I SIMPLY CAN’T

Hjemme. Vasker backpackerlukta ut av klærne, kaster dopapiret i do igjen, går hjem fra Flybussekspressen uten jakke og fryser litt, får lyst til å gi samboeren en klem fordi jeg er så glad for å se henne igjen, og at alt er som før, men dropper det for jeg er ikke et klemmemenneske, men tror hun så at jeg var glad allikevel. Lager taco på en fredagskveld, tar en øl, popper popcorn og lager gløgg med rødvin oppi, forteller om bruddstykker fra reisa, oppdaterer meg på hennes liv, ser på Skavlan og alt er som før.
I dag gjør jeg ingenting, er bare hjemme. Det er så godt å være her igjen, mens Ecuador, som alle andre reiser, føles fjernt både i tid og distanse. Det er så urettferdig mot alle minnene og opplevelsene jeg har der ute i verden, men jeg får liksom ikke tilgang til dem her hjemmefra. Aldri. Uansett hvor dypt inn i mitt eget hode jeg dykker. Det kan beskrives omtrent sånn her:

Jeg sitter bak en skolepult, spør personen foran meg om å få låne en blyant, hun snur seg, rekker blyanten mot meg, men jeg får akkurat ikke tak i den. Jo hardere jeg prøver, jo lenger jeg strekker armen min, jo lenger unna drar hun blyanten, og sånn sitter vi; jeg med et evig behov for blyanten, hun som sørger for at jeg aldri når den. Jeg når den bare når jeg reiser meg opp og henter den selv.
Jeg når bare mine egne reiser, minner og opplevelser når jeg reiser. 

Trøsten er de tusen bildene jeg tok med meg hjem, og pleddet jeg kjøpte på Galápagos, fra kvinnen i en lokal drakt/kjole som satt og gråt så sårt kvelden i forveien. Jeg håper hun har det bedre nå. Døgnrytma mi går det forresten ape med, jeg sovnet på flyet hjem fra Ecuador, såpass mye at jeg var forvirra når jeg våknet og så at det bare var halvannen time igjen til Amsterdam. La meg til vanlig norsk fredagstid, sånn halv tolv-tolv, men sovnet ikke før rundt fire en gang. Glad jeg har en lørdag og søndag å komme meg på. Glad jeg har kjøpt brød og gulost og leverpostei, for nå skal jeg nyte min første norske frokost på to uker. Åh som jeg har savnet brød!

Hva er deres planer i helgen, superstars?

Home again. Washing my clothes out of the backpacker-smell, throwing the toilet paper in the toilet again, walks outside without a jacket and freeze a bit, wanna give my roomie a hug ’cause it’s so nice to see her again, but I don’t ’cause I’m not a hugger, but I think she saw I was happy to be home anyway. Making taco on a Friday night, have a beer, pops the popcorn, making warm christmas drinks with redwine in it, tell my roomie about my travel, getting updated on her life as well, watching TV and everything is as usual. 
Today I’m not doing anything, I’m just being home. It’s good to be back, and Ecuador – as all my other travels – feels far away, in both distance and time. It’s so unfair to my memories and journeys, but they feel unreachable from here. I can’t really get my head around them, no matter how hard I try, it’s like the deeper I dive into my thouhts an memories, the more far away they go. I can only reach my memories and my travels when I’m out traveling. Strange feeling. My comfort is all my pictures I brought home, and the blanket I bought from the crying local lady at Galápagos. I hope she’s alright now. Now I’ll have my very first Norwegian breakfast again. Oh I’ve missed that so!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *