Backpacking: alene for første gang

Backpacking er livet! Også når du velger å gjøre det på egenhånd. Når jeg bråbestemte meg for å reise jorden rundt alene i et halvt år (pluss pluss), hadde jeg bare én tanke om hvordan jeg skulle gå frem, og det var å spørre noen som allerede hadde gjort det før meg. Nå er jeg den som «allerede har gjort det før deg», og jeg tenker at det helt sikkert finnes flere av «Marie før reisen» der ute, og jeg håper dette innlegget kan være til hjelp for dere.

Jeg landet raskt på Kilroy når det kom til hjelp rundt planleggingen av reisen min. Bare fordi det var dem de før meg hadde brukt, og de var fornøyde og da tenkte jeg at da blir sikkert jeg det óg. Åpningsmailen til Kilroy var ikke mer komplisert enn at jeg forklarte greia:

Antall reisende: 1. Ønsker å reise og oppleve verden, har et budsjett på ca 100 000.

Derfra fikk jeg en kontaktperson som sydde sammen hele turen min, og som hjalp meg underveis dersom jeg ønsket å endre på noe; bli lenger ett sted, reise videre før planlagt og slike ting. Jeg valgte en ferdig pakke, en «jorda-rundt-billett» med en satt pris, den het Pionéer den gang (2012), og kostet 34 000 inkl alle flybilletter. Hun spurte om alle destinasjoner i den pakken var like viktige for meg, og hva jeg ønsket meg.

Jeg ønsker egentlig bare å se verden, muligens hoppe i fallskjerm, jobbe litt på en gård eller lignende, tilgang til strender og varme, markeder, byer, etc. Gjerne steder hvor det er litt turisme fra før av, slik at jeg ikke blir totalt lost et sted ingen prater engelsk. På en annen side ønsker jeg helst å se steder hvor turismen ikke står veldig sterkt, så en mellomting hadde vært supert – hvis det er mulig?

Derfra satt hun opp en reiserute til meg, med forslag til ting å gjøre på hvert sted. Hun foreslo program/reiser med G Adventures (som jeg gjorde to av, ett i India og ett i Kina) og frivillighetsarbeid (som jeg gjorde i Sør-Afrika, ved Kwantu Game Reserve), hun tipset meg om hvilke byer jeg burde stikke innom i hvert land, hvor i byene jeg burde bo, slike ting. De har reist mye, de folka i Kilroy, og de kan verden og backpacking. For meg var det å reise jorda rundt alene, første gang utenfor Europa og uten et sikkerhetsnett overhodet, en ganske skremmende tanke, men Kilroy ga meg en slags trygghet. De anbefalte steder å dra, luket bort steder jeg ikke burde dra som blond jente helt alene, og gjorde forberedelsene til den store reisen min veldig mye enklere og mindre skremmende enn den kunne ha vært for en ensom ulv av en førstegangsbackpacker.

I tillegg til det rent praktiske rundt reisen, flybilletter, frivillighetsarbeid og lignende, kan de også svare på alt det du lurer på rundt vaksiner, når man bør bestille reisen, når man bør dra, spørsmål rundt bosteder som nevnt (jeg forhåndsbestilte bare ett hostell via Kilroy, resten fikset jeg selv underveis), visum, og spørsmål rundt alt som har med reisen din og backpacking å gjøre. De kommer med tilbud og prisforslag på din totale reise, og du kan enkelt justere hvis du syns det blir for dyrt, eller hvis du har mer å gå på av budsjett.

backpacking

Jeg fikk et spørsmål om det er dyrere å bestille gjennom Kilroy fremfor å gjøre det selv – og det tror jeg ganske sikkert at det er, jeg har ikke sjekka, men jeg mener å ha lest det på en annen reiseblogg en gang i historia. Men for meg som skulle reise jorda rundt for aller første gang, og helt alene, fant jeg som sagt en trygghet i at jeg hadde NOEN der ute som bistod meg i planlegging og som gjorde det meste for meg i forkant, noen som var min Tarzan i reisejungelen der ute. For det ER mye å huske på ved backpacking, mye å tenke på, mye som må planlegges og hva visste vel jeg? Neste gang (hvis jeg bestemmer meg for en tur til), derimot, kommer jeg nok til å gjøre det selv, i og med at jeg allerede har gjort det én gang og vet litt mer om hvordan lange reiser fungerer nå enn da.

Jeg har svart på mye før, men hvis dere sitter igjen med noen spørsmål må dere bare spørre i kommentarfeltet – så svarer jeg der! Evt om det er noe annet innen reise som dere ønsker et eget innlegg om.

(Jeg må egentlig slutte å blogge om reisene mine generelt, jeg blir jo sjuk i huet og hjertet av savn og lengsel bare jeg SER på tastaturet?)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *