@ MACARENA’S

Jeg tror jeg snart har prøvd ut det meste av måter å bo på når en er ute og reiser, og ingenting er likt noe annet. Couchsurfing, hoteller, hosteller, denne gangen, i Barcelona, testet vi ut Airbnb, et konsept hvor en leier et rom eller en leilighet eller et slott eller et telt av de lokale rundt omkring i verden – det er nesten som couchsurfing, bare at hosten din ikke er hjemme når du bor der.

Enten det er for en leilighet for en natt, et slott for en uke eller en villa for en måned, Airbnb får folk sammen i unike reiseopplevelser, til hvilken som helst pris, i flere enn 34 000 byer og 190 land. Og med kundeservice i verdensklasse og et voksende nettverk av brukere, er Airbnb den enkleste måten for folk å tjene på ekstra plass de har til overs og vise det til millioner av folk som kan se det. (kilde airbnb.no)

Vi fant en utrolig søt leilighet i en gate like bak La Rambla, hovedgaten, og med metro rett rundt hjørnet, og gode tapas-resturanter og et supermarked og vi hadde det som plommen i egget!
Vi kom frem til Barcelona sent på kvelden, fikk hjelp av tre snille spanjoler fra flybussen til å finne rett gate og rett nummer, ringte på og der kom søte Macarena (hun som eide leiligheta) sprettende ut og tok oss i mot. Hun hjalp oss opp alle trappene med bagasjen, ga oss nøkkel, forklarte oss hvordan ting fungerte (Internett, at vi kunne bruke alt som var i leiligheten – selv klærne hennes haha) og så forsvant hun igjen. Så lett som bare dét! Vi betalte rundt 400 kr pr natt, men det finnes enda billigere alternativer enn det óg. Det var stor stas å kunne bo som de lokale, det gir en helt annen følelse og opplevelse av reisen enn ved å bo på hotell en hel uke. Anbefales virkelig!

____________
I think I’ve tried almost everything when it comes to ways to live when you’re traveling, and nothing is alike. This time, in Barcelona, we tried out Airbnb, a concept where you’re renting someone’s room, apartment, castle or whatever you like – all around the world, it’s almost like couchsurfing, but your host is not around when you’re staying there.

We found a cute loft in a street right behind La Rambla, the main street in Barcelona, and with the metro right around the corner and with good tapas resturants and a supermarket and we couldn’t have had it better! 
We arrived Barcelona late at night, three kind Spaniards from the Airport Shuttle bus showed us the right street and the right number and then Macarena, the girl who owned the loft, came smiling out to greet us. She gave us the key, explained how things worked in the apartment, told us that we could use everything that was in the apartment, and then she left. So easy! We paid around 400 NOK (40 EUR) a night, but you can find even cheaper alternatives. It was such a cool thing – living like the locals, it gives a whole other feeling and experience when you’re traveling rather than staying in a hotel the whole week. I absolutley recommend airbnb!

6 kommentarer

 1. I love airbnb. I use it myself when traveling but I am also a host. I have met so many amazing people through this platform and you really get an insight into local culture.

  http://blackwhitevivid.com

 2. så stilig konsept, og supersøt leilighet!

  http://www.thestylishcupcake.blogspot.com

 3. Så utrolig praktisk! Har lyst til å prøve det en gang! Virker som du har vært heldig med alle dine valg av bosted hos private, unntatt han ene i Brasil, sant?

  Marie svarer: Ja, han er eneste unntak! Jeg har vært utrolig heldig!

 4. Det virkar utruleg kult! Må prøve det ut ein gong 🙂

 5. Så søt leilighet! Det så virkelig koselig ut! Har alltid hatt lyst til å besøke Barcelona en gang! Det ser så flott ut! 🙂

 6. Sweet Jesus så fint! Så flott!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *