ARRIVING ESSAOUIRA


ph__priv, Essaouira, Morocco

Kjøreturen fra Marrakesh til Essaouira tok rundt tre timer. Byen vi kom frem til blåste oss nesten overende i det vi steg ut av bilen, så. himla. mye. vind! Vi sjekket inn på Riad Zahra, hev fra oss bagasjen, kledde på oss det vi hadde av klær og ruslet ned til stranden. Det ser kanskje idyllisk ut, men virkeligheten er at sandkornene pisket, vinden rev tårene løs fra øynene mine, jeg tygget sand hele kvelden og på sofaen der kan dere se hvor mye sand som blåste rundt og la seg som en krans rundt kameraet mitt der det en gang lå. Vi bestilte noen lokale øl, Casablanca og Flag Speciale, og tok en pizza, krydret med sandkorn det óg. Haha! Det var en litt krampaktig hygge med all den sanden, og den kjølige vinden, men jeg hadde det så fint allikevel, med en slående vakker solnedgang, og live-musikk og vi ble sittende helt til solen for lengst hadde gått ned i havet.

Gitaristen kom bort for en skål, og tipset oss om et utested, Chrysalis, så vi hoppet etterhvert i en taxi (kostet bare 8 dirham om kvelden, og 7 på dagtid!) og dro dit. Det var et merkelig sted, utestedet var fylt med menn som drakk vann (religionen, vet dere) og enda mer livemusikk og dansegulvet minnet meg om Danskebåten med utlendinger med en gjennomsnittsalder på 50 år. Et av parene der trollbandt meg allikevel, de så ut som de hadde vært sammen for alltid og de danset som om ingen så på dem, så mye ren glede og det var umulig å ikke bli smittet, jeg satt bare og smilte.

Vi avsluttet kvelden langt over midnatt, og dagen etter fikk vi se en enda vakrere side av Essaouira. Det kommer, det kommer!

The drive from Marrakech to Essaouira took about three hours. This town almost blew our feet off the ground, SO MUCH WIND! We checked in at Riad Zahra, threw our luggage in our room and dressed up in all we had of warm clothes before we went down to the beach. It might look idyllic, but the reality was whipping sand, the wind teared my tears loose from my eyes and I chewed sandcorns all night and on the sofa I was sitting at you can see in the pic above how much sand there was, it circled my camera so we could still see the shape when I picked it up haha. We had some local beers, a pizza, all filled with sand as well, and we stayed there to watch the beautiful sunset with live music and it was all so pretty. The vocalist told us to go to Chrysalis, a night club, so we did – jumped in a taxi (only 8 dirham at night, 7 at daytime!) and had another beer at this place. We ended the night a while after midnight, and the day after we got to see a even more beautiful site of Essaouira. Coming soon!

18 kommentarer

 1. fint fint fint. sjukt misunnelige. du lever så det står etter.

 2. Magiske bilder! Holder på å lese «Naken i hijab» hvor handlingen foregår i Egypt, så bildene du viser er sånn jeg forestiller meg at det ser ut der, selvom det ikke er helt samme land;)

 3. Lovely pics! We absolutely want to go see it for ourselves!!!

 4. Ooohh, I love the vibe in this pictures <3 Pretty!

 5. Begynte å smile bare av å lese om paret som danset <3

 6. Kristine

  Hei! Ville bare si at copy paste sikkert har ødelagt arabiskoversettelsen for deg. Skal være sånn: الصويرة 🙂 Hilsen arabisknerd

  Marie svarer: Åja, takk! Vanskelig for meg å oppdage sånt, haha 🙂 (SÅ kult at du kan arabisk, forresten, det kunne jeg godt ha lært meg en vakker dag!)

 7. Å jeg elsker bildene! Sydligere land har alltid det magisk perfekte fotografilyset. Gleder meg masse til å lese og se mer fra Marokko!

 8. Kristine

  PS, bra blogg!

 9. Fantastisk fint!

 10. Utrolig fine bilder!

  Jeg lurer på om du har noen tips til inspirerende reise-/gjør-noe-med-livet-ditt sanger? Bladde litt i arkivet ditt idag og fant Beyonce – «I was here», digget den! Jeg skal ut og reise alene for første gang i sommer, så vil gjerne ha litt mer sånn musikk 🙂 Husker også at du lagde et eller flere blogginnlegg til deg selv når du skulle ut på verdensreisen, for de dagene som var litt kjipe, men fant det ikke igjen. Om du vet hva jeg snakker om, har du en link?

  Må også si at jeg digger bloggen din, du inspirerer! 🙂

  Marie svarer: Hei! Beklager sent svar… Det kommer et eget innlegg om slike sanger, og HER er linken du leter etter (tror jeg): http://www.supermarie.net/?p=13132 🙂 GOD TUR! Og tusen takk!

 11. Fantastiske bilder! Virkelig! Det ser ut som en helt utrolig fin tur! Det er så gøy å lese, blir skikkelig reiselysten 🙂
  God tur videre!

  http://vfagerland.com

 12. Surfers paradise-er det ikke? Fine bøkger fordi det så ofte blåser der. Gleder meg til flere bilder!! Dette er vel også fargenes by.. Du ser så kul ut og du tar spennende bilder. Der har jeg litt å lære skjønner jeg;)

 13. Åååh, jeg vil også!

 14. Ser i margen her at du skal til Spania i juni, når? Kanskje vi ses på flyplassen, jeg skal også til Spania:D

 15. Bildene dine er så himla fantastiske! Blir så motivert til å følge i dine fotspor (og har allerede gjort det litt. Besøkte India i fjor- og det ble bestemt etter å ha siklet over dine fantastiske bilder)

 16. Jeg er forelsket i din blog, igen og ja atter igen. Billederne. Fortællingerne. Åhhh alting er så fint herinde! Tak for dejlige inspirationsbilleder af Marokko – jeg bliver snart nødt til at tage dertil; next year for sure.

 17. herregud, jeg elsker å følge med her når du reiser. drømmer meg helt bort.

 18. I loved the way you pictured our city. Next time, pay us a visit in our suites rental in Essaouira

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *