WHILE WAITING FOR THE BUS


ph_priv, Copenhagen, Denmark

København, København, København. Det er alltid en glede og SÅ deilig å være norsk i Danmark. En førti minutters togtur fra den fine danske familien (som jeg savner – allerede), og jeg ramler inn i de deilige gatene i Danmarks hovedstad igjen, spiser en bedre middag på Atlas bar – igjen, og rusler rundt så mye jeg rekker før reisen går videre mot Tyskland. Det går en direktebuss fra like borti gata her, og til Berlin, som tar sju timer og koster 350 danske kroner inkludert ferje. Og fra Berlin og hjem til Oslo fant jeg flybilletter for bare en halv tusenlapp, så det er nesten billigere å hoppe innom et par ekstra land når en først skal vende nesa hjemover igjen etter en tur. Jeg har aldri vært i Tyskland, jeg, så jeg smiler fra øre til øre og gleder meg til å komme hjem til skrapekartet!

Nå skal jeg ut og se meg om i Christiania, som jeg har hørt så mye om. Hvis dere har vært i Berlin og har noen fine tips å komme med (unntatt muren og TV-tårnet, det står allerede på lista mi) – slå dere løs i kommentarfeltet! Så skrives vi plutselig!

Copenhagen, Copenhagen, Copenhagen. It’s always a pleasure and I love being Norwegian in Denmark (it’s a Norwegian saying….). 40 minutes by train, from the family I lived with during Roskilde festival, and I’m walking around in the streets of the capital of Denmark again, having a better dinner at Atlas Bar, again, and I’m trying to explore as much as I can before the show must go on – to Germany. It’s a bus leaving tomorro, costs only 350 DKK and takes about 7 hours and that includes the ferry. And from Berlin and home to Oslo I found a flight that costs 500 NOK (about 50 Euro), so it’s actually cheaper to visit a couple of extra countries before you go home from a place haha. I’ve never been to Germany, so I don’t mind! My Scratchmap won’t mind either.

I’m off, have to see Christiania before I leave. If you’ve ever been to Berlin and got some tips for me, where to go, what to do, where to eat – feel free to tell me in the meantime! And I’ll see you later!

12 kommentarer

 1. Stemningsfulle bilder!
  Har så lyst å besøke både Berlin og København en gang. Alle snakker så fint om byene. God tur videre! Gleder meg til å se flere bilder! 😀

 2. En veldig god restaurant er Transit, søk det opp. Knallgod mat, har lyst til å reise tilbake til Berlin bare for å spise der og det sier jo litt 🙂 Lurt å bestille bord, for det er ganske populært. Asiatisk tapas. Hatt tid til å se på mailen min?

  Marie svarer: Takk for tips! Hmm, jeg kan ikke se at jeg har fått noen mail – sendte du til blogg@supermarie.net?

 3. God tur til Tyskland, Marie! Digger at du kaster deg på slike muligheter og får til å oppleve så ufattelig mye for litt mindre penger. Hadde forøvrig vært veldig kjekt med et innlegg med tips om Marokko.

 4. Åh, nå gleder jeg meg bare enda mer til jeg lander i København (Om kun 9 timer!!!) Jeg har vært i Berlin men jeg hadde bare en dag der, så fikk ikke gjort så mye, men vi var innom minnesmerket for de døde jødene fra andre verdenskrig, dit bør du dra! Du bør også ta turen innom Brandenburger Tor 🙂

 5. Ikke sikker på om det er i Berlin sånn eksakt, men Unter Den Linden er en helt magisk gate man nesten bare må få med seg en gang!

 6. Gå rundt om kring kreuzberg, kjempefint område med koselige gater og kafeer! Og området rundt kastanienallee er veldig fint, der er det en kafé som heter kauf dich glucklich som har utrolig gode vafler og koselig atmosfære:)

 7. Jeg har vært i Berlin to ganger! Du kan besøke Stasi-fengselet hvis du vil høre litt historie, men jeg fikk en ganske kjedelig guide, så jeg synes hvertfall det var ganske lite å se der. Ellers er det bare å gå rundt i byen, du oppdager mange fine steder ved å ta en går! Jeg likte veldig godt det historiske museumet, men her må du beregne mange timer – for dette er gigantisk! Ellers er det mye bra shopping 🙂 God tur!!

 8. Went to Berlin this summer, the television tower is amazing at night! I loved Berlin, the people are nice, it feels save and it’s a very relaxed city! Hope you enjoy this city as much as I did!

 9. Jeg er ikke mange byer som kan måle seg med København. Jeg bare elsker gatene, murhusene, folkene. Og Tivoli. Kos deg masse i Berlin, som også er veldig flott! Har faktisk vært der to ganger før, men bare et par dager hver gang, så det er dessverre ikke så mye mer enn det obligatoriske jeg har sett.

 10. Cheekpoint Charlie må du få med deg :-). Du kan visst få stempel i passet tror jeg der, jeg hadde det ikke med da, men så noen fikk det. Det er en hop on hop of buss som går forbi der. Elsker de bussene 🙂
  Jeg var der i fjor på Meat Loaf konsert, så det var jovedmålet mitt.
  Varm sommerklem fra herlige Hellas (øyhopping) til deg Marie!

 11. Hei! Du må dra til Mustafas Gemuse Kebap. Ja det høres shady ut, men vi kjørte forbi der en gang og det var kø rundt kvartalet, så vi bestemte oss for å dra dit senere på natten, og herregud, det er noe av det beste jeg har smakt. Google det ser du hvor sjuuuk den kebaben er.
  Adresen er Mehringdamm 32, 10961 Berlin
  Ellers anbefaler jeg å dra til Watergate (klubb) og danse helt til sola står opp og du kan se solnedgangen over elva, magisk.

  Hvis du skulle finne på å dra innom et ekstra land, noe som i hvert fall anbefales hvis Nederland kommer til VM-finalen i kveld, så går det tog til Amsterdam fra Berlin for en billig penge. Jeg er her nå, og kan hoste heh. 🙂 Kos deg masse i Berlin!!

 12. Spis sushi, om du liker det. Billig og bra. Sjekk tripadvisor for tips (etter å ha jaktet på spøkelsesresturanter på interrail er det alltid kjekt å velge steder som eksisterer). Ellers er jeg enig i Kreuzberg anbefalingen, også likte jeg veldig godt både museet ved Check point Charlie og nasjonal museet/historiske museet. Er det fint vær fin deg en park og ha piknik. Kos deg i Berlin

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *