BARCELONA


ph_priv, Barcelona, Spain

Hola! Barcelona er så FLOTT! Vi har busset oss gjennom hele den første dagen, de her hop-on hop-off-bussene som går i all verdens storbyer. Jeg fikk sansen for dem da jeg var på Malta, selvom du sitter der i setet ditt med kameraet rundt halsen og føler at du har runda hele turismen, så er det en fin måte å få oversikt over byen på, sånn at du vet mer hvor og hva du vil se de andre dagene du er der. Vi busset både i øst og vest, og hoppet bare av for lunsj og for å se nærmere på La Sagrada Familia (nest siste bilde), en basilika av den kjente spanske arkitekten Antoni Gaoudi, det er forresten den rareste bygningen jeg har sett i hele mitt liv. Utrolig spesiell! Og vakker – på sin egen måte.

Når klokken nærmet seg sju hoppet vi av ved La Rambla, hovedgågata, stakk innom et supermarket og kjøpte inn middagen for i kveld og kom oss tilbake til leiligheta akkurat i tide for tidenes lyn- og tordenshow. Herregud, det KLIKKER der ute! Uværet raser rundt oss enda, og vi sitter på madrassen vår på gulvet i halvmørket og hopper og tisser på oss anhver gang. Tor med hammeren gone mad! Jeg hater han!

Hola! Barcelona is so georgeous! We’ve been on the bus all day, those hop-on hop-off buses you can see in big cities all over the world. I kind of enjoy them, even though you’re sitting there in your seat – feeling you’ve won the whole tourism concept, but it’s such a good way to get a overview of the city you’re in, and to find places that you wanna see more of and go back to later during your visit. We took the bus east and west and got off only twice – one for lunch, and one for La Sagrada Familia (the second last pic) – a basilica designed by the Spannish arcitechture Anotni Gaoudi, it is one of the weirdest buildings I’ve ever seen. So unique! And beautiful – in it’s own way.

When the clock turned about seven we got off the bus at La Rambla, the main street, went to a supermarket to buy tonight’s dinner and got back to the appartment just in time for the biggest lightning and thunder-show I’ve ever seen. No wait. Brazil won that one, but this is still CRAZY. We’re sitting on our madress at the floor, jumping and peeing on us every time it flashes. Oh god I hate thunderstorms!

11 kommentarer

 1. Anbefaler å gå inn i la sagrada familia, en helt unik opplevelse! Stillheten, mosaikkvinduene, de naturinspirerte detaljene… Helt fantastisk. Du/dere(?) bør også ta en tur på Camp Nou, Barcelonas hjemmestadion. Fotball er så utrolig viktig for spanjoler og det får man virkelig innrykk av der. Å gå inn på stadion gjennom spillerinngangen ga meg nesten tårer i øynene, men jeg er litt lettrørt av meg da, hehe.

  Barcelona er uansett en fantastisk by, en av mine favoritt-storbyer. Ønsker meg tilbake dit, nyt tiden!

 2. Monica Serina

  Ser på bildene dine og ser egentlig tilbake på min egen dag! Barcelona er helt fantastisk, er her selv akkurat nå! Jeg elsker denne byen allerede – vakker!
  Men det tordenværet synst jeg ikke noe om, slo ned rett foran meg i stad! Godt det har gitt seg 🙂
  Kos deg masse videre i Barcelona – nyt byen og fortsett å ta flere nydelige bilder!

 3. Margrete Strømsvåg

  Wow, det var litt av en bygning!

 4. Ankommer Barca i morgen kveld, får håpe været har bedret seg innen den tid, kanskje jeg ser deg før jeg drar videre?:O 🙂
  Sahara bildene under her var nydelige!

 5. Eg har ikkje vore innpå bloggen din på kjempelenge, så no hadde eg masse å bla gjennom 😀
  Du er SÅ flink til å ta bilder og skrive, og du blir jo berre bedre og bedre!
  Kan eg spørre om desse bildene er tatt med ei spesiell linse/effekt på kamera? Det var iallfall dødskult! Kos deg masse videre på tur! 🙂 Frå no av skal eg inn og sjekke bloggen din kvar dag!

 6. Barcelona <3 En av byene jeg SKAL reise til. Har hørt så mye fint om byen, og må dra dit snart. Jeg leste om dette tordenværet, håper det gir seg til vi skal kjøre nedover Europa på søndag 🙂
  Ha en fin tur 🙂

 7. Så glad for å høre det er flere som tok den turistbussen i Barcelona. Det var en flott runde og særlig når du ikke har så mye tid til overs. Jeg har vært i Barcelona to ganger, men begge gangene har det vært et opphold på ikke mer enn 24 timer, hehe.

 8. Marianne

  Hva slags kamera bruker du på reisene dine?

 9. Hei ! Det kan hende du har skrivd om det før .. men jeg bare lurer på om du sparer opp mye penger før du drar på alle disse reisene ? 🙂

 10. Så fine bilder du tar, Marie

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *