AGADIR

Da vi hadde lagt Kardemomme by, Essaouira, bak oss, dro vi videre til Agadir.

Agadir var som sagt ikke noe for meg, med gigantiske resorter, norsktalende bartendere på grunn av all turismen som var der, og bygningene var så moderne – det var ingenting som fortalte meg at jeg fremdeles var i Marokko, og det kunne like godt ha vært et og annet charterland nede i Syden. Etter å ha blitt slått over ende av vakre Marrakech og Essaouira måtte det nesten bli sånn, det var dårlig gjort å være den neste byen på lista, det er som å hoppe etter Wirkola.

Men helt bortkastet skal jeg ikke si at Agadir var heller. Herregud, vi hadde det jo fint! Vi slo oss ned på Blances, en lounge hvor vi tok noen øl og lyttet til live-musikk fremført av en skikkelig lokalhelt. Han var så kul! Deretter fant vi veien til Sky Lounge, en shisha-bar nede på marinaen. Senere ble vi fortalt at den plassen var selve hovedstaden for de prostituerte, haha! Det kan ha vært derfor vi ble plassert så diskré nederst i et hjørne da vi kom, og det kan kanskje forklare hvorfor det var pupper og rumper og lår overalt – en stor kontrast til hvor påkledd og konservative jentene var ellers ute i gatene. Interessant opplevelse. Og musikken var dødsspesiell, det var som vestlig nattklubbmusikk – bare på arabisk. Det satte stemningen, virkelig, og vi ble stort sett bare sittende som fluer på veggen mens vi inhalerte vannpipe med smak av mint.

Da vi ruslet hjem igjen mot hotellet ble vi ropt etter og biler stoppet og gutter ropte og de sirklet som sultne haier, jeg bare himlet med øynene av det nå som vi var tre jenter, men hadde jeg gått der alene hadde jeg seriøst tisset på meg. Hvor i sin villeste fantasi får de for seg at det er sjarmerende å være så skremmende intens?

Vi reiste videre fra Agadir allerede tidlig neste morgen, og satte nesen mot…… SAHARA!

After Essaouira, we went to Agadir. As I’ve told you before – that city was not for me, with it’s huge resports, Norwegian-speaking bartender because of all the tourism, the buildings were so modern and it was nothing there to tell me that I still was in Morocco, it could have been any other charter destination in the world. After such beautiful citites as Essaouira and Marrakech it simply just had to be like this – it’s like jumping after Wirkola, so unfair haha. Well, I have to say that it wasn’t a total miss going to Agadir either. We did have a good time! We went to Blances for some beers, and got nice live music by a local hero (he was SO cool!). After that we went to Sky Lounge down at the marina, a shisha bar. Later we was told that this was the capital of prostitution haha. That might have been the reason why they placed us down in a corner and why it was boos and ties and ass all over the place, a huge contrast to the conservative and fully dressed girls that are out in the streets of Morocco. Haha. Interesting experience! And the music was so funny, it was like nightclub music as we play at home in Europa, but with arabic lyrics and touch. It really put the mood and atmosphere, and we sat there watching ’em as flies on the wall while we inhaled the shisha with taste of mint. Yum! 

When we walked back to our hotel the guys was so intense. Yelling after us, followed us, circled around as hungry sharks – if I was there alone I would have been so freaked out, and so scared. Where in their wildest fantasy do they find it charming to be that intense?!

We left Agadir the next morning, and turned our noses towards…. SAHARA!

1 kommentar

  1. Najse busker! Og interessant historie. Nei, det er ikke sånne plasser som er de aller mest spennende!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *