FINDING STRANGERS

Noe av det beste i livet er å vandre gatelangs for seg selv med et tankespinn i nord, sør, øst og vest.

I dag passerte jeg vakre hus og steder i nabolaget som jeg aldri har oppdaget før, og jeg observerte menneskene rundt meg og tenkte i mitt stille sinn at hvis de bare hadde snakket et språk jeg ikke forstod, hadde bildet vært perfekt.
Og med dét stilnet rastløsheten.
Jeg ga de et annet språk, og plutselig så jeg alt rundt meg i et annet lys, med et annet blikk, gatene fikk farger og tilværelsen min blomstret, jeg så omgivelsene klarere og likegyldigheten til det rundt meg forsvant med det norske språk. Helt til jeg rundet hjørnet, og var tilbake i Oslo.

Det er så rart, at det skal så lite til. For meg er Oslo en helt ny by. En labyrint av strøk og gater hvor jeg aldri har satt føttene mine før, et hav av nye inntrykk, impulser, mennesker og opplevelser, hele spekteret av hva jeg søker etter ute på reisene mine, men allikevel lindres ikke reisefeberen, ikke med én grad. For når menneskene rundt meg snakker her – forstår jeg dem.

Jeg ER så rastløs for tiden, og jeg blar frem og tilbake i kalenderen min hver eneste dag for å finne smutthull hvor det kan passe med en reise mellom jobb, studier og forpliktelser her hjemme. Nå ser det endelig ut til å gå opp en slags kabal, og jeg gleder meg til å la KLM feie meg over ende og ta meg med til et fremmed nabolag hvor jeg ikke forstår et ord.

I’m so wanderlust I could die. I’m studying my calendar everyday to find a free spot where I can fill up with travels and adventures. Can’t wait to get away with my blog’s boyfriend KLM, to a street where I don’t know the language nor the faces.

6 kommentarer

 1. Åh, det å gå i nye byer i nye fremmende land hvor språket er annerledes og kulturen likeså – det er ganske så fantastisk det. Det å hele tiden bli overrasket og kjenne nysgjerrigheten pirre innvendig, det bidrar til at man føler at man virkelig lever.

  Blir spennende å høre hvor stålfuglen brings you next!

 2. Da er vi to! Søker opp fly og hotell verden rundt hver eneste dag, og jeg letter nesten bare ved tanken på å få reise igjen. Aner bare ikke hvor jeg vil lande først, så mange nydelige steder å oppleve..

 3. Samme her! Har virkelig bare lyst til at pakke min taske, sige ‘hej hej’ til folk og så smutte væk for en stund og opleve noget nyt. Overvejer nogle gange om man skulle prøve bare at rejse rundt i Scandinavien/de nordiske lande og virkelig se, hvad der gemmer sig her – det er jo nærmest for dårligt, at jeg aldrig har været i Sverige eller Norge -_-

 4. Therese

  Ja det er mange skjulte perler i Oslo, hvis man bare beveger seg litt vekk fra turistgryta. Jeg har bodd her hele livet og kan fortsatt oppdage skjulte skatter! 🙂

 5. Du skriver så flott!
  Reisefeberen bobler i blodet mitt også. Vil bare ut, ut, ut!

 6. Savner å stå på reisefoten, jeg også. Er så mye å oppdage der ute. Føler jeg bare står fast her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *