ISLA ISABELA


Photo_private, Isla Isabela, Galápagos, Ecuador

Buenos días! Jeg er trygt over på Isabela, en av de andre øynene i Galápagos. Båtturen her var en 2 timer lang oppskrift på sjøsyke, men utrolig nok var det ingen som hang over rekkverket!

Jeg hadde ingen plan da jeg kom hit, men det tok ikke mange skrittene i de sandbelagte gatene her før jeg fant et hostell å legge fra meg tingene mine på. Det er mye billigere å sove her enn på Santa Cruz, her betaler jeg bare 20$ natten! Og godt er det, for her på Galápagos har penger ikke vært annet enn en stort problem. Jeg er snart tom for kontanter, de færreste steder tar kort, og sånn sett har jeg reist til en øy uten å kunne gjøre noe som helst av det som er å se her! Smart trekk, supertjej. Smart trekk… Minibanken på Santa Cruz ville ikke ta kortet mitt, så jeg måtte inn i banken for å ta ut penger, og det gikk jo fint, det, til tross for språkbarrierer, men jeg tenkte ikke på at jeg plutselig skulle over til Isabela der jeg stod, her er det nemlig ingen minibank i det hele tatt, og ikke bank som gir ut penger heller, så de pengene jeg tok ut her om dagen holder ikke helgen gjennom. Jeg lever med andre ord på et stramt, stramt budsjett inntil jeg kommer meg tilbake til fastlandet (eventuelt i banken på Santa Cruz, men den er jo stengt frem til mandag) og får tatt ut mer penger. Det er litt spennende óg, å leve sånn fra hånd til munn, men åh så irriterende når jeg først ER her! Jeg vil jo snorkle, ri tur opp til vulkanen, og svømme med sjøløver!

Jaja, jeg fikk iallfall sett skilpaddene mine i går – SÅ svære! De må nærme seg 150 år! De befant seg en drøy kilometer unna det de kaller sentrum her i Puerto Villamil, og litt lenger bort var en dam vi kunne se ned på, hvor rosa flamingoer stod og spiste. Jeg elsker dyrelivet her! Det er så fantastisk mye rart!

I dag er planen å legge en plan – til en forandring – for hvordan jeg skal løse ingen-penger-problemet. Alternativet er å bruke dagen på å bli blakk, og rømme øya i morgen og komme seg tilbake til fastlandet. Evt leve ENDA strammere, og klare seg på Galápagos helgen gjennom – men det er ikke lett å leve billig her, pengene har tusen potensielle bein å gå på! Den turen jeg tilfeldigvis tok ut til skilpaddene og flamongoene i går? Hostellet tok flere titalls dollar for akkurat den samme. Og en tur til vulkanene er ikke LOV uten guide, så minst halve budsjettet mitt ville jo gått til bare dét. Men dere veit – det ordner seg. Det pleier jo alltid det. Smil!

Buenos días! I’ve safely arrived Isabela Island, one of the other islands in Galápagos. The ride over was a 2 hours long recipe on seasickness, it’s a miracle that no one threw up! I had no plan when I got there, but it didn’t take too many steps into the streets of sand here until I found a hostel to put my things. It’s so much cheaper here than at Santa Cruz, only 20$ a night! Luckily for me, ’cause I’m soon out of cash and there is no bank or ATM at this island. Such a bummer to get here without money haha…. The ATM at Santa Cruz wouldn’t take my card either, so I had to take out money from the bank – and that worked out, even though we didn’t speak the same language the bank and I, but I didn’t think about my upcoming travel to Isabela when I withdraw, so now I’m running short. It’s really frustrating, I wanted to snorkle and to swim with sea lions and to ride to the vulcano! But I guess I won’t be able to do all that without cash…. That’s the price to pay for no planning at all, I guess, haha. At least I got to see my turtles yesterday! They were HUGE! They must be around 150 years old. I found them a long kilometer out from the downtown here, and another 300 meters further I could find some beautiful flamingos having dinner. I just love the animals here – amazing creatures! Now the plan is to plan the next days. A plan without money, that’ll be intersting in this money-eating-place!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *