From Oslo with love

Hei støvet*!

Jeg tenkte det var på tide å skrive hjem, igjen. Nå har jeg bodd i Oslo i seks måneder, tenk på det, et halvt år allerede, tiden går så himla fort! Oslo har tatt meg veldig godt i mot, å komme fra vesle Fredrikstad, fra et fredfylt gult hus i rolige omgivelser et godt stykke utenfor byen, og inn hit til den urbane hovedstaden, kunne potensielt vært stort og skremmende, men i stedet har jeg fått det beste møtet med en storby som jeg noen gang kunne ha fått:

1. Tryggheten. Vi føler oss veldig trygge her vi bor, i og med at politiet dukker opp i bakgården så ofte som de gjør, med blålys og med skuddsikre vester! Det er alltid noen gode naboer som inviterer dem på vegne av noen andre gode naboer, og hadde det ikke vært for at betjentene alltid virker så travle i de skuddsikre vestene sine når de stikker innom, hadde vi helt sikkert vært på fornavn alle sammen. Jeg pleier alltid å ha varmt vann på kanna, i tilfelle.

2. Vi trenger aldri å bekymre oss for om noen sniker seg rundt veggene våre, de som er utenfor sørger for at vi vet at de er der ved å enten rope, plystre eller å kaste stein eller snøball på vinduene våre!

3. Vi forsover oss aldri, aldri i livet, verdens beste nabolag vekker oss opp i goooooood tid, gjerne rundt klokken fire om morgenen – for å være helt sikre på at vi rekker alt vi skal før jobb og skole!

Skjermbilde 2015-02-04 kl. 21.22.12

4. Vi føler aldri på ensomheten, spesielt ikke om natten. Naboene snakker veldig høylytt, flere netter i uka, bare for å gi oss følelsen av et nærvær – de er der de også, selv om veggene skiller oss og gir oss en illusjon av at vi er alene, så er vi aldri det. Jeg er så glad for at de gir oss den påminnelsen! Hver natt! Klokken fire! Bare så vi slipper å være ensomme og aldri aldri aldri forsover oss til noe som helst her i livet!

5. Vi trenger ikke gå ut av bygget for å trekke frisk luft, for den blåser rett gjennom glasset på kjøkkenvinduet vårt – sommer som vinter – og bare vi tar et steg ut i gangen så dufter det friskt gress laaang vei!

6. Vi føler oss aldri fattige her vi bor heller, for hver eneste måned blir vi minnet på hvor fantastisk mye penger vi har, i det vi gir de fra oss igjen for å få bo her i leiligheta med politi i bakgården og frisk luft gjennom kjøkkenvinduet.

7. Vi lærer så mye om selvforsvar, og selv om vi aldri kommer til å få bruk for det her vi bor i Oslo – i og med at politiet har oss som sitt favorite place to be – er det veldig nyttig å vite om alle de flotte voldsalarmene som finnes der ute, de beste måtene en kan holde nøkkelknippet sitt for å få slått fra seg mest mulig effektivt og hensiktsmessig ved et angrep bakfra, og vi lærer oss sååå mange lure triks på den tre minutters lille turen fra bussholdeplassen og hjem til leiligheta!

8. Vi får beskjed når det er på tide å vaske vinduer, vanligvis når kjøkkenvinduene våre står åpne fordi vi må lufte ut os fra matlaging fordi vi ikke har vifte, og naboen som bor over oss gir oss et signal, ofte i form av kaffeskvett eller cola, og det veldig greit å få den påminnelsen så slipper vi å tenke så mye på det selv, han trykker liksom play på vindusvaskeren i oss!

9. Vi utvikler en fantastisk hukommelse her vi bor, vi glemmer ALDRI husnøklene våre, for inngangsdøra vår har ikke håndtak, ergo er nøkkelen vår vår eneste mulighet til å få lukket opp døren, og glemmer vi den inne så står vi der, da! Så vi blir veldig flinke til å aldri glemme nøkler, og dét er en fin egenskap å ta med seg videre i livet óg.

Hva har Oslo lært deg? 🙂

*mamma og pappa

A letter home from Oslo – copy and paste it into Google Translate for English translation 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *