tilbød meg jobb videre som grenader, og jeg bestemte meg for å bli, jobbe og reise litt senere i stedet.

Hva burde man ha med når man skal på backpacking? 🙂
Jeg har skrevet en pakkeliste tidligere, den finner du HER.

Jeg holder selv på å planlegge min verdensreise alene med bare ryggsekken slengt over skuldera i et halvt år. Har tidligere funnet veldig mye hjelpende og inspirerende info på bloggen din – tusen takk! MEN jeg lurer på hvor mange kg sekken din da du dro? Var det for tungt å bære på, eller gikk det fint?
Så spennende! Og så hyggelig å høre – det er jeg som skal si takk 🙂 Sekken min var 16 kg da jeg dro, hvis jeg husker riktig, og jeg syns det gikk helt fint! Mye innhold forsvant underveis, jeg hadde for eksempel med meg altfor mange bøker – som jeg la fra meg når jeg hadde lest de ut underveis på reisa, og jeg hadde med meg klær som jeg ga bort til all verdens barn her og der. Så jeg mistet mye vekt på veien, og fikk ny vekt når jeg handlet nye ting, naturligvis, men vekten holdt seg alltid like under 20 kg og det syns jeg gikk helt fint! Du bærer jo ikke sekken SÅ mye, stort sett ligger den på bussen eller på flyet eller på hostellet eller hvor enn du slenger den fra deg.

sekenmin

Og hvordan var opplegget med G adventures? Vurderer selv et opplegg kalt India Encompassed med dem i rundt 4 uker. Noen tips til opplegget deres og India generelt eller var det rett og slett sløsing med penger?
Nei, jeg var storfornøyd med reisen min i India! G Adventures har jeg skrevet om HER.

Jeg vurderer også å la speilrefleksen ligge hjemme, og heller ta med et godt kompaktkamera. Slipper å se ut som turist, og kanskje unngå tyveri og slippe tung bagasje. Var det stress å bære rundt på/pakke med seg?
Nei, jeg var så opptatt av å ha med et godt kamera, så for meg var det en selvfølge å drasse på speilrefleksen! Bilder er noe av det beste jeg vet med å reise! Jeg hadde kameraet stort sett liggende i veska når jeg ikke brukte det, for å ikke invitere til ran, null stress. Men et kompakt går sikkert helt fint det óg, hvis du føler at det gjør ting enklere!

indivask

Finnes det noe sted i verden du ikke vil besøke? Greit nok med steder hvor det er for farlig å oppholde seg, men er det noen steder du mener er for hyped, ikke verdt det eller kanskje bare ikke for deg?
Hawaii var for hyped for min del. Og Rio de Janeiro óg, ikke bare fordi hosten min var et vandrende kamuflert rasshøl, men fordi byen i seg selv ikke var noe spesielt. Den minnet meg veldig om Cape Town, og det var der jeg hadde min «wow», så Rio ble liksom bare «enda en Cape Town», med strendene sine, storby og natur – alt i ett. For all del et fint sted, men har du sett Cape Town så blir ikke Rio så himla stas som folk skal ha det til. Rio har jeg ikke noe brennende behov for å se mer av, men Hawaii kunne jeg godt besøkt igjen – bare for å rette opp førsteinntrykket! Førsteinntrykket mitt var Waikiki, dyrt og jævlig og turister OVERALT…. Det var derfor jeg rømte til en av de andre øyene – Molokai. Der var det trivelig, stille og bare 60 år gamle amerikanere som dro på tur!

molla

Hvis noen ga deg utfordringen å gå Norge på langs, hadde du tatt den? 🙂
Herregud, det hadde vært gøy, tenk å kunne skryte på seg det! Hvis jeg fikk med meg en, og folk sørget for at jeg fikk mat og drikke og en klem eller to underveis, så kanskje.

Er det noen av stedene du har vært du gjerne ville vært lenger på/besøkt igjen, og noen steder du «angrer» på du ikke dro (på verdensreisen), eller sagt med andre ord; noen steder du virkelig ønsker å besøke nå?
Jeg kunne godt vært lenger på Filippinene, og i Argentina – hvor jeg bare sov én natt like utenfor Iguazu. Jeg angrer ikke på noe, for jeg hadde jo aldri vært utenfor Europa før da jeg reiste, og var fornøyd uansett hva jeg fikk se av verden! Men listen min over steder jeg vil dra til nå er jo evig lang, det kommer den alltid til å være, men top tre er kanskje Island, Russland og Tibet.

Hvilken reise er den fineste du har vært på, som ikke var inkludert i verdensreisen?
De spørsmålene om hvilken reise som er finest er så sjukt vanskelige! Det er umulig å velge, for hvert land og hver reise er så forskjellig og så fantastisk på hver sine måter. Men Marokko må nevnes. Og Israel. Og Ecuador. Og Amsterdam. Og Roma med mamma! Og Spania med venninna mi. (Skjønner du?)

rommis

Fem av de fineste stedene du har reist til?
Åh, igjen! Skyt meg! Okei, fem fine: 1. Cape Town 2. Olinda (Brasil) 3. Taj Mahal (Agra i India) 4. Sahara (Marokko) 5. Hedmark (det er så latterlig fint der om vinteren!)

Ditt absolutt beste reiseminne?
Da jeg lærte å danse marracatu ute i gatene i Brasil under oppvarmingen til karnevalet, og da jeg sov ute i sandstormen i Sahara, og da jeg så en hval hoppe opp i sin fulle størrelse og snurre i luften 10 små meter bak båten vår i Hawaii, og da vi danset rundt bålet i ørkenen i India, og da vi kjente kreftene fra Iguazu falls på brasiliansk side, og da hele bussen engasjerte seg på portugisisk for at jeg (ikke-portugisisktalende) skulle komme meg av på riktig bussholdeplass, og takk for at du stilte det spørsmålet, for nå kom hele verdensreisa mi tilbake til meg i små, nydelige øyeblikk.

marrac

Hvilket reisemål vil du anbefale til andre reiseglade sjeler?
Hvilket reisemål vil jeg IKKE anbefale til andre reiseglade sjeler hadde vært et enklere spørsmål å svare på! Jeg kan anbefale så mange av de stedene jeg har vært, men kanskje spesielt Malta – som er en relativt kort reise (3 timer og 20 minutter med fly), men et fantastisk flott lite land! Nå har ikke jeg vært i Thailand, men siden «alle andre drar dit» ville jeg kanskje heller vendt nesen mot Filippinene, som har MINST like mange magiske strender, samme varme og et folk som er så fylt med kjærlighet og godhet at du nesten ikke vet hvor du skal gjøre av deg.

manilalol

Av alle stedene du har vært og sett, hvilket savner du mest? Og hvorfor?
Guam, fordi jeg følte meg så hjemme der, takket være Juan og Priscilla – det eldre ekteparet jeg møtte via Couchsurfing. Jeg savner dem så fælt! Og den fredfulle øya de bor på, hvilken ro en får der. Det var liksom ikke så mye å finne på, annet enn å slappe av, nyte øyeblikkene og puste ut. Det savner jeg! Og jeg savner Cape Town, der var jeg lenge nok til å føle at jeg etablerte et nytt (midlertidig) liv, med en liten vennegjeng, en fast host å bo hos, busskort og mange muligheter til ting å gjøre.

capers

Q&A about my travels. Cope + paste into Google Translate for English version

4 kommentarer

  1. Siden du snakker så varmt om Cape Town vil jeg bare tipse deg om at du kan dra på utveksling dit! 🙂 Jeg gjorde det andre semester på master i medievitenskap ved UiO og var strålende fornøyd 🙂

    1. Ååh, er det sant? 😀 Takk for tips! Jeg har tenkt litt på New Zealand eller Berkley, men Cape Town er uten TVIL et godt alternativ det også.

  2. Åå, ja! Har óg ein draum om å bu for ei periode i Australia, men vil nok alltid tilbake til Noreg og Valdres.

    Det er så fint å lese om reiseminnane dine! No gler eg meg slik til å reise til Bahamas, men det er jo ikkje før i november! Det vekslar slik mellom gruing og gleding. Må lese oftare på reiseinnlegga dine, dei er så fine og ein får jo berre lyst til å reise meir og meir og meiiiir!

    1. Åh, Bahamas! Så deilig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *