Las Peñas


PH_Private, Las Penas, Guayaquil, Ecuador

Hva skulle jeg GJORT uten dere på tur? Dere er så løsningsorienterte! Takket være Sylvia fant jeg ut at ledningen til kameraladeren min passet i sølvepleladeren, og den nye kontakten fra kameraladeren passet igjen i adapteren, så nå lader den som bare dét. Bloggen får leve!

I går, etter å ha flyttet fra hotell til hostell og lagt fra meg tingene mine der, dro jeg til Las Peñas, stedet hvor selve byen Guayaquil ble født. Gatene der var så flotte og fargerike, og de snor seg oppover fjellet – Santa Ana Hill, helt opp til fyrtårnet og kapellet. Turen opp dit er en 444 trappetrinn lang tur i vakre nabolag, og det som møter deg på toppen er en helt nydelig utsikt utover hele byen, og med restauranter, barer og små butikker rundt i de trange trappegatene. Det var SÅ SJUKT VARMT, men SÅ verdt det, å karre seg opp de hundrevis av trappene, og de fargerike husene nedenfor kunne jeg viet en hel dag til bare å se på, de gjør meg så glad! Minnet meg litt om favelaen jeg så i Salvador i Brasil, bare at husene var litt større og så litt mer solide ut her, om fattigdommen er like stor vet jeg ikke, men jeg har hørt at jo høyere opp en bor på slike steder, jo fattigere er du. En stor kontrast til vesten og hjemme, hvor det er om å gjøre å komme seg på toppen av et eller annet – med utsikt og hus på orkesterplass, da er du skikkelig rik.

Med gelebein gikk jeg ned fra Santa Ana Hill etter en øl og en pustepause, og vendte nesen mot Malecón – promenaden langs Guayas River. Langs elva kan du se parker, monumenter og lekeplasser, og det var et yrende liv der i går! Så mye mennesker, og de smiler og vinker og jeg føler meg veldig unik her jeg går med mitt blonde åsyn. Hvor ER alle turistene? Bortsett fra amerikanske pensjonister, de ser ut til å elske Guayaquil.

Jeg gikk hele strekningen langs elva, som er noen kilometer, før jeg svingte opp hovedgata 9 de Octubre, og gikk hele veien hjem til hostellet igjen. Sovnet tidlig igjen, og våknet i dag rundt klokka seks. Igjen. Døgnvill til den dagen jeg drar, vel.

Pics from yesterday’s trip til Las Penas and Santa Ana Hill, a beautiful and colorful area in Guayaquil. In fact this was the place Guayaquil was born – the city’s base from the very start. A 444 steps walk brings you to the top of Santa Ana Hill – where you get a wonderful overview over the whole city. SO HOT while walking, but so worth it when you reach the top. After the colorful experience, I went down to Malecón – the promonade along the Guaya River. It was a couple of km long, and filled with people, with parks, playgrounds and momuments. I went to the end, and then I turned up the main street – 9 de Octubre, and went back to the hostel I moved into yesterday. I went early to bed, and woke up at 6 today aswell. I’ll be jetlagged to the day I leave, I am sure!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *