HAPPY HOME


….juli, august, SEPTEMBER! Første måned med R i, og som lita betydde det at mamma skulle finne frem tran igjen, og tvinge det i meg med skje, til høye protesthyl og sjuke grimaser. Det er nesten så jeg savner det lille motbydelige ritualet vi hadde gående der.

Høsten er bare spebarnet enda, men åh så vakker han er allerede, og for en entré! Med sol og deilig bris og jeg våknet så glad og gikk til kontoret uten jakke. Jeg går med nesa i sky og smiler og bare venter på at bladene over meg skal farges gule, orange og røde og så i brun og falle ned på bakken slik at jeg sklir på dem og faller pladask, med roser i kinnene og bankende hjerte og lungene fylt av krystallklar luft. Den første dagen i måneden med R i har jeg brukt der hvor tranen og vi skapte minnene, hjemme i barndomshjemmet hos støvet*, og katten. Hjem til deilig hjemmelaget mammamiddag igjen, og til en pappa som spør hvordan studiene går. I min verden kommer lykken i små glimt, og korte øyeblikk, og akkurat dét der på kjøkkenet var et sånt. Mamma stod ved kjelene og smilte, og solen skinte i høsten utenfor kjøkkenvinduet, og pappa spurte hvordan studiene går. Det øyeblikket skal jeg varme meg på gjennom alle månedene med R i seg. For sist vi tre var samlet, var det rundt en sykeseng.

Hva tenker dere om høsten? Hurra eller not so much?

*mamma og pappa

September! I love the Autumn, and it started out so beautifully, with sun and a clear breeze and I’m just walking around smiling, waiting for the leaves to become red, orange, yellow and brown and then fall down so it gets slippery and I’ll fall head over heels down to the ground with roses in my cheeks and a beating heart. I spent the first day of September home at my parents place, with lovley homemade dinner and a dad that asked how my studies are. In my world the happiness comes in small glimpse, and that was one of them. My mom smiling by the pans, and the sun shining outside the kitchen windows, and my dad asking how my studies are. That’s a moment that’ll keep me warm all Autumn. ‘Cause last time the three of us were together, were in the hospital.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *