ROARSKILDE


ph_priv, Roskilde, Denmark

Jeg kommer ikke over at de har oppkalt en hel BY etter Roskilde-festivalen! :-)))) Hvor kult!

I går dro vi innom festivalområdet for å sjekke inn og få på oss de o’ store armbånda, før vi kjørte ned til Roskilde sentrum for en liten sightseeing, og der hadde ALT blitt orange i anledning festival. Selv vannet i fontenen, og det danske flagg! Vi gikk nedover gågaten og til torget for et glass brus i sola, før vi sløyfet rundt domkirken som ligger på UNESCOs Verdensarvliste og har samme status som Nidarosdomen har for oss nordmenn, utrolig flott og litt kaos med alle stilartene samlet i ett bygg, og så innom Roskilde Pæle, det gule, før vi trillet videre ned til havnen for en is ved vannet. I alle år har jeg hørt om Roskilde, men bare fordi festivalen går der, og det var så fint å se litt av byen bak navnet også. Den var så liten og så hyggelig, og den fortjener mer oppmerksomhet enn «bare» for musikken og festivallivet!

På kvelden fikk jeg løpt en halvtime i de danske skoger, før vi grillet og snakket om liv, død, religion og jobb til en snau time over midnatt. I morgen starter selve festivalen, og jeg gleder meg herfra til månen og tilbake igjen!

I can’t believe they’ve named a wholy city after the Roskilde festival! :-))) How cool! (Haha just kidding, but whenever I hear about Roskilde, it’s because of the festival – so it almost feels like it) Yesterday we went down to the area to check-in before we went down to the city where EVERYTHING had turned orange because of the festival. Even the water in the fountain and the Dannish flag! We walked down the street till the square where we had a soda, before we went for a walk around the church – so pretty, and special with all it’s styles gathered in one building, and then we went down to the dock to get an ice cream and a view. In all these years I’ve heard so much about Roskilde, it was about time to see the city behind it all! It was so small and cozy and it deserve more attention than only for the festival. In the evening I went for a run in the Dannish forrest before we had a bbq follow by a conversation till midnight, about life, death, work and religion. Tomorrow the festival is finally on, and I’m so excited to finally get to see what the fuzz is all about!

6 kommentarer

  1. Åhh kos deg masse på festivalen! Ta en ekstra blåmænd for meg<3

  2. Høres ut som ekte sommer!

  3. Flytter til København om et år, og da skal definitivt Roskilde besøkes. Ikke festivalen, men byen altså. Det ser virkelig fantastisk ut. Håper du koser deg masse 🙂

  4. Kos dæ masse! 😀

  5. Såå herlige bilder 😀 Kos deg masse!

  6. Flotte bilder! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *