WHY I LOVE MY BLOG

….og hvorfor dere óg burde blogge:

– Friheten til å skrive hva enn jeg vil

– Møtet med mine egne tanker, jeg må sortere dem, stokke om på dem, kjenne på dem og jeg blir knusende klar over hva som foregår i mitt stille sinn til enhver tid når jeg hver dag tenker og saumfarer hodetskallen for å finne noen ord å dele, de dagene ordene ikke ramler ned fra himmelen helt av seg selv. Noen av tankene mine får dere, noen forblir der de først begynte å spinne i utgangspunktet, men selve forholdet jeg får til min egen tankegang og mitt jeg er forferdelig nyttig, sånn ellers i livet óg

– Du skaper deg et navn ved å blogge. Du skaper deg et eget merkevare, som du selger hvordan du vil, til nesten hvem du vil. Det kan være gull verdt å ha et sånt navn, særlig ute i arbeidslivet!

– Hakk i hæl til det forrige punktet: med et navn får du muligheter. Iallfall når du blir «stor nok» eller viktig nok til at folk legger merke til deg. Muligheter til å dra i spennende møter, være med på spennende prosjekter som passer deg og din blogg, muligheter til å bidra – i mine sko har akkurat dét betydd å skrive artikler for aviser og bøker og blader, som debattboken «Sånn er det bare», når vi feiret 100 år med stemmerett for kvinner i Norge. Stolt, vel. Og dere, ikke mist motet. Jeg kapret KLM som samarbeidspartner. JEG, som har 9000 færre blogglesere enn de som anses som Norges største. Allikevel var det meg KLM kontaktet og landet på for et samarbeid. Det jeg prøver å si: lesertall er ikke alt, noen ganger holder det å være deg, å være troverdig, ha et godt forhold til leserne sine, og drive en gjennomført blogg. Jeg har blogget meg inn i så mye rart at jeg ikke tørr å tenke på hvor og hvem jeg ville vært i dag foruten. Ilu bloggen!


Jo, jeg hadde faktisk et Tomahawk-fly med bloggnavnet mitt på, jeg kalte henne kjøttøksa! Hun ble ødelagt og endte opp som 1. lekestativ for barn eller 2. bombemål for F-16. Jeg husker ikke helt hva det ble med det.

– Nettverk. Iallfall i min verden er nettverk alt. Se på meg, jeg sitter og snakker på vegne av store kjeder i Norge, via deres offisielle Facebook og Instagram, uten en cm med utdanning, og jeg var med å skrive manus for et TV-program som ble sendt på riksdekkende TV med ikke så mye som en lillefinger engang med erfaring. Nettverk, sammen med egenskaper, talent og personlighet selvfølgelig, men nettverk er viktig, og med en blogg får du et nettverk på kjøpet, hvis du har lyst til det. Og det har du, hvis du vil åpne dører her i livet!

– Dialogen og tilbakemeldingene, det forholdet jeg får til leserne mine, til dere. Det gir meg så mye! Dere kan snu en grå dag til en lyseblå en på én kommentar og en 4 sekunders Snap, dere sender meg Supermarie-truser dere har sydd på selv (jeg har den enda!) og postkort og brev og oppmuntringer dere har lagt deres egen tid ned i å lage til meg, jeg føler meg så vanvittig heldig som har så mange venninner på Internettet som ønsker mitt beste, som heier på meg og som ER der, uansett hva. Det hadde ikke vært noe blogg og muligheter og nettverk uten dere, og jeg er så glad og jeg skylder dere snart et helt LIV!

– Kreativiteten og det du skaper selv med egne ord og bilder og det er bare din egen fantasi som setter grenser for hva du kan finne på med en blogg.

– Lærdom, for kjære vene så mye en lærer, av HTML, av fototeknikker, av markedsføring og samarbeid og deg selv, ikke minst.

– Muligheten til å scrolle gjennom historien min, jeg hadde ikke husket halvparten noe av det jeg har gjort de siste årene, hadde det ikke vært for at jeg har dokumenert alt for bloggens skyld.

Å blogge fører så mye godt med seg, og for min del har det ikke vært mye negativt, det verste jeg var borti var da militæret prøvde å komme overens med en voksende supermarie.no og sikkerhetsoffiseren bjeffet på meg. Det var det! Hat og mobbing er selvfølgelig en risiko, men helt ærlig – hvor mye har de egentlig på deg? De leser det du skriver, ser et par bilder, men de kjenner deg ikke, og har dermed ikke nok kraft i det de skriver og spinner opp til å rive deg ned. Ikke la deg rive ned! Start en blogg og se hvor det fører deg, det anbefales av så mange sosiale mediefolk og karriere-veiledere, og nå har dere en anbefaling fra meg óg.

Legg igjen bloggen deres i kommentarfeltet hvis dere også blogger, da, jeg vil se hvem dere er! Og fortell meg gjerne hva det er som gjør at du blogger, evt ikke blogger. Blogg, blogg. Bloggæs!

5 kommentarer

 1. Bloggen min lever enda, men har ikke oppdatert på evigheter. Om 2 uker skal jeg til Beijing, så kanskje det blir noen oppdateringer da 😀 Om det er tilgang til wordpress i Kina da ;P
  Du var innom gamlebloggen min for, tja, 5 år siden. Husker det som om det var i går. Knis.

 2. Fabelaktig Marie! Så enig! Jeg har selv endt opp i en jobb (som noe helt annet enn det jeg er utdannet til) utelukkende pga av bloggen. Å drive en blogg kan helt klart åpne opp for nye og spennende muligheter, men ja, det gjelder å ha litt is i magen 😉 Dette er min reiseblogg: https://sekkogsandaler.com/

  1. supermarie

   Det er så sant! Og SÅ kult at du har landet en jobb 😀 Skal sjekke ut bloggen din!

 3. Så bra og inspirerende skrevet! Jeg vet ikke helt hva jeg hadde gjort uten bloggen. Den tar mye tid, men er himla gøy å holde på med. Som en bestevenn man kan dele alt med. XD

  1. supermarie

   Jeg veit?! Vanskelig å se for seg livet uten <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *