VOLCANO CHICO


Photo: Private, Volcano Chico, Sierra Negra, Galápagos, Ecuador

Jeg var på en annen planet i går! SE, så vakkert! Listen min over «det mest UNIKE stedet jeg har vært i hele mitt liv» begynner å bli pinlig lang, men månen må inn den óg.

Det var en 35$ dyr og 5 timer lang tur jeg bestilte via Caleta Iguana – et rosa hostell borti sandgata her, og det var HELT fantastisk. Vi ble plukket opp 07:15 og kjørt i 45 minutter til der hvor turen vår skulle starte. Den første timen var preget av tykk tåke, kulde og regn, før tåken plutselig lettet mens vi passerte Sierra Negra – det 11 km i diameter store krateret – og på nordsiden av krateret ventet en annen verden oss. Jeg har skrubbsår på haka, som jeg slepte den etter meg i går. Det var så utrolig spesielt! Vi badet i sollys og varme, og med det plutselige krystallklare været åpenbarte også et månelandskap seg foran oss. Rester av et vulkanutbrudd som skjedde for sikkert hundre år siden, og vulkanen sprutet sist i 2005 og lavaen var så fersk (100 år gammel fersk!) at planter enda ikke har kommet til. Varmen fra jordas indre strøk oss over hendene når vi stakk de nedi hullene som var, og guiden vår pekte ut fosser og bølger av stivnet lava, og det var så EKTE. Jeg har aldri sett jorden vår så ekte og rå noen gang!

Hvis dere noen gang skal til Galápagos må dere love meg å ta turen til Chico, denne vulkanen. Selvom turen er relativt tøff (guiden gikk av gårde som en gal, aldri sett maken til tempo – ikke turistvennlig i det hele tatt, haha) er det så uendelig verdt det når du plutselig står der på toppen av en vulkan med glitrende øyne og et smil om munnen.

I visited another planet yesterday. LOOK! It’s so beautiful! My list of places that are «the most unique in the whole wide world» is starting to get ridicilously long, but the moon has to be on it as well. I paid 35$ for a five hour long trip to Sierra Negra and the volcano Chico. I booked through the hostel Caleta Iguana just down the street of sand, as I read online. We got picked up at 07:15 am and drove for 45 minutes out to where the walk was gonna start. The first hour was foggy and wet and cold, until the fog suddenly disappeared while we passed Sierra Negra – an 11 km in diameter long crater – and on the North side of it the sun was all out, the weather was clear and all beautiful. Together with the sun a moon landscape met us on the North side. It was amazing! Remainings of lava from 100 years ago, no plants, all moon look-a-like and the heat of the Earth was to be felt on our hands when we put them down in the many wholes around us. It was so… REAL! I’ve never seen the Earth so real and beautiful and rough before – ever. If you’re ever visiting Galápagos, you have to promise me to take this trip to Chico. Even though the walk is a bit hard, it is so worth it when you’re standing there with the most beautiful part of the Earth in front of you. 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *