IT’S HAPPENING


sweater from modekungen.com (sponsored product)

Fikk en drittdeilig genser fra Modekungen i posten her om dagen (sponset ja, men ærlig talt), den ligger og koser rundt kroppen min as we write og jeg kunne BODD i den, men akkurat nå er den bare en kveldsbolig jeg kryper inn i etter solnedgang, for om dagen er det sommer og en sånn genser blir for varmt.

Jeg har kost meg ute i sola i hele dag, jeg, og pusset først ett bord som jeg fant i kjelleren og trodde jeg ville ha til skrivebord oppe i etasjen min, men så fant mamma et bedre bord i uthuset, et som balanserte alle malingspannene og kannene med white spirit (jeg ante ikke at det ikke finnes et norsk ord for dét),  så da var det inn igjen med det første bordet som jeg la ned et par timer i til å begynne med, og ut med det andre og pusse og vaske ned det óg. Det er fortsatt slitt og ser gammelt ut, men jeg elsker den stilen og møbelet har så mye mer sjel, da, som tanta mi understreket da hun kom opp for å se på det mesterverket av et kontor jeg har satt sammen, og hun husket det bordet fra da hun selv bodde her i huset som lita. Da elsket jeg det nye kontoret mitt enda litt til.

Jeg duller med den nyoppussa etasjen min i barndomshjemmet hver gang jeg er hjemme, og det er så koselig, og så gøy å se hvordan stilen min har blitt interiørmessig med tiden som har gått og alt jeg har sett, men i dag var det litt vemodig óg, og tiden stoppet litt opp der jeg stod. For omtrent før jeg har rukket å dulle ferdig, skal jeg flytte, og i dag fikk jeg vite hvor – og når. Jeg kom for seint til visningen i går, men utleieren var så snill og ventet på meg, og jeg må ha vært verdt å vente på, for i dag ringte han og gratulerte oss med leilighet i Oslo. Jeg har fått min aller første selvstendige adresse (utenfor en militærleir, vel og merke), min aller første leilighet, og det kjennes så himla fantastisk, og også litt rart. Det er som om jeg sitter foran en uskrevet bok og skal begynne å skrive første kapittel, uten å ha ordene klart for meg. «Spennende» må vel bli det aller første.

Gratulerer, Marie. Oslo it is!

I recieved this lovley sweater from Modekungen the other day, sponsored but honest words – I love it. I could’ve moved in but right not it’s just a night time place to stay, ’cause during the day it’s summer and way too hot for sweaters like this one.

Anyways I’ve been out in the sun all day, trying to fix a table for my home office. First a smaller one, which I spent hours trying to fix it and make it clean, then my mom found another one, a better one, so then I just had to put the first one inside the loft again and start washing and brushing the other one instead. It still looks a bit old and used but I love that about furnitures, it makes souls to them, like they have a story – and they do. This one used to be in the house when my dad and his sister were small and had their childhood here. My aunt told me that when she came up the stairs to look at my new home office, and that made me love my new home office even more. I love walking around making my 2nd floor look good after the renovate, but today it was a bit sad as well. ‘Cause I won’t even be finnished with this one before I’m moving out, and today I got the date – and the address. I was in Oslo to look at an apartment yesterday, arrived too late even but the owner was a kind man, waited for me and somehow I was worth waiting for ’cause today he called me and congratulated me with an apartment in Oslo. I’ve got my very first place to stay (I’m renting, though, but even that is big to me), my very first adress (well, outside of a military base at least) and it feels so fantastic – and a bit weird as well. It’s like I’m sitting in front of a blank notebook, ready to write the first chapter but without any words to start it with. I think the first one has to be: «Exciting», ’cause it really is.

Congratulations, Marie. Oslo it is!

14 kommentarer

 1. Gratulerer!! 🙂

 2. The sweater looks fantastic. Did you get the grey or the pink one. I love both colors but the grey is just a bit more subtle and natural which is just my thing.

  http://blackwhitevivid.com

  Marie svarer: It really is! I’ve got the grey one – love the colour!

 3. Så fint bordet ble! Det blir så fort stilig når man mikser gamle møbler med moderne.
  Genseren så vanvittig myk ut!!

 4. Så spennende at du har fått deg leilighet, du skal studere ja? 😀 Jeg får snart min første leilighet og æh, gleder meg!

 5. Du er så flink til å sette ord på ting. Lykke til med ny leilighet 🙂

 6. Gratulerer! Egen adresse er stas. Det er så kult at du flytter til Tigerstaden! (Særlig med tanke på leoparden, hihi.) Tipper du kommer til å stortrives her!

 7. Grattis med leilighet. Jeg er superspent på hvilken bydel du skal bo i- om du vil fortelle det. Også spent på se mere av ditt interiør etterhvert, det er en spirende stadig økende interesse skjønner jeg. Kjempefint bord. Elsker gjenbruk!

 8. Gratulerer! 🙂 Det blir spennende, sikkert mest for deg, men også å få lov å følge deg på bloggen når du flytter 😀

 9. Det er så herleg å innrede med gamle møbler, helst noko arva, det blir ekstra fint!
  Gratulerer med leiligheit! Akkurat kjøpt meg eigen sjølv, snart flytting, det er spennande!

 10. Gratulerer med leilighet, Marie 🙂 Det er ikke bare, bare å få tak over hodet i hovedstaden. Godt du går frem som et eksempel på at ja det er mulig! 😉

 11. Gratulerer så mye! Masse spennende foran deg med ny bosted 😀

 12. Gratulerer! Det høres så stas ut (og skummelt, selvfølgelig) å få seg sitt eget sted, men åh som jeg også vil. Lei av mas og tjas hjemmefra og klar for å fly ut av reiret på egenhånd. Snart, veldig snart.

 13. Da snakkes vi vel i Oslo til høste, da? hihi

 14. Gratulerer med leilighet og egen adresse, det er stort!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *